bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 05-04-2009, 02:22   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Gwyneth Paltrow biyografi-Gwyneth Paltrow kimdir?

Gwyneth Paltrow



Gwyneth Kate Paltrow (d. 28 Eylül 1972). Amerikalı aktris.
28 Eylül 1972 tarihinde Los Angeles California'da dünyaya geldi. Yapımcı - yönetmen Bruce Paltrow ve oyuncu Blythe Danner'in kızı olan Gwyneth Paltrow kendisi gibi oyuncu olan Katherine Moennig'in kuzenidir.

New York'taki Spence School'un ardından bir dönem University of California at Santa Barbara'ya devam etti ardından okulu bıraktı.
Gwyneth Paltrow 1991 yılında Shout isimli filmle oyunculuk kariyerine başladı. Aynı yıl Steven Spielberg’in Kanca adlı filminde Genç Wendy’yi canlandırdı ve ismini duyurmaya başladı.

Dennis Quaid Meg Ryan ve James Caan ile birlikte oynadığı Flesh and Bone (1993) adlı filmle yıldızı parlayan Paltrow daha sonra Malice (1993) Jefferson in Paris Yedi (1995) ve Emma’da (1996) rol aldı.
1998 yılında Aşık Shakespeare’deki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Altın Küre ve Oscar ödüllerini kazandı.

Özel Hayatı
1996 yılında Brad Pitt ile nişanlandı fakat çift Brad Pitt'in Jennifer Aniston ile birlikte olmaya başlaması nedeniyle 1997 yılında ayrıldı. Daha sonra Ben Affleck ile birlikte olan Paltrow bu ilişkisine de son verdi.
5 Aralık 2003 tarihinde Coldplay grubunun solisti Chris Martin ile gizlice evlendi. 14 Mayıs 2004 Paltrow'um ilk çocuğu Apple Blythe Alison Martin Londra'da dünyaya geldi. 2005 yılı Aralık ayında Paltrow'un annesi "Entertainment Tonight" isimli bir televizyon programında Paltrow'um ikinci çocuğuna hamile olduğunu açıkladı. 8 Nisan 2006'da Chris Martin'den ikinci çocuğu Moses Bruce Anthony Martin'i New York'ta dünyaya getirdi.

Filmografi

* Dirty Tricks (2006) (açıklandı) - Maureen Dean
* Untitled Marlene Dietrich Project (2006) (açıklandı) - Marlene Dietrich
* The Good Night (2006) (çekiliyor) - Dora
* Love and Other Disasters (2006) (post-prodüksüyon) - Hollywood Jacks
* Infamous (2006) (tamamlandı) - Peggy Lee
* Running with Scissors (2006) (tamamlandı) - Hope
* Kanıt (2005) - Catherine
* Sky Captain ve Yarının Dünyası (2004) - Polly Perkins
* Sylvia (2003)- Sylvia Plath
* Zirveye Tırmanış (2003) - Donna Jensen
* Tutku (2002) - Maud Bailey
* Austin Powers in Goldmember (2002) - 'Austinpussy'deki Dixie Normous olarak
* Alçak Adam (2001) - Rosemary Shanahan
* Tenenbaum Ailesi (2001) - Margot Tenenbaum
* The Anniversary Party (2001) - Skye Davidson
* Bir Şans Daha (2000) - Abby Janello
* Duets (2000) - Liv
* Yetenekli Bay Ripley (1999) - Marge Sherwood
* Aşık Shakespeare (1998) - Viola De Lesseps
* A Perfect Murder (1998) - Emily Bradford Taylor
* Hush (1998) - Helen Baring
* Büyük Umutlar (1998) - Estella
* Rastlantının Böylesi (1998) - Helen Quilley
* Emma (1996) - Emma Woodhouse
* The Pallbearer (1996) - Julie DeMarco
* Sydney (1996) - Clementine
* Moonlight and Valentino (1995) - Lucy Trager
* Yedi (1995) - Tracy Mills
* Jefferson in Paris (1995) - Patsy Jefferson
* Mrs. Parker and the Vicious Circle (1994) - Paula Hunt
* Flesh and Bone (1993) - Ginnie
* Malice (1993) - Paula Bell
* Deadly Relations (1993) (TV filmi) - Carol Fagot Holland
* Cruel Doubt (1992) (TV filmi) - Angela Pritchard
* Kanca (1991) - Young Wendy
* Shout (1991) - Rebecca


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
gwyneth paltrow, gwyneth paltrow biyografi, gwyneth paltrow kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Gwyneth Paltrow biyografi-Gwyneth Paltrow kimdir?

Gwyneth Paltrow biyografi-Gwyneth Paltrow kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: gwyneth paltrow biyografi,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sir MC Biyografi-Sir MC Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:42
AKO Biyografi-AKO Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 02:54
Gwyneth Paltrow dünyasındaki gelişmeler Bakimliyiz E - Kolay Sinema 0 22-04-2008 11:40

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 09:19 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats