bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Eğitim ve Öğretim > Coğrafya

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 07-06-2013, 10:11   #1 (permalink)
 
ebush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Ülkeler coğrafyası test soru ve cevapları

Ülkeler coğrafyası test soru ve cevapları-Ülkeler coğrafyası ile ilgili sorular



181. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde küçükbaş hayvancılık daha çok gelişmiştir?

A) Japonya

B) Hindistan

C) Çin

D) Avustralya

E) Malezya



182. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde nüfus yoğunluğu diğerlerine oranla daha azdır?
A) Bangladeş B) Avustralya C) Japonya
D) Malezya E) Endonezya



183. Tacikistan Orta Asya Cumhuriyetleri içerisinde sanayisi en az gelişmiş olan ülkedir.
- Buna göre aşağıdakilerden hangisi Tacikistan’da sanayinin fazla gelişmemesinde en çok etkili olmuştur?
A) Yer altı kaynaklarının az oluşu
B) Yüzey şekillerinin engebeli oluşu
C) Tarım alanlarının dar oluşu
D) Karasal iklimin görülmesi
E) Bitki örtüsünün seyrek olması



184. Elektrik enerjisi üretiminde Dünya’da ilk sırada yer alan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) ABD B) Kazakistan C) İngiltere

D) Malezya E) Almanya



185. Aşağıdaki ülkelerden hangisinde elektronik ve otomotiv sanayii diğerlerine oranla daha fazla gelişmiştir?
A) Çin B) Güney Kore C) Malezya

D) Almanya E) Japonya



186. Aşağıdaki ülkelerin hangisinin nüfusu diğerlerine oranla daha azdır?
A) Çin B) Hindistan C) Pakistan
D) Bangladeş E) Malezya



187. I- Fransa II- Hollanda
III- Almanya IV- Yunanistan

V- İtalya
Yukarıdaki ülkelerin hangisinde Akdeniz Okyanus ve Karasal iklim özelliklerine rastlanır?
A) I B) II C) III D) IV E) V



188. Bir ülkede ithalat giderleri ihracat gelirlerinden fazla olursa dış ticaret açığı ortaya çıkar.
- Aşağıdaki ülkelerin ekonomik yapıları düşünüldüğünde hangisinde sözü edilen durumun fazla olması beklenir?
A) İsveç B) Danimarka C) Hollanda
D) Suriye E) İspanya



189. Aşağıdaki denizlerden hangisinde tuzluluk oranı en azıdır?
A) Akdeniz B) Kızıldeniz C) Baltık Denizi
D) Karadeniz E) Adriya Denizi



190. Ortalama yükseltisi ve yerşekillerinin engebeliği fazla olan ülkelerin hidroelektrik potansiyelleri fazladır.
- Aşağıda verilen ülkelerdeki akarsuların yıl içinde yeterli seviyede akıma sahip olduğu düşünülürse
hangi ülkenin hidroelektrik potansiyelinin diğerlerine göre çok düşük olduğu söylenebilir?
A) Fransa B) İsveç C) Almanya
D) Norveç E) Danimarka



191. Türkiye’nin dış ticaretinde Avrupa ülkelerinin dışında en fazla paya sahip ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) İran B) A.B.D. C) Japonya

D) Tunus E) Pakistan



192. Aşağıda bazı ülkelere ait özellikler verilmiştir.Ülkelerle ilgili verilen bu özelliklerden hangisi enlemle açıklanamaz?
A) Fransa’da dört mevsimin belirgin olarak yaşanması
B) Norveç’te yerleşmelerin ülkenin güneyinde yoğunluk kazanması
C) A.B.D.’de yıllık ortalama sıcaklığın Kanada’dakinden yüksek olması
D) Avustralya’da kış mevsiminin 6.7. ve 8. aylarda yaşanması
E) Hindistan’ın Çin’den sonra Dünya’nın ikinci kalabalık ülkesi olması



193. Aşağıda bazı ülkelere ait özellikler verilmiştir.
- Buna göre verilenlerden hangisinin Japonya Norveç ve İngiltere’ye ait ortak bir özellik olduğu söylenebilir?
A) Yüzölçümünün yarıdan çoğunun ormanlarla kaplı olması
B) Hidroelektrik enerji potansiyelinin yüksek olması
C) Yükselti ortalamasının 200 m olması
D) Açık deniz balıkçılığının yaygın olması
E) Volkanik faaliyetlerin görülmesi



194. Bir ülkede kış turizminin gelişmesi iklimin yanı sıra yerşekillerinin özelliklerine de bağlıdır.
- Buna göre aşağıdaki Avrupa ülkelerinden hangisi kış turizminin gelişmesine elverişli değildir?
A) Norveç B) İsviçre C) İtalya
D) Hollanda E) İsveç



195. Ekvator’dan kutuplara gidildikçe gece ile gündüz süreleri arasındaki zaman farkı artar.
- Buna göre aşağıdaki ülkelerden hangisinde gece ve gündüz süresi arasındaki zaman farkı en azdır?
A) Venezuela B) Meksika C) İsviçre
D) Fransa E) Güney Afrika Cumhuriyeti



196. Türkiye’nin Japonya’dan ithal ettiği ürünler arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A) Otomobil B) Elektronik araçlar
C) Kimyasal ürünler D) Fotoğraf makinesi
E) Tekstil ürünleri



197. Sanayileşme bir ülkenin ekonomik ve sosyal yapısında önemli değişmelerin kazanıldığı süreçtir.
- Aşağıdakilerden hangisi sanayisi gelişmekte olan ülkelerde görülen değişmelerden biri değildir?
A) Ölüm yaş ortalamasının yükselmesi
B) Kentleşme hızının artması
C) Sanayi ürünleri ihracatın artması
D) Enerji tüketiminin artması
E) Hammadde ihracatının artması



198. Deniz turizmi yazları sıcak ve kurak geçen iklimin etkili olduğu deniz ve okyanus kıyılarında gelişir.
- Buna göre aşağıda verilen ülkelerden hangisinde deniz turizminin gelişmesi beklenemez?
A) İspanya B) Yunanistan B) Brezilya
D) Almanya E) Portekiz



199. Tarım alanlarından bir yıl içinde birden çok ürün alma bakımından en elverişli koşullara
sahip olan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) İspanya B) İngiltere C) Norveç
D) Avusturya E) Kanada



200.- Kış turizmi önemlidir
- Avrupa’da yaşam düzeyi en yüksek olan ülkedir.
- Ülkenin ancak üçte biri tarıma elverişlidir.
- Sert karasal iklim hakimdir.
Yukarıda bazı özellikleri verilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fransa B)İsviçre C) İtalya
D) Norveç E) İngiltere





CEVAP ANAHTARI
181.D
182.B
183.B
184.A
185.E
186.E
187.A
188.D
189.C
190.E
191.B
192.E
193.D
194.D
195.A
196.E
197.E
198.D
199.A
200.B


ebush isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Ülkeler coğrafyası test soru ve cevapları

Ülkeler coğrafyası test soru ve cevapları konusu, Eğitim ve Öğretim / Coğrafya forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ek Fiiller ile ilgili test soruları ve cevapları Я Soru Cevap 1 17-03-2014 04:21
Anlam kayması test soru ve cevapları ebush Eğitim ve Öğretim 0 25-05-2013 12:41
Hücre bölünmesi test soruları ve cevapları ebush Eğitim ve Öğretim 0 16-05-2013 10:24
Yaş Problemi Test Soruları ve Cevapları Я Matematik 0 21-02-2012 10:40
Lys 3 Edebiyat Soru Cevapları elif LYS - YGS 0 10-06-2011 12:17

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 04:53 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats