İlkyardım kalp masajı ve kalp durması

Konu etiketleri: kalp durmasi ve ilk yardim, kalp durması ve kalp masajı, kalp masajı ilk yardım, masaj ilk yardım, ilkyardım kalp masajı,
İlkyardım kalp masajı ve kalp durması konusu, İlkyardım forumunda tartışılıyor.


Geri git   Bakımlıyız.Com > SAĞLIK > Sağlığımız > İlkyardım

Kadın Portalı Kayıt ol Yardım Üye Listesi Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 05-21-2008, 05:31 PM   #1 (permalink)
 
Bkmlyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart İlkyardım kalp masajı ve kalp durması

KALP MASAJI
Bakımlıyız.Com - İlkyardım kalp masajı ve kalp durması
Baygın yatan bir hastanın solunumu durmuş ve kalbin çalışmadığını gösteren belirtiler de mevcut ise; telaşa kapılmadan ve fakat seri hareket ederek yapay solunum uygulayınız. Hemen arkasından kalp masajı yapınız. Bir yapay solunumdan sonra beş masaj tatbik ediniz.

Nasıl Yapılacak?
Dikkat: Göğüs kemiğinde masaj yapacağınız bölgeyi doğru olarak bulmak çok önemlidir. Yanlış yere gereğinden fazla basınç uyguladığınız takdirde kaburga kırıklarına sebebiyet verip durumu daha da ciddileştirebilirsiniz.
* Bir elinizin ayasını (meme uçları hizasında) iki meme arasına koyunuz. Diğer elinizin ayasını da bu elinizin üzerine (iki el ayası üst üste gelecek şekilde) koyunuz. Kollarınızı gergin ve dik olarak tutunuz.

KALP DURMASl
* Göğüs kafesi 3-5 cm. çökecek şekilde bir hamlede aşağı bastırınız ve aynı şekilde geri çekiniz.
Dikkat: Basınç kesinlikle diaaa olarak uygulanmalı ve tek hamlede yapılmalıdır. Sarfedeceğiniz güç göğüs kafesini 5 cm.'den fazla esnetmemelidir. Beş defa aynı şekilde basınç uygulayıp bu işlemi üç saniyede tamamlayınız.
Göğüs kemiğini aşağıya doğru esnetmekle kalbin sıkıştırılmasını ve karıncıklarda bulunan kanın akciğer damarına hücum etmesini sağlamış olacaksınız. Akciğerlere ulaşan kan buradan büyük atardamar yoluyla vücuda yayılacaktır. Basınç kaldırılınca kalp tekrar kanla dolacak ve ikinci basınçla akciğerlere yeniden kan pompalanacaktır. Üç saniye içinde 5 defa basınç uyguladıktan sonra yeniden yapay solunum veriniz. Hasta kendisine gelinceye kadar bu işleme devam ediniz. Doktor yetiştiği zaman işi ona bırakınız.


Bkmlyz isimli Üye şimdilik offline konumundadır  



Etiketler
kalp durmasi, kalp masaji

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:

Seçenekler
Stil


İlkyardım kalp masajı ve kalp durması

İlkyardım kalp masajı ve kalp durması konusu, Sağlığımız / İlkyardım forumunda tartışılıyor.



Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:35 PM .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.2
Web Stats