bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 25-04-2009, 02:18   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Michael Gambon biyografi-Michael Gambon kimdir?

Michael Gambon

Sir Michael John Gambon (d. 19 Ekim 1940 - Dublin) İrlanda doğumlu sinema ve tiyatro oyuncusu.

Biyografi

Michael Gambon ilk önce bir mühendis olarak çalışmaya başladı. 21 yaşındayken kesinlikle bir aktör olmak istediğine karar verdi. Oyunculuk kariyerine 1963'te Dublin'deki Edwards/MacLiammoir Gate Tiyatrosu'nda başladı. Old Vic'teki Ulusal Tiyatro'nun ilk üyelerindendi. Lawrence Olivier'nin yönettiği bu tiyatroda pek çok oyunda rol aldıktan sonra Othello'yu oynadığı Birmingham Rep'e geçti. O günden bu güne geçen 40 yıl içinde Gambon döneminin en iyi tiyatrocularından biri olarak ün yaptı. Aktör Alan Ayckbourn'un yönettiği "A Chorus of Disapproval"daki rolüyle Olivier Ödülü "The Life of Galileo" ve "Volpone"la da En iyi Erkek Oyuncu dalında 1995 Evening Standard Ödülü kazandı.
Sinemaseverler onu Peter Greenaway'in yönettiği "The Cook the Thief His Wife and Her Lover"daki başrolüyle olduğu kadar daha yakın dönem çalışmalarından Matthew Vaughn'ın yönetimindeki "Layer Cake" "Being Julia" Wes Anderson'ın yönettiği "The Life Aquatic" "The Gambler" "Dancing at Lughnasa" "The Last September" Tim Burton'ın yönettiği "Sleepy Hollow" "The Insider" "High Heels and Low Lifes" "Charlotte Gray" Robert Altman'ın yönettiği "Gosford Park" John Frankenheimer'ın yönettiği "Path to War" Conor McPherson'ın yönettiği "The Actors" Mike Nichols'ın yönettiği "Angels in America" ve Kevin Costner'ın yönettiği "Open Range"le de tanıyorlar.
Gambon'ın belki de en unutulmaz rolü Dennis Potter televizyon dizisi "The Singing Detective"dekiydi. Bu rol ona BAFTA Yayın Basın Locası ve Kraliyet Televizyon Derneği'nin En iyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandırdı. Aktör ayrıca BBC yapımı "Wives and Daughters" Charles Sturridge'in başarılı yapımı "Longitude" ve Stephen Poliakoff'un yönettiği "A Family Tree"de rol aldı.
Gambon son olarak Matthew Warchus'ın yönettiği "End Game"de Lee Evans'la birlikte rol aldı. Aktörün rol aldığı tiyatro oyuncları şöyle özetlenebilir: Başrollerini üstlendiği "Macbeth" "Coriolanus" ve "Othello"; Simon Gray'in yönettiği "Otherwise Engaged"; Alan Ayckbourn imzalı "The Norman Conquests"; "Just Between Ourselves" ve "Man of the Moment"; Ralph Richardson'la birlikte oynadığı "Alice's Boys"; Harold Pinter oyunu "Old Times"; başrolünü üstlendiği "Uncle Vanya" ve Jack Lemmon'la başrollerini paylaştığı "Veteran's Day".
Gambon Kraliyet Shakespeare Tiyatrosu'ndayken Harold Pinter imzalı "Betrayal" ve "Mountain Language"da Simon Gray imzalı "Close of Play" Christopher Hampton imzalı "Tales from Hollywood" Ayckbourn imzalı "Sisterly Feelings" ve "A Small Family Business" ile David Hare imzalı "Skylight"ta (hem West End'de hem de Broadway'de) başrol oynadı. Aktör ayrıca "III. Richard" "Othello" "Tons of Money" "A View from the Bridge" ve Yasmina Reza'nın yönettiği (Barbican'dan West End'e transfer olan) "Unexpected Man"de rol aldı. Aktör son olarak Nicholas Hytner'ın Almeida'da sahnelediği "Cressida" uyarlamasında Patrick Marber'ın West End'de sahnelediği "Caretaker"da ve Stephen Daldry'nin Royal Court'ta sahnelediği s "A Number" da başrol oynadı.
Gambon Hogwarts Okulu'nun bilge ve saygın müdürü Albus Dumbledore rolüyle Harry Potter ve Azkaban Tutsağı ile Harry Potter ve Ateş Kadehi filmlerinde bir kez daha karşımıza çıktı.

Filmografi

* Elizabeth Rex (2004)
* Life Aquatic The (2004)
* Being Julia (2004)
* Layer Cake (2004)
* Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
* Angels in America (2003) (mini) TV Dizi
* Sylvia (2003)
* Open Range (2003)
* Actors The (2003)
* Lost Prince The (2003) (TV)
* Standing Room Only (2002)
* Path to War (2002) (TV)
* Ali G Indahouse (2002)
* Charlotte Gray (2001)
* Gosford Park (2001)
* Christmas Carol: The Movie (2001) (seslendirme)
* High Heels and Low Lifes (2001)
* Perfect Strangers (2001) (TV)
* 100 Greatest TV Characters The (2001) (TV)
* Endgame (2000) (TV)
* Longitude (2000) (TV)
* Dead On Time (1999)
* "Wives and Daughters" (1999) (mini) TV Dizisi
* Sleepy Hollow (1999)
* Insider The (1999)
* Château des singes Le (1999) (seslendirme: İngilice versiyon)
* Last September The (1999)
* Plunkett & Macleane (1999)
* Dancing at Lughnasa (1998)
* Gambler The (1997)
* Wings of the Dove The (1997)
* Midnight in St. Petersburg (1997)
* Bullet to Beijing (1997) (TV)
* Willows in Winter The (1996) (TV) (seslendirme)
* Samson and Delilah (1996) (TV)
* Mary Reilly (1996)
* Innocent Sleep The (1996)
* Wind in the Willows The (1995) (TV) (seslendirme)
* Nothing Personal (1995)
* Two Deaths (1995)
* Faith (1994) (TV)
* Squanto: A Warrior's Tale (1994)
* Man of No Importance A (1994)
* Browning Version The (1994)
* Clean Slate (1994)
* Toys (1992)
* "Inspector Maigret" (1991) TV Dizi
* Mobsters (1991)
* Evil Empire The (1991)
* "Storyteller: Greek Myths The" (1990) (mini) TV Dizi
* Heat of the Day The (1989) (TV)
* Monster Maker (1989) (TV) (voice)
* Cook the Thief His Wife & Her Lover The (1989)
* Rachel Papers The (1989)
* Missing Link (1988) (seslendirme)
* Paris by Night (1988)
* Ghosts (1986) (TV)
* "Oscar" (1986) TV Dizi
* "Singing Detective The" (1986) (mini) TV Dizi
* Absurd Person Singular (1985) (TV)
* Turtle Diary (1985)
* Tropical Moon Over Dorking (1985) (TV)
* Chalk and Cheese (1979) TV Dizi
* "Other One The" (1977) TV Series
* Forbidden Passion: Oscar Wilde (1976)
* Tiptoe Through the Tulips (1976)
* In the Labyrinth (1976)
* Beast Must Die The (1974)
* Catholics (1973)
* "Challengers The" (1972) Dizi
* Nothing But the Night (1972)
* Cows (1972) (TV)
* Eyeless in Gaza (1971)
* Midsummer Night's Dream A (1971)
* Borderers The (1969) TV Dizi
* Othello (1965)


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
michael gambon, michael gambon biyografi, michael gambon kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Michael Gambon biyografi-Michael Gambon kimdir?

Michael Gambon biyografi-Michael Gambon kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Michael J.Fox biyografi-Michael J. Fox kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 04-04-2009 05:39
Michael Carrick biyografi-Michael Carrick kimdir gizem Dünyadan Biyografiler 0 22-02-2009 04:26
Michael Ballack biyografi-Michael Ballack kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 05-01-2009 05:31
Michael Phelps biyografi-Michael Phelps kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 29-12-2008 05:15
Michael Jordan biyografi-Michael Jordan kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 29-12-2008 02:14

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 11:47 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats