bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > SAĞLIK > Alternatif Tıp

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 03-10-2013, 07:33   #1 (permalink)
 
ebush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Kakao yağının faydaları

Kakao yağının faydaları-Kakao yağı nasıl kullanılır-Kakao yağının kullanımı



Kakao tropik ağaç tohumlarıdır. Bu tohumlarda kuvvetli bir uyarıcı olan teobromin denilen alkaloit vardır. Kakao tohumlarından faydalı bir yağ olan kakao yağı çıkarılır. Kakao yağı kakao çekirdeklerinden sıvı ayrıştırma yöntemi kullanılarak çıkarılır. İşlem boyunca kakao tanesinden katı kakao ve kakao yağı erken bir evrede ayrılır. Bu ikisi çikolata bar yapımında tekrar kullanılır.


Kakao yağı solgun sarı renkli saf yenebilir bir bitkisel yağdır yumuşak çikolata lezzetine ve aromasına sahiptir. Piyasada katı bloklar halinde bulunan kakao yağı isteğe bağlı olarak gıdaya uygun tankerlerde sıvı halde sevk edilir.


Kakao yağı çikolata imalatının hammaddesini oluşturur. Kakao yağının erime sıcaklığından dolayı sıklıkla ilaç yapımında tıbbi alanda kullanılır. Oda sıcaklığında saklanabilir fakat vücut sıcaklığında kolayca erir.


Kakao yağı doymamış yağ asitlerince zengindir ve en bilinen stabil yağlardandır. Doğal antioksidanlar içeriği ekşimeyi engeller ve 2–5 yıl depolama ömrü sağlar. Sorunsuz bir doku tatlı koku ve yumuşatıcı krem özelliği kakao yağını kozmetik ve cilt koruma ürünlerinde popüler malzeme haline getirmiştir.

Çikolatanın kakao yağının bir kısmının kakao yağı eşdeğerleri ile yer değiştirilmesi çikolatanın ısıl stabilitesini artırır. Sıcak iklimlere sahip ülkelerde eşdeğer yağ ilavesi ile çikolatanın raf ömrü önemli bir düzeyde artırılmaktadır. Bunlar palm ve shea yağların türetilen bitkisel yağlardır ve kimyasal ve fiziksel olarak kakao yağına çok benzerdirler ısıl direnç özelliği açısından daha üstün olarak yapılardır.

Kimyasal Özellikler:


Kakao ucundan presleme işlemi ile elde edilen kakao yağı şu özelikleri gösterir:

20°C'nin altında gevrek yapıdadır.

30°C - 32°C civarında yumuşama özelliği gösterir. Çikolata oda sıcaklığında katı halde iken ağız içinde kolaylıkla erir ve bu kakao yağının katkısıyla olur.

Yaygın olan katı kakao yağının erime noktası ortalama 34–38°C’dir.


Kakao yağı polifmorfizm (çok biçimlilik) özelliği sergiler. Sayılı gliseridlerden (üçlü doymamış ikilidoyamamış teklidoymamış stearo-diolin palmito-diolein oleo distearin Oleo-palmitostearin Oleo-dipalmitin) oluşur. Soxhelet yöntemi ile yağ tayini yapılabilir.


Kakao yağı çikolata üretiminin temel maddesidir. Kakao yağı kremi Beyaz çikolatalarda kakao tadını vermek için kakao yağı kullanılır


Kullanım Alanları:

Kakao yağı esas olarak çikolatanın hammaddesidir. Şekerlemelerde de kullanılır. Çikolata üretiminde kakao tozuyla bir arada kullanılır. Şekerleme ve beyaz çikolatalarda kakao tozu değil kakao yağı kullanılır.

Bronzlaşmak için kullanılır. Sade veya havuç yağı menekşe yağı ya da susam yağı ile karıştırılarak yazın iyi bronzlaşmayı sağlar. Bu sayede deniz tuzu rüzgar ve güneşin olumsuz etkilerinden korunarak sağlıklı bir bronzluk elde edilir. Uçucu yağlar sabit yağlarla karıştırılmadan cilde direkt olarak kullanılmamalıdır. Mutlaka seyreltilmelidir. Uçucu yağlar suda çözülmezler bu sebeple banyo küvetlerinde kullanımda tabi dağıtıcılar (bal veya tuz) karıştırılarak küvete konmalıdır. Uçucu yağlarla uygulamalarda yağlar metal malzemelerle temas etmemelidir.

Kakao yağı cildi nemlendirme ve besleme özelliğine sahiptir. Çatlamaları ve ciltte pullanmaları gidermeye yardımcı olarak kullanılır. Doğum öncesi ve sonrası çatlakları önleyici etkiye sahiptir. Losyon sabun ve krem içeriklerinde yer alır.

Kakao yağının özellikleri yüzünden ilaç endüstrinde kullanımı mevcuttur. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar idrar söktürücüdür ve böbrek iltihabını giderir. İştah açıcıdır ve vücuda kuvvet verir.


ebush isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Kakao yağının faydaları

Kakao yağının faydaları konusu, SAĞLIK / Alternatif Tıp forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Adaçayı yağının faydaları ebush Alternatif Tıp 0 03-10-2013 06:02
Kivi yağının faydaları ebush Alternatif Tıp 0 01-10-2013 09:08
Kakao Yağı Faydaları ve Kullanımı CooLKadin Alternatif Tıp 0 26-04-2009 11:02
Kayısı yağının faydaları Bkmlyz Alternatif Tıp 1 26-04-2009 10:41
Kakao Ve Faydaları CooLKadin Alternatif Tıp 0 16-04-2009 03:18

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 01:59 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats