bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 05-04-2009, 02:19   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Preity Zinta biyografi-Preity Zinta kimdir?

Preity Zinta (Gerçek adıyla: Preeti Zinta Singh Hintçe प्रीति ज़िंटा Prīti Zinṭā * 31 Ocak 1975 Shimla Himachal Pradesh) Bollywood'un (Hint Sineması) son yılların en başarılı ve sevilen Oyuncularından biri.

Hayatı
13 yaşındayken babasını bir trafik kazasında kaybeden Preity böylece ailesine bakmak zorunda kalmış. Kariyerine bir reklam mankeni olarak başlayan Preity Lyril-Sabunları ve Perk-Çikolatalarının yüzü oldu. 90'lı yılların ortalarında tesadüfen Bollywood'un önemli yönetmenlerinden biri olan Shekhar Kapur tarafından keşfedildi ünlü yönetmen tarafından bir filmin başrol Oyuncusu olarak düşünüldü. Ancak planlanan Proje bir türlü gerçekleştirilemedi çünkü aynı dönemde Shekhar Kapur enternasyonal film dünyasina atılma çabaları içerisinde Elizabeth adlı filmi için çalışmaktaydı.

Beyaz Perdede kuşkusuz en önemli çıkışını 1998'de Mani Ratnam'ın Dil Se adlı filmiyle yaşadı ve bu ona aynı yılda Bollywood Oscarları sayılan Filmfare Ödüllerinde "En İyi Çıkış Yapan Oyuncu" ünvanını kazandırdı. Bu ödül sayesinde Preity birkaç başrol teklifleriyle ödüllendirildi. O zamandan beri önemli rollerde oynayan Preity Terrorfilmi Mission Kashmir başta olmak üzere "Pretty Woman" filminin bir kısmından etkilenilmiş Chori Chori Chupke Chupke adlı film'de modern dram filmi Dil Chahta Hai ve Bollywood'un ilk bilimkurgu filmi ve Preity'nin gerçek anlamda ilk gişe rekoru kıran Koi Mil Gaya filminde oynadı.
Özellikle Kal Ho Naa Ho adlı filmiyle şansı yakaladı. Aslinda 'Naina' rolü Meslektaşı Kareena Kapoor'a teklif edilmiş daha önce Kabhi Kushi Kabhie Gham'da (Yağmurdan Önce Yağmurdan Sonra) 'Poo' adli şımartılmış kardeş rolünde görülen Oyuncu. Ancak Kapoor'un yüksek fiyat talebi yapımcıların geri adım atmalarına neden oldu ve Kareena Kapoor projeden çıktı. Preity tabii ki rolü kabul etti ve aynı zamanda Kal Ho Naa Ho'daki rölü icin Filmfare "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı.
Preity Zinta oyuncu arkadaşı Shah Rukh Khan'ın düzenlediği gösteri "Temptations 2004" ile dünyaturuna çıktı.
Preity Zinta uzun zaman meslektaşı Kajol'un gölgesinde kaldı birbirine benzeyen rol tiplerinde oynadıkları için. Ama zamanla Preity Zinta hayranlarının sempatik adlandırmalariyla "bubbly" "cutie pie" "chubby.." kendine özgü profiliyle büyük bir hayran kitlesine sahip.
Preity 2004 yılında 2 kere ölümden döndü. İlki Colombo Sri Lanka'da Temptations turu gösteri sırasında konser alanında bir patlama olmasıyla ve ikinci talihsizlik Hint Okyanusunda tatil yaptığı sırada Tsunami olmasıyla.
2006 yılında Modacı arkadaşı Manish Malhotra'nin "Freedom" adlı Modashow'unda meslektaşı Kajol ile podyuma çıktı.

Filmografi

* 1998: Premante Idera
* 1998: Soldier
* 1998: Dil Se
* 1999: Dillagi
* 1999: Kya Kehna
* 1999: Raja Kumarudu
* 1999: Sangharsh
* 1999: Dillagi (Misafir Oyuncu)
* 2000: Har Dil Jo Pyar Karega
* 2000: Mission Kashmir
* 2001: Chori Chori Chupke Chupke
* 2001: Dil Chahta Hai
* 2001: Farz
* 2001: Yeh Raaste Hain Pyaar Ke
* 2002: Dil Hai Tumhaara
* 2003: Armaan
* 2003: Kal Ho Naa Ho
* 2003: Koi Mil Gaya
* 2003: The Hero: Love Story of a Spy
* 2004: Dil Ne Jise Apna Kahaa
* 2004: Lakshya
* 2004: Veer - Zaara
* 2005: Khullam Khulla Pyaar Karen
* 2005: Salaam Namaste
* 2005: Alag (Sabse Alag şarkısında)
* 2006: Krrish (Misafir Oyuncu)
* 2006: Kabhi Alvida Naa Kehna
* 2006: Jaan-E-Mann
* 2007: Jhoom Barabar Jhoom
* 2007: Om Shanti Om (Misafir Oyuncu)
* 2007: The Last Lear
* 2008: Heroes (Gösterime girme tarihi: 24 Ekim 2008)
* 2008: Har Pall (Yapımda)
* 2008: Heaven on Earth (Kanada'da gösterime girdi Hindistan için gösterim tarihi belli değil.)

Ödülleri

* 1998 Filmfare Ödülü En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Dil Se
* 1998 Filmfare Ödülü Lux Yeni Yüz Dil Se
* 1998 Zee Cine Ödülü En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Dil Se
* 1998 Star Screen Ödülü Umut Vadeden Kadın Oyuncu Soldier
* 2003 Asian Guild Ödülü En İyi Kadın Oyuncu Koi Mil Gaya
* 2003 Chhoton Ka Funda Ödülü Koi Mil Gaya
* 2003 Filmfare Ödülü En İyi Kadın Oyuncu Kal Ho Naa Ho
* 2003 IIFA Ödülü En İyi Kadın Oyuncu Kal Ho Naa Ho
* 2003 Sansui Ödülü En İyi Kadın Oyuncu Kal Ho Naa Ho
* 2003 Stardust Ödülü En İyi Kadın Oyuncu Kal Ho Naa Ho
* 2003 Zee Cine Kalplerin Kraliçesi Ödülü
* 2003 Zee Cine Ödülü Yılın Superstarı Kal Ho Naa Ho
* 2004 Screen Ödülü „Jodi No 1“(En İyi Başrol İkili) (Shah Rukh Khan ve Preity Zinta) - Veer - Zaara
* 2004 Stardust Ödülü Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Veer - Zaara
* 2005 IIFA Style Diva (Tarz Divası) Ödülü
* 2006 IIFA Göz kamaştıran Star Ödülü


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
preity zinta, preity zinta biyografi, preity zinta kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Preity Zinta biyografi-Preity Zinta kimdir?

Preity Zinta biyografi-Preity Zinta kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: preity zinta kimdir, kareena kapoor kimdir, preity zinta biyografi, kareena kapoor hayatı, kareena kapoor biyografi, krina kpur ki biyagarfi, kareena kapoor göz rengi, kareena kapoor un hayatı, kajol ün hayati, preity zinta göz rengi, prety zinta goz rengi, preity zinta goz rengi,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ali İl Biyografi - Ali İl Kimdir ? Bkmlyz Türkiye'den Biyografiler 1 10-08-2011 02:09
Rob Van Dam biyografi-Rob Van Dam kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 05-01-2009 04:49
Ali Şen Biyografi-Ali Şen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 10-07-2008 05:38
Nez Biyografi-Nez Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 05:41
Ege Biyografi- Ege Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:03

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 03:20 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats