bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 05-04-2009, 02:26   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Wesley Snipes biyografi-Wesley Snipes kimdir?

Wesley Snipes

31 Temmuz 1962 Orlando doğumlu. Eski evliliğinden bir oğlu var. Koreli ressam Nikki Park ile birlikte yaşıyor. Bu ilişkisinden 2001 yılında bir kız çocuğu dünyaya geldi.

Biyografi
Wesley Snipes çocukluğunun büyük bölümünü New York'un Bronx semtinde geçirdi ve küçük yaştan itibaren oyuncu olmayı kafasına koymuştu.Eskiden ülkemizde de yayınlanan ünlü Fame dizisinin geçtiği okulda eğitim aldı ama ailesinin taşınması sonucu bitiremedi.

Annesiyle tekrar Orlando'ya taşınması ile oyunculuk hayalleri büyük darbe aldı. Fakat burda bölgedeki küçük oyunlarda rol almaya başladı ve bir oyuncu ajanının dikkatini çekti. Böylece Goldie Hawn'ın oynadığı "Wildcats" filminde küçük bir rol aldı. Daha sonra atletik vücudu sayesinde bu tür roller bulmaya başladı. 1991'de "New Jack City" Woody Harrelson'la beraber oynadığı sokak basketbolu konulu "White Men Can't Jump" ve özellikle 1992'deki "Passenger 57"deki rolüyle tanınan bir isim olmak için büyük bir adım attı.

Aksiyon filmlerinin aranan isimlerinden biri olmaya başlayan Snipes Sean Connery ile birlikte "Rising Sun"da Sylvester Stallone ile "Demolition Man"de Robert De Niro ile birlikte "The Fan"de oynayarak yerini sağlamlaştırdı. Sonraki yıllarda yaptığı bir açıklamada o yıllarda doğru yolda gittiğini anladığını çünkü yanlarında oynayacak oyuncuları veto etme hakkına sahip De Niro Connery Stallone gibi oyuncuların kendisini istediği söyledi.
1998 yılı Snipes'ın yılı oldu. Tommy Lee Jones'la beraber "U.S. Marshalls"da oynadıktan sonra en iyi çizgi roman uyarlamaları arasında yerini alan "Blade"deki vampir avcısı Daywalker karakteri ile bir kez daha aksiyon kahramanı ünvanını perçinledi.
Biliyor musunuz ?

* Beşinci dereceden kara kuşak sahibi. Ayrıca bir Brezilya dövüş tekniği olan Capoeira çalışıyor.
* 2000 yılında Samuel L. Jackson'ın oynadığı "Shaft"ta kendisine başrolü vermeyen yönetmen John Singleton hakkında basında birçok tepkili açıklamaları çıktı ve eğer filmde kendisi oynayasaydı elde ettiği 60 milyon dolarlık toplam hasılatı ikiye katlayacağını iddia etti. (Jackson ile hiçbir problemi olmadığını en sevdiği oyunculardan biri olduğunu her fırsatta söylüyor.)

Filmografi

* Blade II (2002)
* Undisputed (2002)
* Liberty Stands Still (2001)
* Zigzag (2001)
* Art of War The (2000)
* Play It to the Bone (1999)
* U.S (1999)
* Blade (1998)
* Down in the Delta (1998)
* One Night Stand (1997)
* Murder at 1600 (1997)
* America's Dream (1996)
* John Henrik Clarke: A Great and Mighty Walk (1996)
* Fan The (1996)
* To Wong Foo Thanks for Everything Julie Newmar (1995)
* Waiting to Exhale (1995)
* Money Train (1995)
* Drop Zone (1994)
* Sugar Hill (1993)
* Boiling Point (1993)
* Demolition Man (1993)
* Rising Sun (1993)
* Passenger 57 (1992)
* Waterdance The (1992)
* White Men Can't Jump (1992)
* Jungle Fever (1991)
* New Jack City (1991)
* Mo' Better Blues (1990)
* King of New York (1990)
* Major League (1989)
* Critical Condition (1987)
* Streets of Gold (1986)
* Wildcats (1986)


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
wesley snipes, wesley snipes biyografi, wesley snipes kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Wesley Snipes biyografi-Wesley Snipes kimdir?

Wesley Snipes biyografi-Wesley Snipes kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ali İl Biyografi - Ali İl Kimdir ? Bkmlyz Türkiye'den Biyografiler 1 10-08-2011 02:09
Wesley Sneijder biyografi-Wesley Sneijder kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 11-01-2009 05:02
Zen Biyografi-Zen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:50
Zet Biyografi-Zet Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 01:53
MT Biyografi-MT Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 04-07-2008 01:30

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 06:26 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats