bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Eğitim ve Öğretim

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 15-06-2011, 03:56   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Duyu Organları Testi

Duyu Organları Testi

Duyu organları Testi
Duyu Testi



1.Ic Kulakta :ICekic II. Örs III. Üzengi IV. Salyangoz

verilenlerden hangileri bulunur?

A) Yalnızl B) Yalnız IV C) II - III D) 1-11

2. I. Görüntü retinanın arkasına düşer. II. Yakını iyi göremez. III. İnce kenarlı mercekle düzeltilir.

Özellikleri verilen göz kusuru aşağıdakiler-den hangisidir?

A) Astigmat B) Hipermetrop C) Miyop D) Renkkörlüğü

3. Aşağıdakilerden hangisi alt derinin yapısın-da bulunmaz?

A) Terbezi B) Yağ bezi C) Duyu sinirleri D) Renk maddeleri

4. Işık uyartıları gözde hangi yolu izleyerek beyne gelir?

A) Göz merceğı' - Sarı benek - Görme sinirleri

B) Kör nokta - Sarı benek - Görme sinirleri

C) Sarı benek - Göz merceği - Kör nokta

D) Göz merceği - Kör nokta - Görme sinirleri

5. Kulağımızın yapısında olduğu halde işitme-de etkili olmayan yapı hangisidir?

A) Yarım daire kanaları

B) Salyangoz

C) Örs ve üzengi kemikleri

D) Kulak zarı



6.Kulkakta buluan yarim daire kanalarinin gorevi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ses dalgalarını kulak yoluna iletmek

B) Vücut dengesinde etkili olmak

C) Kulak zarının parçalanmasını önlemek

D) Sesi orta kulağa iletmek

7. I. Kırmızı yeşil renk körlüğü II. Miyopluk III. Astigmatlık

Göz ile ilgili yukarıdaki hastalıklardan hangi-leri tedavi edilememektedir?

A) Yalnız 1 B) II - III C) 1 - III D) Yalnız III

8. Astigmat göz kusurunda hangi mercek kulla-nılarak düzgün görme sağlanır?

A) Yakınsak mercek

B) Silindirik mercek

C) İnce kenarlı mercek

D) Kalın kenarlı mercek

9. Çevremizde duyduğumuz seslerin sinirlere aktarıldığı yer kulağın hangi boigesidir?

A) Dalız B) Salyangoz C) Retina D) Üzengi

10. Gözde görüntünün oluştuğu bölge neresi-dir?

A) Körnokta B) Mercek C) San benek D) İris

CEVAPLAR:1-B 2-B 3-D 4-A 5-A 6-B 7-A 8-B 9-B 10-C


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Duyu Organları Testi

Duyu Organları Testi konusu, GENEL KÜLTÜR / Eğitim ve Öğretim forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: ışık uyartıları gozde hangi yolu izleyerek beyne gelir, kulak zarının görevi,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Otistik çocuğa duyu bütünleme terapisi nedir? elif Sağlık Soruları ve Cevapları 0 08-06-2011 06:17
Duyu bütünlemesi sorunu .(soru cevap) daywest Sağlığımız 0 24-04-2011 07:23
Kadın üreme organları hangileridir? daywest Jinekoloji - Kadın Hastalıkları 0 04-03-2010 01:12
Ikili tarama testi (11-14 hafta testi) Bkmlyz Gebelik 0 01-02-2009 01:21
İkili Tarama Testi (11-14 Testi) Bkmlyz Gebelik 0 26-05-2008 10:17

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 11:26 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats