bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Genel Kültür Paylaşımlarınız

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 12-02-2012, 04:59   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Argan Yağı Nedir

Argan Yağı Nedir


Berberilerin afrodizyakı: Argan Yağı

Argan Yağı da öncelikle hayvanlar tarafından işleniyor. Bu yağı çok özel ve de pahalı yapan yapımının son derece zahmetli olması. Argan Yağı ya da 'Fas'ın sıvı altını' Fas'ın güney batısı hariç başka hiçbir yerde yetişmeyen argan ağacı meyvesinin yemişinden elde ediliyor. 10 metreye kadar ulaşan ağaçların büyük birer zeytini andıran meyvelerini yiyen keçiler meyvenin ortasındaki yemişi sindirmeden çıkartıyorlar. Çiftçiler bu yemişleri tek tek toplayıp her bir yemişi bir taşla kırıp içindeki yumuşak çekirdeği çıkartıyorlar. Ardından çekirdekler kavruluyor ve yine elle öğütülüyor. Öğütülmüş çekirdekler suyla karıştırılıp yağı çıkartılıyor. İki günlük çalışma sonucunda ancak bir litre Argan Yağı elde ediliyor. Eczacılıkta mutfakta ve kozmetik ürünlerinde kullanılıyor. Berberiler Argan Yağı'nı afrodizyak olarak kullanıyor.
Deneyenler Argan Yağı'nın tadının odunumsu baharatlı ve küflü olduğunu ayrıca afrodizyak etkisi de göstermediğini söylüyorlar. Denemesi bedava demek isterdi gönül ama bedava değil; 250 mililitresi için en az 27 milyon TL'yi gözden çıkarmak gerek.


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Argan Yağı Nedir

Argan Yağı Nedir konusu, GENEL KÜLTÜR / Genel Kültür Paylaşımlarınız forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: resim yağı nedir, argan yağı afrodizyak olarak nasıl kullanılır, argan yağı afrodizyak, afrodizyak,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Argan Yağı Ve Faydaları daywest Alternatif Tıp 1 07-10-2016 12:30
Karınca yağı nedir ve nerede kullanılır? elif Güzellik Önerileri 0 27-02-2011 06:58
Kantaron Yağı Ve Faydaları CooLKadin Alternatif Tıp 0 26-04-2009 10:23
Güneş yağı nimlahza Karikatürler 0 07-10-2008 03:01
Yılan Yağı Bkmlyz Saç Bakımı 0 16-05-2008 12:24

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 08:47 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats