bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 22-03-2009, 03:33   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Kirsten Dunst biyografi-Kirsten Dunst kimdir?

Kirsten Dunst



Kirsten Dunst 30 Nisan 1982’de New Jersey’de dünyaya geldi. Hayatının büyük bölümünü kamera karşısında geçirdi. Daha üç yaşındayken bir Ford reklamı sayesinde kamerayla tanışan Dunst 1989 yılına kadar modellik yapmayı ve reklam filmlerinde rol almayı sürdürdü.

Çocuk Sanatçılık Dönemi
1989’da Woody Allen’ın “New York Stories”inde aldığı ufak rol sayesinde sinema dünyasına adım atan Dunst bu rolü sayesinde 1990’da “ Bonfire of the Vanities ” isimli film için teklif aldı. Tom Hanks’le birlikte rol alan küçük aktris filmde Hanks’in kızını canlandırıyordu.
1993 yılında o zaman 11 yaşında olan Dunst’a “Interview with the Vampire”da Claudia’yı canlandırmak üzere elemelere katılması teklifi yapıldı. 5000’in üzerinde adayın katıldığı elemelerde yönetmen Neil Jordan’ın tercihi Dunst’tan yana oldu. Bazı sinemaseverler Dunst’un filmdeki abartılı performansından hoşlanmasalar da Dunst Brad Pitt’le öpüşme sahnesi dışında rolünden son derece hoşnuttu.
“Interview with the Vampire”la yakaladığı başarıya aynı yıl rol aldığı “Little Women” filmindeki uçarı Amy rolündeki başarısı da eklenince aktris kendisini Hollywood’un önde gelen çocuk oyuncuları arasına kabul ettirdi.
1995 yılında başrolünde Robin Williams’ın yer aldığı fantastik macera filmi “Jumanji”de Judy Shepherd karakterini canlandıran aktris pek çok çizgi filmde de seslendiricilik yaptı. Bunlar arasında 1997 yılı yapımı “Anastasia” da bulunuyordu.
Aynı yıl Barry Levinson’ın başarılı filmi “Wag the Dog”da önemli bir rol üstlenen Dunst 1998 yılında da “Small Soldiers” isimli aksiyon-bilim kurgu filminde Christy Fimple rolüyle kamera karşısına geçecekti.

Yetişkinlik Dönemi
1999 yılı Dunst’un kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. Çünkü artık çocuk rolleri yerine genç kadın rolleri için teklifler almaya başlamıştı. Michael Patrick Jann’ın yönettiği komedi filmi “Drop Dead Gorgeous”ta küçük bir kasabanın güzellik yarışmasına katılan Amber Atkins’i canlandırdıktan sonra Michelle Williams ile birlikte rol aldığı “Dick”te Watergate Skandalını su yüzüne çıkaran genç kızlardan biri olarak rol aldı.
2000 yılı “Teen People’s” dergisinin “21’inin altında 21 ateşli güzel”i arasında gösterdiği Dunst’ın sinema kariyeri için önemli bir yıl oldu. Jeffrey Eugenides’ın bir öyküsünden Sofia Coppola tarafından beyaz perdeye aktarılan “The Virgin Suicides”daki Lux Lisbon performansı pek çok eleştirmenin dikkatini çeken Dunst “Bring It On” (Gençlik Ateşi) filmindeki rolüyle de başarısını pekiştirdi.
2000 yılı Temmuz ayında Los Angeles’taki Notre Dame Lisesi’nden mezun olan aktris 2001 yılında gösterime giren “Get Over It” (Herkes Onu İster) filminde terk edilmiş aşık Berke Landers’in derdine deva olan küçük kız kardeş Kelly Woods’u canlandırdı. Ardından John Stockwell’in yönettiği “Crazy/Beautiful” isimli romantik film ile Peter Bogdanovich’in “The Cat’s Meaw” isimli gerilim filminde rol alan aktris 2002 yılında Marvel Comic'in sevilen çizgi karakteri " Spider Man "in sinema uyarlamasında Örümcek Adam / Peter Parker'ın aşık olduğu Mary Jane Watson rolüyle kamera karşısına geçti.
Sam Raimi'nin yönettiği filmde Tobey Maguire ve Willem Dafoe ile birlikte rol alan aktris 2004 yılında gösterime girmesi planlanan "Spider Man 2"de de aynı rolle hayranlarının karşısına çıkacak. Dunst'un son çalışmaları arasında "Axis" (2002) ve "Levity" (2003) isimli filmler bulunuyor.

Filmografi

* 2007 Spider-Man 3 (Örümcek Adam 3) - Mary Jane Watson
* 2006 Marie Antoinette - Marie Antoinette
* 2005 Elizabethtown - Claire Colburn
* 2004 Wimbledon - Lizzie Bradbury
* 2004 Spider-Man 2 (Örümcek Adam 2) - Mary Jane Watson
* 2004 Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) - Mary Svevo
* 2003 Mona Lisa Smile (Mona Lisa Gülüşü) - Betty Warren
* 2003 Kaena: The Prophecy - Kaena
* 2003 Levity - Sofia Mellinger
* 2002 Spider-Man (Örümcek Adam) - Mary Jane Watson
* 2001 The Cat's Meow - Marion Davies
* 2001 Crazy/Beautiful (Çılgın Güzel) - Nicole Oakley
* 2001 Get Over It (Herkes Onu İster) - Kelly Woods/Helena
* 2000 Deeply Silly
* 2001 Bring It On (Gençlik Ateşi) - Torrance Shipman
* 2001 Luckytown - Lidda Doyles
* 2001 The Crow: Salvation - Erin Randall
* 2001 All Forgotten - Zinaida
* 1999 Dick - Betsy Jobs
* 1999 Drop Dead Gorgeous - Amber Atkins
* 1999 The Virgin Suicides (Kaybolan Hayatlar) - Lux Lisbon
* 1999 The Devil's Arithmetic - Hannah Stern
* 1998 Fifteen and Pregnant - Tina Spangler
* 1998 The Hairy Bird - Verena von Stefan
* 1998 Small Soldiers - Christy Fimple
* 1997 Wag the Dog (Başkanın Adamları) - Tracy Lime
* 1997 Anastasia - Young Anastasia
* 1997 Tower of Terror - Anna Petterson
* 1997 True Heart - Bonnie
* 1996 Mother Night - Young Resi Noth
* 1995 Jumanji - Judy Shepard
* 1994 Little Women (Küçük Kadınlar) - Younger Amy March
* 1994 Interview with the Vampire (Vampirle Görüşme) - Claudia
* 1994 Greedy - Jolene
* 1994 High Strung - Young Girl
* 1990 The Bonfire of the Vanities - Campbell McCoy
* 1989 Kiki's Delivery Service - Kiki
* 1989 New York Stories - Lisa's daughter


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
kirsten dunst, kirsten dunst biyografi, kirsten dunst kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Kirsten Dunst biyografi-Kirsten Dunst kimdir?

Kirsten Dunst biyografi-Kirsten Dunst kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: kirsten dunst biyografi, kirsten dunst kimdir,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ali İl Biyografi - Ali İl Kimdir ? Bkmlyz Türkiye'den Biyografiler 1 10-08-2011 02:09
Sir MC Biyografi-Sir MC Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:42
Zen Biyografi-Zen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:50
Ege Biyografi- Ege Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:03
U.L.A.Ş Biyografi-U.L.A.Ş Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 12:03

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 01:44 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats