bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 14-03-2009, 04:34   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Alain Delone biyografi-Alain Delone kimdir?

Alain Delone Fransa'nın Oscar'ı olarak bilinen Cesar Award kazanmış Fransız sinema oyuncusu.

8 Kasım 1935'te Sceaux Fransa'da dünyaya geldi. Sinema oyunculuğu kariyerinde çok hızlı bir şekilde yükselmeye başlayan Delon henüz 23 yaşındayken Fransa'nın efsane aktörleri Gerard Philipe ve Jean Marais ile ve Amerikalı aktör James Dean ile kıyaslanmaya başladı. Delon kariyeri boyunca Luchino Visconti Jean-Luc Godard Jean-Pierre Melville Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi önemli yönetmenlerle çalıştı. 1999 yılında İsviçre vatandaşı oldu.
Paris'e birkaç kilometre uzaklıktaki Sceaux'ta dünyaya gelen Delon'un çocukluğu burada geçti. Roma Katolik yatılı okuluna gönderildikten sonra uyumsuz davranışları yüzünden pek çok kez okuldan uzaklaştırıldı. Öğretmenleri dine olan yatkınlığı sebebiyle onu rahiplik okuluna gitmeye ikna etmeye çalıştılarsa da bu konuda başarılı olamadılar. 14 yaşına geldiğinde okulu bırakan Delon üvey babasının sahibi olduğu kasapta çalışmaya başladı. Üç yıl sonra orduya kaydoldu ve 1953 yılında savaşa gönderildi. Askerlik yaptığı 5 yılın 11 ayını disiplinsiz davranışları yüzünden askeri hapisanede geçirdi. Askerlikten atıldıktan sonra parasız bir şekilde Paris'e dönen Delon geçinebilmek için garsonluk hamallık ve tezgahtarlık gibi ilerde çalıştı. Bu yıllarda aktris Brigitte Auber ile tanıştı ve birlikte Cannes Film Festivali'ne gittiler. Alain Delon'un aktörlük kariyeri burada başladı.
Cannes'da bulundukları sırada yetenek avcısı David O. Sleznic ile tanışan Delon uygulanan yetenek sınavında başarılı olarak Sleznick'le sözleşme imzaladı. Daha sonra İngilizce öğrenmek için geri döndüğü Paris'te Fransız yönetmen Yves Allegret tarafından kariyerine Fransa'da başlaması konusunda ikna edildi. İlk oyunculuk tecrübesini Allegret'in yönettiği "Quand la Femme s'en Mele" ile yaşayan Delon bu filmin ardından Amerika'da da gösterime giren ve başarı yakalayan film "Faibles Femmes" te yer aldı.
İlk sahne tecrübesini 1961 yılında John Ford'un "Tis Pity She's a Whore" oyunu ile yaşayan Delon bu oyunun ardından "II Gattopardo" "Un Flic" "Le Cercle Rouge" ve "Le Samourai" oyunlarında da rol aldı.
1973 yılında Fransız pop şarkıcısı Dalida ile "Paroles Paroles" şarkısında yaptıkları düet başta Fransa olmak üzere dünyanın pek çok yerinde büyük beğeni topladı.
1984 yılına gelindiğinde bir Bertran Biler filmi olan "Notre Historie" ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Cesar Award kazanan Delon pek çok filmde yeraldıktan sonra 1997 yılında aktörlüğü bıraktığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından da zaman zaman bazı filmlerde yer almaya devam etti.

Filmografi:
2006 L'Instinct de mort
2006 Astérix aux Jeux Olympiques Jules César
2004 Frank Riva (dizi 2. sezon)
2003 Frank Riva (dizi 1. sezon)
1999 Les Acteurs
1997 Une Chance sur deux
1996 Le Jour et la nuit
1994 Les Cent et une nuits
1993 L'Ours en peluche
1992 Un Crime
1992 Le Retour de Casanova Casanova
1990 Nouvelle vague
1990 Dancing machine
1988 Ne réveillez pas un flic qui dort
1985 Parole de flic
1984 Notre histoire
1984 Le Passage
1983 Le Battant
1983 Swann in Love
1982 Le Choc
1981 Pour la peau d'un flic
1980 Trois hommes à abattre
1980 Teheran 43. Nid d'espions
1979 Le Toubib
1979 The Concorde: Airport '79
1978 Attention les enfants regardent
1977 Le Gang
1977 Mort d'un pourri
1976 Monsieur Klein
1976 Armaguedon
1976 Comme un boomerang
1976 L'Homme pressé
1975 Flic Story Roger Borniche
1975 Le Gitan
1974 Zorro
1974 Les Seins de glace
1974 Borsalino & Co.
1973 Deux hommes dans la ville
1973 La Race des seigneurs
1973 Les Granges brûlées
1973 Scorpio
1973 Les Grands fusils
1972 Traitement de choc
1972 Il était une fois un flic
1972 Le Professeur
1971 Un Flic
1971 La Veuve Couderc
1971 Soleil Rouge
1971 Fantasia chez les ploucs
1971 The Assassination of Trotsky
1970 Le Cercle rouge
1970 Borsalino
1970 Doucement les basses
1969 Le Clan des Siciliens
1969 Madly
1969 Jeff
1968 La Piscine
1968 La Motocyclette
1968 Adieu l'ami
1968 Spirits of the Dead
1967 Le Samouraï
1967 Diaboliquement vôtre
1966 Les Aventuriers
1966 Les Centurions
1966 Texas nous voilà
1965 Paris brûle-t-il ?
1965 Once a Thief
1965 The Yellow Rolls-Royce
1964 L'Insoumis
1963 La Tulipe noire
1963 The Leopard
1963 Mélodie en sous-sol
1963 Les Félins
1962 Le Diable et les Dix Commandements
1962 Carambolages
1962 L'eclisse
1962 L'Amour à la mer
1961 Les Amours celebres
1961 Quelle joie de vivre
1960 Plein Soleil
1960 Rocco Ve Kardeşleri
1959 Le chemin des écoliers
1959 Faibles femmes
1958 Christine
1957 Quand la femme s'en mêle
1957 Sois belle et tais-toi


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
alain delone, alain delone biyografi, alain delone kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Alain Delone biyografi-Alain Delone kimdir?

Alain Delone biyografi-Alain Delone kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Jean Alain Boumsong biyografi-Jean Alain Boumsong kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 28-02-2009 04:37
Rob Van Dam biyografi-Rob Van Dam kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 05-01-2009 04:49
Alain Bernard biyografi-Alain Bernard kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 29-12-2008 02:32
Nez Biyografi-Nez Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 05:41
Zet Biyografi-Zet Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 01:53

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 11:51 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats