bakimliyiz
Konu etiketleri: kalıtımla ilgili sorular ve cevapları, kalitimla ilgili sorular, kalıtım ile ilgili çıkmış sorular, kalıtımla ilgili çıkmış sorular, kalıtım ile ilgili sorular, kalıtım ile ilgili sorular ve cevapları, kalıtımla ilgili sorular, kalitimla ilgili 30 soru, kalitim ile 30 soru, kalıtım ile ilgili soru ve cevaplar, kalitim ile ilgili sorular, kalitim ile ilgili soru ve cevaplar, kalıtım ile 30 soru, kalıtım ile ilgili soru cevap, kalıtım ile ilgili çıkmış tüm sorular,
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Eğitim ve Öğretim

Kadın Portalı Kayıt Ol Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 30-03-2013, 11:32   #1 (permalink)
 
ebush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları

Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları

1 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Canlılarda çeşitli kalıtsal Özelliklerin kuşaktan kuşağa aktarımını sağlayan yapıya ne ad veri*lir?

A) Kromozom B) Mutasyon
C) Gen D) Genotip

2 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları l Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Dil yuvarlama

II Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Altı parmaklılık 7 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları III Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Yarık dudak

IV Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Kulak memesinin yapışık yada ayrık olması

Yukarıda kilerden hangileri kalıtsal özelliklere Örnek verilebilir?


A) l-II B) II-IV
C) II-III-IV D) l-II-III-IV

3 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Genetik biliminin temelini ilk ortaya atan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mendel B) Lamarck
C) Kettlewell D) Darvvin



4 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları l Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Kolay yetişir olması

II Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Değişik karakterler taşıması

III Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Bir mevsimde bir kaç döl alınabilmesi

Mendel'In çalışmalarında bezelye bitkisini seç*mesinin sebebi yukarıda kilerden hangileridir?


A) Yalnız l B) Yalnız III C) l - III D) l - II - III



5 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


A) Dominant karakter bütün döllerde etkisini gös*terir Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları

B) İki gen aynı ise homozigottur

C) Fenotip canlının genlerinin toplamıdır Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları

D) Resesif karakter yalnız arı döide etkisini göste-



6 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Aşağıda verilenlerden hangisi mutasyona ait

özellik değildir?

A) DNA'nın yapısını değiştirmesi r Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları*

B) Genlerde ani değişmeler olması

C) Etkisinin eşey hücrelerinde olduğu zaman gö*rülmesi

D) Kalıtsal bir özellik olmaması

7 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları l Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Isı

II-isik

III Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Nem

IV Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Besin ênbsp;

Canlılarda modifikasyonun gerçekleşmesi için yukarıdakilerden hangileri gereklidir?


A) l-II-IV B) l -II -III
C) II-III-IV D) l-II-III-IV

8 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Aşağıdaki verilen bilgilerden hangileri doğru*dur?

I Karakterleri kontrol eden genler allel genlerdir Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları

II Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Her karakterin bir çift geni vardır Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları III Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Resesif karakterler büyük harfle gösterilir Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları


A) Yalnız l B) l - II C) II - III D) l - II - III



9 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Bezelyelerde baskın ve çekinik karakterlerin verildiği eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

Çekinik

A) Kırmızı çiçek Beyaz çiçek

B) Kısa gövde Uzun gövde

C) Yuvarlak meyve Buruşuk meyve

D) San meyve Yeşil meyve

10 Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları l Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları İki farklı arı dölün çaprazlanması sonucu %100 melez olan F-j dölü elde edilir Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları

II Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Melez dölün genlerinden biri diğeri üzerinde baskındır Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları F- dölünün fenotipi baskın karakte*re benzer Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları

III Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları İki melez dölden 1/4 oranında baskın arıdöl Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları 2/4 oranında melez döl ve 1/4 oranında çeki*nik arı döl elde edilir Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları


Yukarıdakilerden hangileri Mendel'in yaptığı çalışmalar sonucunda elde edilmiştir?

A) l - II B) II - III C) l - III D) l - II - III



Cevaplar:1-C 2-D 3-A 4-D 5-C 6-D 7-D 8-B 9-B 10-D




soru Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları I Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Kalıtımı sağlar
II Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Biyokimyasal tepkimelerde katalizör görevi yapar Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları
III Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları Biyokimyasal tepkimelerde aktivasyon enerjisini sağlar Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ATP’ nin hücredeki görevlerindendir?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III

Soru - Proteinlerle ilgili yapılan aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?

A) Aminoasitlerin birleşmesiyle oluşmuşlardır
B) Kalıtsal bilgi kullanımıyla oluşturulur
C) Aminoasit çeşitlerinin bulunmaması protein sentezini engellemez
D) Bitkiler yapılarına katılan bütün aminoasit çeşitlerini sentezleyebilir
E) Yalnızca hücrelerin içinde üretilebilir

ebush isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları

Kalıtım ile ilgili soru ve cevapları konusu, GENEL KÜLTÜR / Eğitim ve Öğretim forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
lys 1 geometri soru ve cevapları elif LYS - YGS 0 09-06-2011 10:22
Lys 3 Edebiyat Soru Cevapları elif LYS - YGS 0 09-06-2011 10:17
2-3 Nisan AÖF Sınav Soru Ve Cevapları elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 02:55
2011 AÖF Vize Soru ve Cevapları elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 02:54
2011 AÖF Final Soru ve Cevapları elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 02:29

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:07 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats