bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > DİNİMİZİ TANIYALIM > Dini Bilgiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 26-07-2013, 01:22   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Tefsir ile ilgili genel sorular

Tefsir ile ilgili genel sorular-kuran meali hakkında soru cevap

Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş tamamlanmıştır?
Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene 2 ay 22 günde inmiştir.
Soru 2 : Allah(c.c.)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir?
Cevap : Vahy denir.

Soru 3 : Kur’an’ı Kerim’de bulunan adetleri 114 tane olan müstakil bölümlerine ne denir?
Cevap : Sure ismi verilir.

Soru 4 : Kur’an’ı Azimüşşan’da bulunan sureleri meydana getiren cümlecik yada bir kaç kelimeden oluşan
6666 adet varolan Allah kelamlarına ne ad verilir?
Cevap : Ayet denir.

Soru 5 : Kur’an’ı Kerim tek kitap olduğu gibi tek ciltte toplanmıştır. Kur’an’ı Kerim’in sayfalarını toplayan
cilde verilen ve yalnız Kur’an’a ait olan özel isme ne denir?
Cevap : Mushaf adı verilir.

Soru 6 : Kur’an’ı Kerim ayet ayet sure sure inerken o gün için mevcut bulunan kemik parçası veya düz
yassı olan şeyler üzerine yazılırdı. Daha sonra tek bir kitap haline getirildi.
İşte yüce kitabımızı ilk olarak kim zamanında ve nasıl Mushaf haline getirildi?
Cevap : Hz. Ebu Bekir zamanında Zeyd b. Sabit tarafından Mushaf haline getirildi.

Soru 7 : Kur’an’ı Kerim insan gücünün imkan verdiği ölçüde anlamayı gaye edinen ve geniş şekilde açıklayan
gerektiğinde yorumlayan eserlere ne ad verilir?
Cevap : Tefsir denir.

Soru 8 : Tefsir yapan alime ne ad verilir?
Cevap : Müfessir adı verilir.

Soru 9 : Tefsir çeşitleri kaçtır ve nelerdir?
Cevap : Tefsir çeşitleri ikidir;
a- Rivayet tefsiri : Ayet ve hadislerle açıklama yapılan tefsirlerdir.
b- Dirayet tefsiri : Ayet hadis ve akli felsefi güncel yorumlarla yapılan tefsirdir.

Soru 10: Ayeti celilelerin mana ve ilahi işaretlerini insan aklının imkanı ölçüsünde yapılan tercümelere ne ad verilir?
Cevap : Meal adı verilir.


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Tefsir ile ilgili genel sorular

Tefsir ile ilgili genel sorular konusu, DİNİMİZİ TANIYALIM / Dini Bilgiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: tefsir ile ilgili sorular, tefsır genel sorular, tefsirle ilgili sorular, tefsir ile ilgili ayet sorusu klasik, meal ve tefsir ile ilgili sorular, hadis çeşitleri ile ilgili sorular, tefsir rivayete ile ilgili sorular, tefsır ıle ılgılı sorular, tefsir ile ilgili soru ve cevaplar, kuran yolu tefsiri ile ilgili sorular, tefsir hakkında sorular, tefsir eserleriyle ilgili sorular, rivayet tefsiri ile ilgili soru cevaplar,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ayet ile ilgili sorular elif Dini Bilgiler 0 25-07-2013 06:27
Kimyasal değişimle ilgili sorular-Fiziksel değişimle ilgili değişimler ebush Eğitim ve Öğretim 0 06-05-2013 02:24
Tefsir nedir-Tefsir hakkında elif Soru Cevap 0 16-02-2013 05:54
Mantarlarla ilgili sorular elif Soru Cevap 0 13-02-2013 05:21
çemberle ilgili sorular Kayıtsız Üye Soru Cevap 1 23-02-2012 09:50

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 06:14 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats