bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Dünyadan Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 02-05-2009, 02:20   #1 (permalink)
 
gizem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Jake Gyllenhaal biyografi-Jake Gyllenhaal kimdir?

Jake Gyllenhaal



Jacob Benjamin Gyllenhaal (19 Aralık 1980 - ..) Amerikalı aktör.

Biyografi

Çocukluk ve İlk Yıllar
Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in oğlu aktris Maggie Gyllenhaal'in kardeşidir. Yahudidir.
İlk olarak 1991 Billy Crystal ile City Slickers filminde görülmüştür. Ailesi bir süre filmlerde yer almasını yasakladı çünkü evden uzak kalmasını istemiyorlardı.Bu yasaklama (1993) yılında kardeşi Maggie ile oynadığı A Dangerous Woman filmi ile son buldu.
Gyllenhaal 1998 yılında Harvard-Westlake Okulu'ndan mezun oldu. Sonra Columbia Üniversitesi'ne başladı. Burada doğu dinleri ve felsefe çalıştı. İki yıl sonra okula sinema kariyeri için ara verdi. İlk başrolü October Sky filmidir. Film Gyllenhaal'un çıkış filmi olarak nitelendirilir.

Başarı
Donnie Darko Gyllenhaal'un ikinci başarılı filmi oldu. Film gişede fazla başarı gösteremese de kısa sürede hayranları tarafından kült film haline geldi.Gyllenhaal'un performansı eleştirmenler tarafından çok beğenildi. Bu başarıdan sonra Gyllenhaal'un başrolde olduğu "Highway" isimli film geldi.Ancak ne film ne de oyuncu beğenildi. Jennifer Aniston'la oynadığı "The Good Girl" filmi ile daha çok beğenildi.
"Moonlight Mile" filminde Dustin Hoffman ve Susan Sarandon ile birlikte oynadı.
Spiderman'de Tobey Maguire sırtını incittiği için başrolü oynayacaktı ancak Tobey Maguire iyileşti ve Jake de 2004'te başka bir gişe filmi The Day After Tomorrow'da oynamaya karar verdi.

Brokeback Dağı ve Sonrası
2005 yılında oyuncu üç filmde yer aldı: ProofJarhead ve Brokeback Dağı. Proof'ta Gwyneth Paltrow ve Anthony Hopkins ile başroldeydi. Jarhead'de maskülen Amerikan askerini oynadı.
Jake'in asıl hiti Brokeback Dağı oldu. Bu filmde 1960'larda Heath Ledger'in oynadığı kovboy karakteri ile büyük bir aşk yaşayan kovboyu oynadı. Film üç Akademi Ödülü dört Altın Küre ve dört BAFTA Ödülü kazandı. Jake Gyllenhaal burdaki rolü ile Oscar'a aday olmuş olsa da ödülü George Clooney'e kaptırdı. 2006 Akademi Ödülleri'nden sonra oyunculuk kariyerindeki gelişmeler doğrultusunda akademi tarafından akademiye üye olması için davet edildi.
Jake'e Heath Ledger ile olan romantik sahneleri sorulduğunda "etkilenmediğim bir kadınla oynamak gibiydi" cevabını verdi. Biseksüel olduğu yolundaki dedikodulara da "insanların bana yakıştırdıkları her şeye açığım. Bir erkeğe karşı şimdiye kadar hiçbir şey hissetmedim. Hissetseydim de bundan korkmazdım" şeklinde yanıt verdi.
Gyllenhaal'un şu andaki projesi David Fincher'ın yönettiği gerçek bir öyküye dayanan Zodiac isimli film.

Özel Hayatı

Ailesi
Jake ailesi ile birçok film yaptı. Kardeşi Maggie ile iki filmde rol aldı. Maggie'nin nişanlısı aktör Peter Sarsgaard ile Jarhead isimli filminde birlikte oynadı. Jamie Lee Curtis vaftiz annesidir vaftiz babaları ise gay bir çifttir. Kendisi de Heath Ledger ve Michelle Williams'ın kızlarının vaftiz babasıdır.

İlişkileri
En bilinene ilişkisi aktris Kirsten Dunst ile yaşadığı ilişkidir. Çifti Jake'in kardeşi Maggie tanıştırmıştır. 2002'de başlayan ilişki inişli çıkışlı olarak 2005'e kadar sürmüştür. Daha sonra adı Natalie Portman ve Gretchen Bleiler gibi birçok ünlüyle anılmıştır.

Diğer İşleri
Aktif olarak Amerika'daki gençlerin oy vermesi için çeşitli kampanyalarda çalışmış kendisi başkan adayı John Kerry'i desteklemiştir.
Çevre sorunlarıyla ilgilenir ve her yıl Mozambik ormanlarına ağaç diker.
Boş zamanlarında yemek yapmayı ve ağaç işleriyle uğraşmayı sever.
Budizm'e inanmaktadır.

Filmografi

* Zodiac (2006)
* Brokeback Mountain (2005)
* Jarhead (2005)
* Nautica (2005)
* Me and My Monster (2004)
* Proof (2004)
* Jiminy Glick in La La Wood (2004)
* Day After Tomorrow The (2004)
* Moonlight Mile (2002)
* Highway (2002)
* Good Girl The (2002)
* Lovely & Amazing (2001)
* Bubble Boy (2001)
* Donnie Darko (2001)
* October Sky (1999)
* Homegrown (1998)
* Josh and S.A.M. (1993)
* Dangerous Woman A (1993)


gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
jake gyllenhaal, jake gyllenhaal biyografi, jake gyllenhaal kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Jake Gyllenhaal biyografi-Jake Gyllenhaal kimdir?

Jake Gyllenhaal biyografi-Jake Gyllenhaal kimdir? konusu, Biyografiler / Dünyadan Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: jake gyllenhaal kimdir, jake gyllenhaal biyografi, jake gyllenhaal,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Rob Van Dam biyografi-Rob Van Dam kimdir? gizem Dünyadan Biyografiler 0 05-01-2009 04:49
Ali Şen Biyografi-Ali Şen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 10-07-2008 05:38
AKO Biyografi-AKO Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 02:54
Zen Biyografi-Zen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:50
Ege Biyografi- Ege Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:03

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 03:39 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats