bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Eğitim ve Öğretim > Açık Öğretim Fakültesi - AÖF

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 09-09-2011, 04:45   #1 (permalink)
 
`»HicЯet GeLini«´ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart İş Sağlığı ve Güvenliği Test - Aöf Adalet Dersleri

1. Aşağıdakilerden hangisi iş kazaları ve meslek hastalıklarının doğrudan maliyetlerinden biridir?

a. Tedavi ve bakım masrafları
b. İşgünü kayıpları
c. İşgücü kayıpları
d. Üretim kayıpları
e. Çalışanları yeniden eğitme masrafları

2. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği ile doğrudan ilgili kurum ve kuruluşlardan biri değildir?

a. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
b. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlılığı
c. Milli Savunma Bakanlığı
d. İçişleri Bakanlığı
e. Belediyeler

3. Aşağıdakilerden hangisi meslek hastalıklarına neden olan biyolojik etkenlerden biridir?

a. Kimyasal maddeler
b. Gürültü
c. Virüsler
d. Stres
e. Yorgunluk

4. Aşağıdakilerden hangisi bir işletmede iş sağlığı ve güvenliği kültürünü etkileyen faktörlerden biri değildir?

a. Yönetim ve çalışanların tutumları
b. Çalışanların eğitimi ve motivasyonu
c. İşletme politikası ve prosedürleri
d. İşletmenin büyüklüğü
e. Güvensiz davranışlara karşı yaptırımlar

5. İşletmelerde işçiler yöneticiler ve sendika temsilcilerinin birlikte iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili faaliyetleri yürüttüğü mekanizmalara ne ad verilmektedir?

a. İşçi Sağlığı Komitesi
b. İş Güvenliği Komitesi
c. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu
d. İşgören Destek Kurulu
e. İşyeri Sağlık Birimi

6. İş Kanunu’na göre ağır ve tehlikeli işlerde kaç yaşından küçük çocuklar çalıştırılamaz?

a. 16
b. 15
c. 14
d. 13
e. 12

7. Aşağıdakilerden hangisi strese yol açan örgütsel faktörlerden biridir?

a. Ekonomik sıkıntılar
b. İşsizlik
c. Ailevi nedenler
d. Rol çatışması
e. Aşırı çalışma hırsı

8. Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak işverenlerin görevlerinden biri değildir?

a. Yasal mevzuatı oluşturmak
b. Bütçeden pay ayırmak.
c. Personel katılımını arttırmak
d. Sağlık ve güvenlik amaçlarını saptamak.
e. Güvenlik denetimlerini yürütmek.

9. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarına yol açan güvensiz şartlardan biridir?

a. Tecrübesizlik
b. Stres
c. Dikkatsizlik
d. Uygun olmayan tekniklerin kullanımı
e. Makinelerin bakımsızlığı

10. Personel performanslarını geliştirmek ve kişisel problemlerini çözmede yardımcı olabilmek amacıyla işletmeler tarafından uygulanan programlara ne ad verilir?

a. Personel destek programları
b. İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi
c. Kaza önleme mekanizması
d. Sağlık programları
e. İyileştirme programları


Cevap Anahtarı

1. a

2. d

3. c

4. d

5. c

6. a

7. d

8. a

9. e

10. a


`»HicЯet GeLini«´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


İş Sağlığı ve Güvenliği Test - Aöf Adalet Dersleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Test - Aöf Adalet Dersleri konusu, Eğitim ve Öğretim / Açık Öğretim Fakültesi - AÖF forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: aöf iş sağlığı ve güvenliği bölümü dersleri, açıköğretim ış sağlığı ve güvenliği bölümü derslerı neler, anything,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Hasta ve Çalışanların Güvenliği elif Kadın ve Hukuk 1 09-12-2011 10:35
Memurların Değerlendirilmesi - Aöf Adalet Dersleri `»HicЯet GeLini«´ Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-09-2011 04:43
Memurların Yükümlülükleri - Aöf Adalet Dersleri `»HicЯet GeLini«´ Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-09-2011 04:42
Adalet Bölümü Nedir? - Adalet Bölümü Hakkında gizem Meslekler Rehberi ve Meslek Seçimi 0 24-06-2009 01:36
Adalet Ağaoğlu Biyografi-Adalet Ağaoğlu Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 29-06-2008 11:24

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 04:22 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats