bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 07-03-2009, 03:36   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Nicole Kidman biyografi-Nicole Kidman kimdir?

Nicole Mary Kidman (d. 20 Haziran 1967 Hawaii) sinema oyuncusu. Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri çifte vatandaşıdır.
20 Haziran 1967'de Hawaii Honolulu'da doğmuştur. Fakat çocukluğunun büyük kısmı Avustralya'da geçmiştir. Babası Anthony Kidman biyokimyacı psikolog yazar; annesi Janelle Kidman ise hemşire eğitimci aynı zamanda eşinin kitaplarına editörlük yapıyor.
Başlarda baleye karşı ilgisi olan Kidman'ın sonradan bu ilgi sanatın bir başka dalı olan tiyatroya kaymıştır. Yaşıtlarından uzun boyu kızıl saçları ve sevimli yüzü onu diğerlerinden ayırıp Hollywood'a kadar yükselmesini sağladı. Kendini ilk olarak Dead Calm (1989)’daki Sam Neill'in genç karısı rolü ile gösterdi. Daha sonradan Days Of Thunder (ki bu filmde Tom Cruise ile tanışmış. Arkadaşlıkla başlayan ilişki evliliğe kadar gitmiştir.) ile devam etmiştir. Aralık 1990'da Tom Cruise ile hayatını birleştiren oyuncu söylentilerin aksine başarısının Tom Cruise'un yanında sönük kalmadığını ve yeteneğini Flirting Far And Away My Life Portrait Of A Lady gibi birçok film ile göstermiştir. Özellikle Bir Kadının Portresi (Portrait Of A Lady) filmi ile yüzünün eski kadın profillerine çok uygun olduğunu göstermiş ve daha sonra da birkaç filminde bu gibi roller almıştır. 2000 yılında Tom Cruise'dan ayrıldıktan sonra adeta yükselişe geçmiş. 2001 yılında Moulin Rouge (Kırmızı Değirmen) filmiyle hem sesinin güzelliğini hem de oyunculuk yeteneğini bir kez daha gösterdi ve ilk defa Oscar'a En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olmuştur. Fakat Oscar'ı ona kazandıran Saatler (The Hours)'deki Virginia Woolf karakteri olmuştur. Sonradan Dogville Cold Mountain The Stepford Wives gibi filmlerle de karşımıza çıksa da bu filmler diğerleri kadar ilgi görmemiştir.
23 Haziran 2006'da Keith Urban (şarkıcı) ile evlenen Kidman'ın Tom Cruise ile birlikte evlat edindikleri Isabella Jane Kidman Cruise ve Connor Anthony Cruise adında 2 çocukları vardır ve çıkan haberlere göre de Keith Urban'dan bir çocuk beklemekte olan güzel yıldızın en büyük korkusu kelebeklerdir. Nedeni bilinmeyen bu korku küçüklüğünde yaşadığı bir olay sebep olduğu sanılmaktadır. ayrıca boyu 179 cm en iyi arkadaşı Naomi Watts (nedeni ise küçüklüklerinde aynı reklam filmlerinde rol almaları) En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan ilk Avustralyalı actris takma adı nic ve solaktır.

Filmografi

* Eucalyptus (2006)
* American Darlings (2005)
* Emma's War (2005)
* The Producers (2005)
* Bewitched (2005)
* The Interpreter (2005)
* Birth (2004)
* The Stepford Wives (2004)
* Cold Mountain (2003)
* Human Stain The (2003)
* Dogville (2003)
* Hours The (2002)
* Panic Room (2002) (ses)
* Birthday Girl (2001)
* Others The (2001)
* Moulin Rouge (2001)
* Stanley Kubrick: A Life in Pictures (2001)
* Eyes Wide Shut (1999)
* Practical Magic (1998)
* The Peacemaker (1997)
* The Portrait of a Lady (1996)
* The Leading Man (1996)
* To Die for (1995)
* Batman Forever (1995)
* My Life (1993)
* Malice (1993)
* Far and Away (1992)
* Billy Bathgate (1991)
* Flirting (1991)
* Days of Thunder (1990)
* Dead Calm (1989)
* Emerald City (1988)
* The Bit Part (1987)
* Watch the Shadows Dance (1986)
* Windrider (1986)
* Archer's Adventure (1985)
* Wills & Burke (1985)
* BMX Bandits (1983)


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
nicole kidman, nicole kidman biyografi, nicole kidman kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Nicole Kidman biyografi-Nicole Kidman kimdir?

Nicole Kidman biyografi-Nicole Kidman kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: nicole kidman biyografi,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Nicole Kidman Resimleri Bkmlyz Güzel Bayan Resimleri 0 25-11-2008 10:43
Nicole Kidman Saç Modeli Bkmlyz Saç Modelleri 0 21-09-2008 11:54
Zen Biyografi-Zen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:50
Kidman ve Jackman başrolde Bakimliyiz E - Kolay Sinema 0 19-06-2008 11:00
Nicole Kidman'a büyük teklif Bakimliyiz E - Kolay Sinema 0 20-04-2008 08:48

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 09:24 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats