bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 22-03-2009, 03:42   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Brooke Shields biyografi-Brooke Shields kimdir?

Brooke Shields



Brooke Christa Camille Shields 31 Mayıs 1965 doğumlu Amerikalı oyuncu ve eski model. Shields kariyerine bebek yaşta bir model olarak başladı daha sonra dünyanın en ünlü çocuk modellerinden biri oldu. Aynı anda başladığı oyunculuk kariyeriyle birlikte dünyanın en ünlü yüzlerinden biri haline geldi.



Brooke Shields 31 Mayıs 1965’te New York Amerika’da soyu İtalya’ya uzanan ve Amerikan sosyetesinde yer edinmiş Francis Alexander Shields ve Teri Shields’ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi ve babası oyuncu henüz küçük bir çocukken boşandı. Daha sonra babası bir evlilik yaptı. Bu evlilikten Marina Olympia Diana Thomas ve Christina isimli 5 üvey kardeşi oldu. Film kariyeri 1978 yılında "Pretty Baby" isimli filmle başladı. Filmde oyuncu birçok kez çıplak görünüyordu ve film gösterime girdikten sonra çocuk pornografisi üzerine tartışmalar çıktı. Shileds’ın ikinci filmi 1979 yapımı "Wanda Nevada" oldu.


Pretty Baby 1978

Oyuncuya dünya çapında ün kazandıran film 1980 yapımı "The Blue Lagoon" (Mavi Göl) oldu. 1981’de rol aldığı "Endless Love" adlı yapımın ardından 4 yıl boyunca arka arkaya halk tarafından en çok sevilen genç oyuncu ödülünü aldı.
Shileds oyunculuk kariyerine 1983 – 1987 yılları arasında eğitimi için ara verdi. 1987’de Princeton Üniversitesi’nden Fransız Edebiyatı dalında diplomasını aldı. 1.83 meterlik boyu yüzünden kısa aktörler karşısında oynayamayacağı için birçok rol kaçırdığını söylemişti.
Shields beyaz perdenin yanında birçok televizon yapımında da rol aldı. Bunlardan en başarılı olanı 1996 – 2000 yılları arası başrolünü üstlendiği NBC yapımı "Suddenly Susan" oldu. Bu dizi Shields’a 1997’de "halk tarafından en çok sevilen kadın oyuncu" ödülünü kazandırdı. Tiyatro da da kendini gösteren oyuncu "Grease" "Cabaret" "Wonderful Town" ve "Chicago" gibi Broadway yapımlarında sahneye çıktı.
1980li yıllarda Shields’ın ilişkileri magazin basınını çok işgal ediyordu. Birlikte olduğu ünlüler arasında Ted McGinley Dean Cain John F. Kennedy Jr. Michael Bolton Monaco prensi 2. Albert ve Michael Jackson bulunuyordu. Oyuncu 19 Nisan 1997’de tenisçi Andre Agassi ile evlendi ancak bu evlilik 2 yıl sürdü. 4 Nisan 2001’den beri Chris Henchy ile evli. İkilinin 15 Mayıs 2003 doğumlu Rowan Francis ve 18 Nisan 2006 doğumlu Grier Hammond adlı iki çocuğu var.
2005 yılı bahar ayında Shields televizyonlarda ve magazin dergilerine doğum sonrası yaşadığı depresyonla ilgili deneyimlerini anlattı. Çocuğunu dünyaya getirdikten sonra oyuncu annelik bağlarının yeterince kuvvetli olmamasından dolayı bebeğinin ihtiyaçlarına karşılık veremiyordu ağır bir depresyon içindeydi hatta intihar etmeyi bile düşünmüştü. Oyuncuyu depresyona iten nedenler arasında travmatik doğum daha önce yaşadığı düşük ailenin depresyon geçmişi ve babasının doğumdan 3 hafta önce ölmesi vardı. Shileds bu kötü dönemini yazdığı "Down Came the Rain" adlı kitabında anlattı.
Bu süreç boyunca Shields’ın antidepresanlar hakkındaki demeçleri aktör Tom Cruise’un oyuncuya şiddetle karşı çıkmasına ve ikilinin uzun süre tartışmasına yol açtı. Cruise daha sonra oyuncudan özür diledi ve Shileds Cruise ve Katie Holmes’un evlilik töreninin davetlileri arasındaydı.
Shields 2007 yılında gösterime girecek "Lipstick Jungle" isimli dizinin pilot bölümünde "National Lampoon’s Bag Boy" isimli filmde ve 2008 tarihli "The Midnight Meat Train"de karşımıza çıkacak. Oyuncunun dedesi Frank Shields ünlü bir tenis oyuncusuydu. Blondie grubunun 1978 tarihli albümü "Parallel Lines"da yer alan şarkı Pretty Baby Brook Shields için yazılmış. 1980 ve 1985 yılları arasında tüm dünyada 300den fazla magazin dergisinin kapağındaydı. Şu anda New York’ta yaşıyor.


Filmografisi

* "CNN's People Profiles" (1999)
* Misadventures of Margaret The (1998)
* "Suddenly Susan" (1996) TV Series
* Freeway (1996)
* Almost Perfect Bank Robbery The (1996) (TV)
* "Nothing Lasts Forever" (1995) (mini) TV Series
* Freaked (1994)
* Seventh Floor The (1994)
* I Can Make You Love Me (1993) (TV)
* Running Wild (1992)
* Backstreet Dreams (1990)
* Brenda Starr (1989)
* Speed Zone! (1989)
* Diamond Trap The (1988) (TV)
* Muppets Take Manhattan The (1984)
* Wet Gold (1984) (TV)
* Sahara (1983)
* Endless Love (1981)
* Blue Lagoon The (1980)
* Just You and Me Kid (1979)
* Wanda Nevada (1979)
* Pretty Baby (1978)
* King of the Gypsies (1978)
* Tilt (1978)
* Alice Sweet Alice (1977)
* Prince of Central Park The (1977) (TV)


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
brooke shields, brooke shields biyografi, brooke shields kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Brooke Shields biyografi-Brooke Shields kimdir?

Brooke Shields biyografi-Brooke Shields kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: brooke shields biyografi, brooke shields kimdir, brook shields, brok şilds, broko şilds, bruke şilds, bruks şilds,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ali İl Biyografi - Ali İl Kimdir ? Bkmlyz Türkiye'den Biyografiler 1 10-08-2011 02:09
Jet Li biyografi-Jet Li kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 02-03-2009 05:46
Ali Şen Biyografi-Ali Şen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 10-07-2008 05:38
Sir MC Biyografi-Sir MC Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:42
MT Biyografi-MT Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 04-07-2008 01:30

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 10:15 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats