bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 14-03-2009, 04:26   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Catherine Deneuve biyografi-Catherine Deneuve kimdir?

Catherine Deneuve



''Bazen bir rol çok kişisel bir şeye dokunabilir. O zaman durum korkunçtur: Olayların tam ortasına dalayım derken insan kendi yüreğine dalar. Ve kendisini tümüyle silahsız ve zayıf hisseder. En küçük bir darbeyle de çöker gider.''
Catherine Deneuve

Fransız aktris Catherine Deneuve (d.1943; asıl adı Catherine Dorleac) değişik tipi ve usta yönetmenlerin filmlerindeki yorumlarıyla tanınmış ve Fransız sinemasının en ünlü oyuncularından biri olmuştur.
Bir sinema ve tiyatro oyuncusunun kızı genç yaşta otomobil kazasında ölen tanınmış sinema oyuncusu Françoise Dorleac’ın (1941-1967) kardeşi olan Catherine Deneuve sinemada oynamaya 13 yaşında annesinin soyadıyla başladı. Roger Vadim’in desteklemesine karşın Jacques Demy’nin Les Parapluies de Cherbourg (1964 Cherbourg Şemsiyeleri) filminde oynayana değin adını duyuramadı. İnce yüz çizgileri soğuk ve gururlu güzelliği zarif havasının yanında güvenli tavırlarıyla güçlü oyuculuğunu kabul ettirdi ve sinemanın ünlüleri arasına girdi.
Roman Polanski’nin Repulsion (195 Tiksinti) Luis Bunuel’in Belle de Jour (1967 Gündüz Güzeli) ve Tristana (1970 Sen Sevmeyeceğim) François Truffaut’nun La Sirène du Mississipi (1969 Evlenmekten Korkmuyorum) ve Le Dernier métro (1980 Son Metro) Marco Ferreri’nin Liza (1972 Çılgın Fahise) gibi filmleri oyunculuk yaşamının en önemli çalışmaları oldu.
Zaman zaman önemsiz filmlerde de gözüken Catherine Deneuve özel yaşamında özgür ve bağımsız kimliğini korudu. Birlikte yaşadığı ve birer çocuk sahibi olduğu Roger Vadim’le de Marcello Mastroianni’yle de evlenmedi. İngiliz fotoğrafçı David Bailey’le yaptığı evlilikse boşanmayla sonuçlandı.
Catherine Deneuve 1990’larda Manoel de Oliveira André Téchiné Raoul Ruiz Leos Carax ve 2000’li yıllarda da Lars von Trier François Ozon gibi Avrupa sinemasının güçlü yönetmenleriyle çalıştı.
İki kez César Ödülü kazanan Deneuve 1995’te San Sebastián Uluslararası Film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne 1998’de de Berlin Film Festivali Onur Ödülü’ne değer bulundu. Yine 1998’de Nicole Garcia’nın Place Vendôme filmindeki rolüyle Venedik Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.
Catherine Deneuve hiç ara vermeden sinema çalışmalarını sürdürmektedir.

Catherine_Deneuve.jpg

Filmografi

*
Un conte de Noël (2008) Arnaud Desplechin
*
Après lui (2007) Gaël Morel
*
Héros de la famille Le (2006) Thierry Klifa
*
Concile de pierre Le (2006) Guillaume Nicloux
*
Palais royal! (2005) Valérie Lemercier
*
Temps qui changent Les – Değişen Zamanlar (2004) André Téchiné
*
Rois et reine (2004) Arnaud Desplechin
*
Princesse Marie (2004) (TV) Benoit Jacquot
*
Um Filme Falado – Konuşmalı Bir Film (2003) Manoel de Oliveira
*
Au plus près du paradis (2002) Tonie Marshall
*
8 femmes – 8 Kadın (2002) François Ozon
*
Petit poucet Le (2001) Olivier Dahan
*
The Musketeer (2001) Peter Hyams
*
Absolument fabuleux (2001) Gabriel Aghion
*
Je rentre à la maison (2001) Manoel de Oliveira
*
Dancer in the Dark – Karalıkta Dans (2000) Lars von Trier
*
Est - Ouest (1999) Régis Wargnier
*
Temps retrouvé Le (1999) Raoul Ruiz
*
Pola X (1999) Leos Carax
*
Belle maman (1999) Gabriel Aghion
*
Vent de la nuit Le (1999) Philippe Garrel
*
Place Vendôme – (1998) Nicole Garcia
*
Sans titre (1997) Leos Carax
*
Généalogies d'un crime (1997) Raoul Ruiz
*
Court toujours: L'inconnu (1996) (TV) Ismaël Ferroukhi
*
Voleurs Les – Hırsızlar (1996) André Téchiné
*
Convento O (1995) Manoel de Oliveira
*
Cent et une nuits de Simon Cinéma Les (1995) Agnès Varda
*
Partie d'échecs La (1994) Yves Hanchar
*
Ma saison préférée – Sevdiğim Mevsim (1993) André Téchiné
*
Indochine (1992) Régis Wargnier
*
Reine blanche La (1991) Jean-Loup Hubert
*
Drôle d'endroit pour une rencontre (1988) François Dupeyron
*
Fréquence meurtre (1988) Élisabeth Rappeneau
*
Agent trouble (1987) Jean-Pierre Mocky
*
Lieu du crime Le – Suç Mahalli (1986) André Téchiné
*
Paroles et musique – Sözler ve Müzik (1984) Elie Chouraqui
*
Fort Saganne (1984) Alain Corneau
*
Bon plaisir Le (1984) Francis Girod
*
The Hunger – Açlık (1983) Tony Scott
*
Africain L' (1983) Philippe de Broca
*
Choc Le (1982) Robin Davis
*
Hôtel des Amériques – Amerikalılar Oteli (1981) André Téchiné
*
Choix des armes Le (1981) Alain Corneau
*
Je vous aime (1980) Claude Berri
*
Dernier métro Le – Son Metro (1980) François Truffaut
*
Courage fuyons (1979) Yves Robert
*
À nous deux – İkimize (1979) Claude Lelouch
*
Ils sont grands ces petits (1979) Joël Santoni
*
Écoute voir... (1979) Hugo Santiago
*
Argent des autres L' (1978) Christian de Chalonge
*
Casotto (1977) Sergio Citti
*
Anima persa – Piskoposun Odası (1977) Dino Risi
*
Si c'était à refaire (1976) Claude Lelouch
Hustle – Cinayet Bulmacası (1975) Robert Aldrich
*
Sauvage Le – Vahşi Dilber (1975) Jean-Paul Rappeneau
*
Agression L' – Karanlıkta Tecavüz / Saldırı (1975) Gérard Pirès
*
Zig zig (1975) László Szabó
*
Femme aux bottes rouges La (1974) Juan Luis Buñuel
*
Fatti di gente perbene (1974) Mauro Bolognini
*
Touche pas à la femme blanche – Beyaz Kadına Dokunma (1974) Marco Ferreri
*
Événement le plus important depuis que l'homme a marché sur la lune L' – Kocam Hamile (1973) Jacques Demy
*
Un flic – Gecelerin Adamı / Şef (1972) Jean-Pierre Melville
*
Liza – Çılgın Fahise (1972) Marco Ferreri
*
Ça n'arrive qu'aux autres (1971) Nadine Trintignant
*
Peau d'ane – Eşek Derisi (1970) Jacques Demy
*
Tristana – Seni Sevmeyeceğim (1970) Luis Bunuel
*
Tout peut arriver (1969) Philippe Labro
*
Sirène du Mississipi La – Evlenmekten Korkmuyorum (1969) François Truffaut
*
The April Fools (1969) Stuart Rosenberg
*
Mayerling (1968) Terence Young
*
Manon 70 (1968) Jean Aurel
*
Chamade La (1968) Alain Cavalier
Benjamin (1968) Michel Deville
*
Belle de jour – Gündüz Güzeli (1967) Luis Bunuel
*
Demoiselles de Rochefort Les – Tatlı Günler (1967) Jacques Demy & Agnès Varda
*
Créatures Les – Yaratıklar (1966) Agnès Varda
*
Vie de chateau La (1966) Jean-Paul Rappeneau
*
Chant du monde Le (1965) Marcel Camus
*
Repulsion – Tiksinti (1965) Roman Polanski
Un monsieur de compagnie (1964) Philippe de Broca
*
Plus belles escroqueries du monde Les (1964) Claude Chabrol
*
Parapluies de Cherbourg Les – Cherbourg Şemsiyeleri (1964) Jacques Demy
*
Costanza della ragione La (1964) Pasquale Festa Campanile
*
Vice et la vertu Le – Kötülük ve Erdem (1963) Roger Vadim
*
Homme à femmes L' (1960) Jacques-Gérard Cornu
*
Collégiennes Les (1957) André Hunebelle

Ödüllerinden Bazıları

*
1981 César En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Le Dernier métro)
*
1981 David di Donatello En İyi Yabancı Kadın Oyuncu Ödülü (Le Dernier métro)
*
1993 César En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Indochine)
*
1995 San Sebastián Uluslararası Film Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü
*
1998 Berlin Film Festivali Onur Ödülü
*
1998 Venedik Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Place Vendôme)
*
2002 Avrupa Film Ödülleri En İyi Aktris Ödülü (8 Femmes)
*
2002 Berlin Film Festivali Gümüş Aslan Ödülü


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
catherine deneuve, catherine deneuve biyografi, catherine deneuve kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Catherine Deneuve biyografi-Catherine Deneuve kimdir?

Catherine Deneuve biyografi-Catherine Deneuve kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: catherine deneuve kimdir, catherine deneuve çocukları, catherina deneuve biyografi, ketrin deneuve, chaterina deneuve kim, caetrin deneuve saç modelleri, gecelerin adami 1972,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Catherine Zeta-Jones biyografi-Catherine Zeta Jones kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 14-03-2009 04:11
Rob Van Dam biyografi-Rob Van Dam kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 05-01-2009 04:49
Ege Biyografi- Ege Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:03
Zet Biyografi-Zet Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 01:53
Catherine Zeta-Jones setlerde Bakimliyiz E - Kolay Sinema 0 26-04-2008 08:00

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 08:26 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats