Cilt Kırışıklıkları Nedenleri ve Pratik Çözümleri

 GÜZELLIK, MAKYAJ VE BAKIM Katagorisinde ve  Cilt Bakımı Forumunda Bulunan  Cilt Kırışıklıkları Nedenleri ve Pratik Çözümleri Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Nedenler: Deri kırışıkları, herhangi bir hastalık belirtisi değil, bir yaşlanma belirtisidir; ama oluşum süreci yavaşlatılabilir. Başlıca neden, derinin giderek kurumasının ...


Geri git   Bakımlıyız.Com > GÜZELLIK, MAKYAJ VE BAKIM > Cilt Bakımı

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et






Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-19-2008, 06:02 PM   #1 (permalink)
Admin
 
Şeyma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Sakarya
Mesajlar: 7,048
Konular: 5638
Ruh Halim:
Tesekkür: 43
117 Mesajina 127 Tesekkür Aldi
Standart Cilt Kırışıklıkları Nedenleri ve Pratik Çözümleri




Nedenler: Deri kırışıkları, herhangi bir hastalık belirtisi değil, bir yaşlanma belirtisidir; ama oluşum süreci yavaşlatılabilir. Başlıca neden, derinin giderek kurumasının yanı sıra, yaşlanma süreci içinde deride albümin birikimleri oluşmasıdır. Yanlış yüz bakımı, fazla güneş ışını, yanlış beslenme, stres, hareketsizlik, nikotin ve alkol bu birikimlerin oluşmasını destekleyen faktörlerdir. Ayrıca, radikal diyet kürleri de deri kırışıklıklarına yol açabilir. Pratik çözümler: Bolca C ve E vitamini alınması gerekir. E vitamini, ıspanak, kabak, marul, lahana, yeşil salata, ayçiçeği yağı, badem, ceviz ve fıstık ürünlerinde vardır.
Bromelain enzimi, deri dokusundaki albümin birikintilerini çözer. Bolca bromelain içeren taze ananas suyu günde en az 1 bardak içilmelidir.
Yumurta akı-bal maskesi: 1 yumurta akı ile 2 yemek kaşığı çiçek balı iyice karıştırılır, yüze sürülür ve 20 dakika etkilenmeye bırakılır. Süre sonunda yüz ılık suyla yıkanır.
Balmumu maskesi: 10 gr balmumu bir kapta eritilip, 3 yemek kaşığı çiçek balı ile iyice karıştırılır. Soğuduktan sonra yüze sürülür, 15-20 dakika etkilenmeye bırakılır. Süre sonunda yüz ılık suyla yıkanır.
Her gün ısırganotu çayı ile yıkanan yüz gerginleşir. Yüz her gün bir kere yayık ayranı ile yıkandığında, kırışıklar azalır. Her gün çay ile yıkanan yüz güzelleşir. Sigara zararlıdır. Nikotin, deri dokusunu besleyen kılcal damarların tıkanmasına yol açar. Uzun süre güneşlenmek zararlıdır. Günde en az 7-8 saat uyumak gerekir. Deri pörsümesine ve kırışmasına, gereğince görev yapamayan bağırsaklar da neden olabilir. İyi bir sindirim sağlanması gerekir.
Organizmanın koruyucusu olan deri, kendini de çok iyi koruyabilir. Ama onu, her gün belirli oranda sıcağa, soğuğa, ışığa, kuru ve nemli ortama tabi tutarak, güçlendirmek gerekir. Özellikle açık hava, derinin başlıca güç kaynağıdır.



Şeyma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Etiketler
cilt, kirisikliklari, nedenleri, pratik, cozumleri

Seçenekler
Stil



Bütün Zaman Ayarları WEZ +1 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:53 PM .


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Dantel | Dantel | Megayer | Web Stats