bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 08-03-2009, 07:59   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Leonardo Di Caprio biyografi-Leonardo Di Caprio kimdir?

Di Caprio eskiden hippi olan bir ailenin çocuğu olarak kalabalık bir ortamda yetişti. Hamile annesi bir Leonardo da Vinci tablosuna bakarken sert bir tekme atan Leonardo'un adı belliydi artık. Daha 5 yaşında iken bir süt reklamı ile ekranlara adım atan Di Caprio aktörlüğü gerçek anlamda 14 yaşında denedi.

Oyunculuk eğitimi almamış birisi olarak Leonardo Di Caprio aslında Titanik'ten önce rol aldığı filmlerle performansını kanıtladığını düşünüyor. Robert De Niro ve Ellen Barkin ile oynadığı "This Boy's Life" (1993) ve Lasse Halström'ün yönettiği "What's Eating Gilbert Grape" (1993) filmleriyle oyunculuk yeteneğini kanıtladı. "What's Eating Gilbert" filmindeki zeka özürlü dağınık saçlı Arnie'nin kardeşi rolü ile başarılı bulunmasına rağmen onu Arnie'nin yanında fazla yakışıklı kaldığı için eleştirenler de oldu. Yine de bu filmdeki oyunculuğuyla Oscar ve Altın Küre ödüllerine aday olmayı başardı.

19 yaşındayken kendisini birdenbire Hollywood'un süperstarları arasında buldu. Di Caprio'nun sonraki seçimleri de bu kanıyı değiştiremedi. Sharon Stone ve Gene Hackman'ın da rol aldığı "The Quick and the Dead (Hızlı ve Ölü)" deki hiç bir şeye değer vermeyen insanlığın gelişimine inanmayan genç adam rolü ile filmin gişe başarısında büyük rol oynadı. Sonraki yıllarda uyuşturucu bağımlısı sorunlu bir genci canlandırdığı "The Basketball Diaries" (1995) ve homoseksüel şair Rimbaud'nun hayatını oynadığı "Total Eclipse" (1995) filmleri ile de çıkışını sürdürdü.

1996 yılında çevirdiği Romeo ve Juliet ile gerçekten genç kızların sevgilisiydi artık. Ama asıl bomba 1997 yılında patladı. James Cameron'un Titanik'indeki Jack Dawson rolü ile James Dean'in tahtını salladı. People Magazine dergisi tarafından dünyanın en yakışıklı ve güzellerinin olduğu ilk 50 listesindeydi adı… İngiliz Empire dergisi ise onu "Bütün Zamanların En İyi 100 Yıldızı" listesinde 75 numaraya oturtmuştu. Hollywood'un en çok konuşulan aktörüydü. Fakat yine de Ben Hur'un Oscar rekorunu egale eden film için tuhaf bir durum söz konusuydu. Di Caprio Oscar'a aday gösterilmemişti!

Di Caprioyönetmenliğini Danny Boyle'un üstlendiği ve Robert Carlyle ve Tilda Swinton gibi oyuncuların yer aldığı 2000 yapımı "The Beach (Kumsal)" adlı filmde gezgin bir maceraperesti canlandırdı.

Filmografi

* Alexander the Great 2003
* Catch Me If You Can 2002
* TGangs of New York 2001
* Johnny Eck 2001
* The Beach 2000
* Celebrity 1998
* The Man in the Iron Mask 1998
* Titanic 1997
* Marvin's Room 1996
* William Shakespeare's Romeo and Juliet 1996
* The Quick and the Dead 1995
* Total Eclipse 1995
* The Basketball Diaries 1995
* Les Cent et une Nuits 1995
* What's Eating Gilbert Grape 1993
* This Boy's Life 1993
* Poison Ivy 1992
* Critters 3 1991


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
leonardo di caprio, leonardo di caprio biyografi, leonardo di caprio kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Leonardo Di Caprio biyografi-Leonardo Di Caprio kimdir?

Leonardo Di Caprio biyografi-Leonardo Di Caprio kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Leonardo Di Caprio Resimleri CooLKadin Yakışıklı Erkek Resimleri 0 21-07-2008 10:05
Ali Şen Biyografi-Ali Şen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 10-07-2008 05:38
Doa Biyografi-Doa Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 05:15
AKO Biyografi-AKO Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 02:54
Michael J.GELB - Leonardo da Vinci Gibi Düşünmek (Özet) Bkmlyz Kütüphanemiz 0 04-07-2008 05:05

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 03:33 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats