bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 04-04-2009, 05:23   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Brigitte Bardot biyografi-Brigitte Bardot kimdir?

Doğum adı: Brigitte Anne-Marie Bardot
Doğum: 28 Eylül 1934 Paris Fransa
Evlilik

* Roger Vadim (1952-1957)
* Jacques Charrier (1959-1962)
* Gunter Sachs (1966-1969)
* Bernard d'Ormale (1992'den itibaren)

Brigitte Bardot (telaffuz: [bʁiʒit baʁˈdo]) BAFTA-adaylık olan Fransız aktris manken şarkıcı milliyetçi hayvan haklara katılan eylemcidir ve 1950 ve 1960 yılların süresinde seks sembolü idi.
1970 yıllarında eğlence endüstrisinden emekli olduğu andan sonra Bardot kendisini hayvan haklara katılan eylemci olarak resmileştirdi ve bu işleri hala daha devam ediyor. 1990 yılların süresinde göçmenlik Fransa'da Müslümanlık ırk karışımı ve eşcinsellik gibi konuların üzerindeki siyasal düşünceleri ile sözünü sakınmayan bir kadın olarak biliniyor.

Biyografi
Brigitte Bardot (tam ismi Brigitte Anne-Marie Bardot) 28 Eylül 1934'da Paris'te doğdu anası Anne-Marie 'Toty' Mucel babası Louis 'Pilou' Bardot. Toty Brigitte'i genç yaştan itibaren müzikle ve dansla ilgi çekmesini teşvik ettirdi; Brigitte 15 yaşında olduğu zamana kadar Elle dergisi için mankenlik yaptı.
Kariyer
1952 yılında Brigitte And God Created Woman filminde ilk gösterişini yaptı. Aynı yılda birçok yıl süresi aşık olduğu ile Roger Vadim ile evlendi. 18 yaşına geldiği zamana kadar evlendiler ve beş sene sonra boşandılar.
Avrupa'nın film endüstrisi yükselme süresinde olmasına ve Bardot'un kendi yükselmesi olağanüstü olmasına karşın sadece birkaç tane Avrupalı oyuncu ABD'de aşırı medya dikkatı çekti ve Bardot bu oyunculardan biri idi. Bardot Marilyn Monroe ile 1950 ve 1960 yılların filmlerinde kadın cinselliğinin baş örnekleridi.
Eski filmlerinde ve Cannes'teki gösterişlerinde bikini giyindiğine rağmen bikiniyi popülerize ettiren insanı olarak biliniyor. 1960 modaları Bardot'a çok yakıştı ve Marilyn Monroe ve Jackie Kennedy'in yanına Andy Warhol'un resimlerin konularından bir tanesi oldu.

Aktivizm
1973'de 40. doğum gününden az önce Bardot emekliliğini açıkladı. Elli tane sinema filmde oynadıktan ve birçok müzik albümü kayıt ettikten sonra ününü hayvan hakları yükselterek kullanmak istedi.
1986'te Fondation Brigitte Bardot pour la protection de l'animal sauvage et domestique (Yabani ve evcil hayvanların korunması için Brigitte Bardot Kuruluşu) kurdu.

Politika

BrigitteBardot.jpg

Kocası Bernard d'Ormal Fransa'nın Front National partisinin eski danışmanı idi. Onun 2003 yılında yayınladığı Un cri dans le silence (Sessizlikte bir çığlık) adlı kitabı ile kritikleri Bardot'un kitabı anti-Müslüman ve homofobik olduğunu söylediklerine rağmen çok büyük bir ihtilaf yarattı. Mayıs 2003'te Mouvement contre le racisme et pour l'amitié entre les peuples (Irkçılığa karşı ve insanların arası arkadaşlık için hareketi) adlı bir Fransız grup Bardot'un yayınladığı düşüncelerine rağmen Bardot'a dava edeceklerini ilan ettiler.
Bir Fransız gay dergiye gönderdiği mektupta Bardot "Kocam hariç etrafımda herkes tamamen ibn*dir" diye yazmış.
10 Haziran 2004'te Bardot sözde ırkçı fikirlerine rağmen Fransız mahkeme tarafından suçlu bulundu ve ona 5000 € para cezası verildi.

Bardot'un Etkisi
Bb_buzios.jpg
Brezilya'nın Búzios kentinde Brigitte Bardot'un heykeli

Bardot bikiniyi ve Saint Tropez'i popüler ettiren insanı olarak biliniyor.
1964 yılında o zamanki erkek arkadaşı ile Brezilya'nın Buzios kentini ziyaret etti. Bardot'un ünü Buzios'u popüler etti. Bardot'un Buzios'u popüler ettiğini anan Christina Motta tarafından yapılan bir Brigitte Bardot heykeli var. Brezilyalı erkek arkadaşı ile tatillerinde Buzios'a giderdi.

Bardot'dan Bahseden Şarkılar
İlk "Brigitte Bardot" şarkısı Fontana müzik firması ile Achilles and his Heels tarafından piyasaya çıktı.
Indie şarkıcı John Galland "Brigitte Bardot" adlı bir şarkı da yaptı.
Bardot diğer şarkılarda da söz ediliyor örneğin "We Didn't Start the Fire" (Billy Joel) "I Shall Be Free" (Bob Dylan) "Warlocks" (Red Hot Chili Peppers) "You're My Favorite Star" (The Bellamy Brothers) ve "Big Wedge" (Fish).

Filmografi

1950s

* The Girl in the Bikini (1952)
* The Long Teeth (1952)
* Crazy for Love (1952)
* His Father's Portrait (1953)
* Act of Love (1953)
* Royal Affairs in Versailles (1954)
* The Light Across the Street (1955)
* School for Love (1955)
* Caroline and the Rebels (1955)
* Doctor at Sea (1955)
* The Grand Maneuver (1955)
* Nero's Mistress (1956)
* Her Bridal Night (1956)
* Helen of Troy (1956)
* Naughty Girl (1956)
* Plucking the Daisy (1956)
* And God Created Woman (1956)
* La Parisienne (1957)
* The Night Heaven Fell (1958)
* Love Is My Profession (1958)
* The Woman and the Puppet (1959)
* Babette Goes to War (1959)
* Do You Want to Dance with Me? (1959)

1960s

* The Testament of Orpheus (1960)
* It Happened All Night (1960) (Cameo)
* La Vérité (1960)
* Please Not Now! (1961)
* Famous Love Affairs (1961)
* A Very Private Affair (1962)
* Lykke og krone (1962) (belgesel)
* Love on a Pillow (1962)
* Contempt (1963)
* Paparazzi (1964) (kısa konu)
* Bardot and Godard (1964) (kısa konu)
* Agent 38-24-36 (1964)
* too many thieves
* Forbidden Temptations (1965) (belgesel)
* Marie Soleil (1965) (Cameo)
* Dear Brigitte (1965)
* Viva Maria! (1965)
* Masculine Feminine: In 15 Acts (1966)
* Two Weeks in September (1967)
* Spirits of the Dead (1968)
* Shalako (1968)
* The Bear and the Doll (1969)
* Les Femmes (1969)
* The Vixen (1969)

1970s

* The Novices (1970)
* Rum Runners (1971)
* The Legend of Frenchie King (1971)
* Film Portrait (1972) (belgesel)
* Don Juan or If Don Juan Were a Woman (1973)
* The Edifying and Joyous Story of Colinot (1973)


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
brigitte bardot, brigitte bardot biyografi, brigitte bardot kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Brigitte Bardot biyografi-Brigitte Bardot kimdir?

Brigitte Bardot biyografi-Brigitte Bardot kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: brigitte bardot biyografi, brigitte bardot hayati, brigitte bardot kimdir, brigitte bardot hayatı,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ali İl Biyografi - Ali İl Kimdir ? Bkmlyz Türkiye'den Biyografiler 1 10-08-2011 02:09
Nez Biyografi-Nez Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 05:41
Sir MC Biyografi-Sir MC Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:42
Zet Biyografi-Zet Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 01:53
U.L.A.Ş Biyografi-U.L.A.Ş Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 12:03

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 07:12 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats