bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Eğitim ve Öğretim > Açık Öğretim Fakültesi - AÖF

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 09-06-2011, 05:15   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart AÖF 1. Sınıf İktisata Giriş Bütünleme Sınav soru ve cevapları

AÖF 1. Sınıf İktisata Giriş Bütünleme Sınav soru ve cevapları

Açıköğretim Fakültesi 1. Sınıf İktisata Giriş 2006 Bütünleme Sınav soru ve cevapları

1-Çapraz talep esnekliğinin pozitif olduğu mallara ne ad veril ir?

CEVAP: İKAME

2-2000 yılı verilerine göreTürkiye’de çalışan sayısı yaklaşık 21 milyonişsizlik sayısı 8 milyon ve nüfus 65 milyon kişidir.Buna göre Türkiye’de toplam işgücü miktarı kaç milyon kişidir?

CEVAP: 29

3-P fiyatlar genel düzeyiniY üretim hacmini gösterdiğine göre stagflasyon ortamında aşağıdaki değişikliklerden hangisi gerçekleşir?

CEVAP: P↑ Y↓

4-Aşağıdakilerden hangisi devletin yaptığı transfer ödemeleri içerisinde yer alır?

CEVAP: İşsizlik sigortası ödemesi

5-Ekonomik büyüme oranının hesaplanmasında aşağıdaki GSMH kavramlardan hangisi kullanılır?

CEVAP: Reel GSMH

6-MPC(Marjinal Tasarruf Eğilimi)=0.85 MPI(Marjinal İthal Eğilimi) =0.05 ise vergi çarpanın değeri aşağıdakilerden hangisine eşittir?

CEVAP: b. -2

7-1947 yılında imzalanan ve ülkeler arasında tarife ayrımcılığına son vermeyi amaçlayan anlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP: GATT

8-Aşağıdakilerden hangisi gelir-harcama akımına yapılan bir sızıntı niteliği taşımaktadır?

CEVAP: Tasarruf

9-I. Vadeli mevduat
II. Vadesiz mevduat
III.Resmi mevduatlar
IV.Bankalar arası mevduat
Yukarıdaki mevduat türlerinden hangileriM2
para arzı içerisinde yer alır?

CEVAP: I ve II

10-Bir kavramı belirleyen çok sayıda değişkenden bir tanesinin değişebileceği diğer değişkenlerin ise sabit kalacağı varsayımına ne ad verilir?

CEVAP: Ceteris Paribus

11-Hiçbir firmanın sattığı ürün üzerinde tek başına kontrol gücünün olmadığı piyasa türü aşağıdakilerden hangisidir ?

CEVAP: Tam rekabet piyasası

12-Aşağıdakilerden hangisi talep esnekliği inelastik olan mallardan biridir?

CEVAP: Tuz

13-Bir birim paranın değeri aşağıdakilerden hangisi ile belirlenir?

CEVAP: Satın alınabilecek mal ve hizmet miktarı

14- Gerçekte ödeme yapılmayan ancak bir alternatiften vazgeçilmesi nedeniyle oluşan maliyet unsuruna ne ad verilir?

CEVAP: Örtük maliyet

15- Konjonktür dalgalanmalarının uzun dönemdeki seyri göz önüne alındığındaher daralma döneminden sonra ekonominin canlanmaya geçişi aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

CEVAP: U eğrisi

16-Toplumun tüm üyelerinin herhangi bir bedel ödemeden tüketebildiği ve bir kişinin tüketiminin bir başkasının tüketimine engel teşkil etmediği mallar aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP: b. Kamusal mallar

17-Ekonomik malların ortaya çıkmasını yaratan iktisadi olgu aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP: Kıtlık

18-Toplam maliyetteki değişmenin kullanılan üretim faktörü miktarındaki değişmeye oranına ne ad verilir?

CEVAP: Marjinal faktör maliyeti

19-Gelir arttıkça talep edilen miktarı azalan mallara ne ad verilir?

CEVAP: Düşük mal

20- Belli bir parasal değerin yüzdesi üzerinden alınan vergilere ne denir?

CEVAP: Advalorem vergiler

21- Denk bütçe çarpanının sayısal değeri aşağıdakilerden hangisidir

CEVAP: 1

22- Aşağıdakilerden hangisi marjinal maliyetin hesaplanmasında kullanılır?

CEVAP: Toplam maliyetteki değişme/Üretim miktarındaki değişme

23- Net yatırımın negatif olması durumunda aşağıdakilerden hangisi ortaya çıkar?

CEVAP: Sermaye stoğu azalacağı için üretken kapasite azalır

24- Elde para tutmanın fırsat maliyetine ne ad verilir?

CEVAP: Kaybedilen faiz geliri

25- Aşağıdakilerden hangisi bir üretim faktörüne ait marjinal ürün gelirini ifade eder?

CEVAP: Marjinal fiziki ürün × Marjinal gelir

26- Paranın ekonomideki üretim miktarı üzerinde hiçbir etkisi olmayıp sadece fiyatları etkilemesine ne ad verilir?

CEVAP: Paranın nötrlüğü

27-Aşağıdakilerden hangisi bir hipotez niteliği taşır?

Diğer koşullar sabitkenmalın fiyatı ile satın alınmak istenen miktarı arasında ters yönlü ilişki vardır.

28- Teoriden hareket ederek gerçeklerin incelenmesi yani genelden özele gidilmesine ne ad verilir?

CEVAP: Tümden gelim

29- Aşağıdaki şekilde hangi noktalar arsı tüketici rantını göstermektedir?

CEVAP: P1POK

30- Aşağıdaki şekillerden hangisi gelir ve tüketim harcamaları arasındaki doğru yönlü
fonksiyonu ifade etmektedir?

31- Özel tüketim veya üretim faaliyetlerinin tüketici veya üretici tarafından ödenmeyen
maliyetlerine ne ad verilir?

CEVAP: Negatif Dışsallık

32- Tekelci bir firma piyasa arzını tek başına kontrol etmesine karşınfiyatlama ve üretim kararı verirken aşağıdakilerden hangisini göz önüne almak zorundadır?

Piyasa Talebi

33- Bir ekonomide fiilen gerçekleştirilen harcamaların her zaman gelire eşit olması için aşağıdaki koşullardan hangisi gereklidir?

Tam İstihdam

34- Aşağıdakilerden hangisi hane halklarının elde ettikleri gelirin kullanma biçimleri arasında yer almaz?

Yatırım


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


AÖF 1. Sınıf İktisata Giriş Bütünleme Sınav soru ve cevapları

AÖF 1. Sınıf İktisata Giriş Bütünleme Sınav soru ve cevapları konusu, Eğitim ve Öğretim / Açık Öğretim Fakültesi - AÖF forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: 2011 iktisada giriş bütünleme soru ve cevapları, iktisada giriş bütünleme soruları, aöf 2011 iktisada giriş bütünleme sınav soruları, iktisada giriş bütünleme soruları 2011, aöf 2011 iktisada giriş bütünleme soruları, iktisat bütünleme soruları, aöf iktisat 1 sınıf bütünleme soru ve cevapları, 2011 iktisat bütünleme soru ve cevapları, iktisat büt soruları, iktisata giriş bütünleme soruları, iktisata giriş bütünleme soruları 2011, aöf 2011 iktisata giriş bütünleme soruları, 2011 iktisada giriş bütünleme soruları, iktisada giriş bütünleme soruları ve cevapları, iktisada giris butunleme sorulari,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Açıköğretim 1.Sınıf 2009 Ara Sınav Soruları elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 05:11
Açıköğretim İşletme 3. Sınıf 2009 Ara sınav Soru ve Cevapları elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 05:10
Açıköğretim 4.Sınıf 2009 Ara Sınav Soruları elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 05:08
2-3 Nisan AÖF Sınav Soru Ve Cevapları elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 04:55
2011 AÖF Final Sınav Soru ve Cevapları elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 04:32

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 07:27 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats