PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Server Kaynaklı Problem Nedeni İle İlgili Duyuru


Я
19-10-2010, 02:31
Arkadaşlar gün içerisinde belirli vakitlerde sunucu ile ilgili problem yaşanmaktaydı. Durum ile ilgili hosting şirketi ile görüşmelerimde genel kaynaklı bir sorun olduğunu belirttiler ve aşağıdaki bilgiyi gönderdiler...

Sizlerle paylaşmak istedim....



Sayın Müşterimiz;

18.10.2010 11:30 tarihinde İngiltere lokasyon sunucu ve vps hizmetlerini sağladığımız sunucuların bağlı olduğu, Rapidswitch RSH North Network'unda oluşan network problemi ile alakalı Datacenter'dan alınan son detaylı bilgi aşağıdaki gibidir. Herhangi bir oynama yapılmadan tercüme yapılmıştır.

RapidSwitch Emaili;

İlgili sorundan dolayı Maidenhead Data Centerı Kuzey bölümündeki serverlar etkilemiştir (RSH-North). Datacenter bünyesindeki serverların yaklaşık %50'si bu sorundan etkilenmiştir. Problem esnasında monitoring sunucularımızda sorun olmasından dolayı maalesef net rakamı söyleyememekteyiz. Monitoring hizmetleri yeniden düzeltilmiştir.

08:55, Maidenhead Data Centerı Kuzey bölümündeki serverlarda network hatalarının oluşmaya başladığını farkettik. Bu bölümdeki serverların yarısı paket kayıpları ve erişim problemi gibi problemler yaşıyorlardı. Geriye kalan sunucular ise hatasız çalışıyordu.

Sorun VSS-1440 clusterına bağlı birincil ve ikincil Cisco 6500 network sistemini etkiliyordu. Sorunu tespit etmek adına acil durum prosedörlerini yerine getirmeye başladık fakat raporlar her şeyin düzgün çalıştığı yönündeydi.

Acil durum prosedörlerini bitirdikten sonra, spesifik bir problemle karşılamadığımız için saat 10:10 civarında Cisco'ya konuyla ilgili destek talebimizi ilettik. Cisco tarafından atanan bir mühendis routera giriş yaparak problemi belirlemeye çalıştı. 3 saatlik çalışma sonrasında Cisco mühendisi maalesef bir çözüm sunamadı. Sorunun yazılım kaynaklı bir hata veya hardware hatası olabileceğini anladık.

13:20'de kontrolu tekrar ele alarak iki routerıda yeniden başlatma kararı aldık. Yeniden başlama süresince RSH-North data katındaki tüm sunucular 15-20 dakikalık kesintiye uğradılar. Yeniden başlatma sürecinde birincil router normal bir şekilde başlayamadı. İkincil router normal bir şekilde başladığı için monitoring sunucularımız hatanın giderildiği yönünde raporlar iletmeye başladı.

Sonuç olarak bizim fikrimiz Cisco 6500'ün yeniden başlatma sırasında hata vermesi hardware kaynaklı bir problem olduğu yönündedir. Oluşan sorundan dolayı tüm sorumluluğu üstümüze alıyoruz ve Cisco'ya cevap vermesi için aşağıdaki soruları yöneltiyoruz:

1) Neden Cisco 3 saat içerisinde bir hardware problemi olduğunu belirleyemedi?
2) Sistemin yapısı gereği neden trafik ikincil 6500'e otomatik olarak geçiş yapmadı?

Cisco sorunun teknik bir hatadan dolayı olup olmadığı konusunda emin olmadıklarını belirttiler, bu sebepten dolayı bu iki soruya henüz bizde net bir cevap veremiyoruz. Açıkcası bu sorular cevaplanması gereken önemli sorular ve konuyla ilgili net bir bilgi vermek adına Cisco ile çalışmalarımız devam etmekte.

RapidSwitch



Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla;
Hosting Managed Servers

incitanesi
19-10-2010, 12:35
Bende sorunu çözmeye çalıştım durdum sorun benden diye ben burdan mühendisler ordan uğraşmış durmuşuz :)

Я
19-10-2010, 12:43
Ekip çalışması yapmışsınız desenize =)

mormavi
19-10-2010, 02:37
Yine benden kaynakli sanmistim:(

Я
19-10-2010, 02:56
yok yok kimseden kaynaklı değil, sunucudan kaynaklı olunca büyük bir sıkıntı ise bundan sonra duyurmaya karar verdim de anlamadığım load halen yüksek görünüyor hayırdır inşallah.... bugün saat 16 - 19 arası önemli !

jumaru
19-10-2010, 03:24
bende dun aksamuzerı gıremedım :S

nimlahza
21-10-2010, 01:35
İki gündür niye giremediğim anlaşıldı.

Я
21-10-2010, 01:43
Sanırım sadece Pazartesi günü olmuştu problem, siz iki gün mü sıkıntı yaşadınız?

nimlahza
21-10-2010, 02:24
Evet iki gün giremedim siteye.

Я
21-10-2010, 09:56
Evet iki gün giremedim siteye.


Ben ikinci gün hata mesajı almadım, tekrar benzer bir sorun ile karşılaştığınızda haber verirseniz sevinirim. Tekrar incelerim...

Son birkaç gündür sıkıntı yaşayan arkadaş yok değil mi ?

incitanesi
21-10-2010, 10:00
Şeytan kulağına kurşun o günden başka bi sorun yaşamadım:)

Я
21-10-2010, 10:04
Aman yaşamayalım Litespeed deniyoruz aylık ek masraf çıkarttı =)

incitanesi
21-10-2010, 10:11
Neyse canınız sağolsun yemenizden içmenizden biraz kısarsınız artık :)

Я
21-10-2010, 10:17
Yok ya onlar kısılmaz =)

incitanesi
21-10-2010, 10:19
Ozaman üstünüzden başınızdan kısın :)

Я
21-10-2010, 10:27
Boğazdan bu daha mantıklı tabi =)

Я
03-11-2010, 03:47
Bugün sunucuda meydana gelen teknik bir problemden dolayı sitemize sabah saatlerinde erişim mümkün olmamıştır.

Tüm kullanıcılarımızdan özür dileriz...

Я
10-11-2010, 01:39
Yaklaşık 3 saatlik kesintiden sonra tekrar yayına girdik... İyice sorun yaratmaya başladı bu iş... Geçici çözüm işe yaramadı, tekrar etti... Yeni bir sunucuya taşınacağız sanırım...

mormavi
10-11-2010, 02:50
bizim buradada netlerde sorun var,bir gidiyor bir geliyor,tv klanallarida yok hepsi bir yerden aldigi icin sorun buyuk bilginiz olsun arkadaslar.

Я
11-11-2010, 04:43
Size de geçmiş olsun o zaman...