bakimliyiz
Konu etiketleri: 9 sınıf çember ile ilgili sorular ve cevapları, 9sınıf geometri çemberin çevresi, 9sınıf paralel kenarla ilgili çözümlü sorular, 9sınıf geometri çember ile ilgili çözümlü sorular, 9 sınıf çemberlerle ilgili çözümlü sorular, çember ile ilgili sorular 9sınıf, paralel kenarla ilgili çözümlü sorular 9sınıf, 9 sınıf paralel kenarla ilgili çözümlü sorular, 9sınıf çember ile ilgili sorular ve çözümleri, 9sınıf geometri dairenin alanı ile ilgili çözümlü sorular, çemberlerle ilgili çözümlü sorular 9sınıf, 9sınıf geometri paralel kenarla ilgili sorular, 9sınıflar için karelerle ilgili sorular, çemberin çevresi ile ilgili problemler 9sınıf, 9 sınıf çember ile ilgili sorular,
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Eğitim ve Öğretim > Matematik

Kadın Portalı Kayıt Ol Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 12-12-2011, 08:48   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart 9. Sınıf Geometri Soruları Ve Cevapları

9. Sınıf Geometri Soruları Ve Cevapları



SORU : Alanı olan bir ABC ikizkenar üçgeninde |AB| = |AC| = 2|BC| ise bu üçgende B’den AC doğrusuna indirilen dikmenin ayağının C noktasına uzaklığı nedir?

A)
B) 4
C) 2
D)
E)


SORU : Tabanı kare ve yüksekliği taban köşegeninin yarısına eşit olan bir düzgün piramidin taban köşegeninin uzunluğu 12 ise yanal alanı nedir?

A) 144
B) 48
C) 60
D) 48
E) 78


SORU : Kenar uzunlukları a ve b (a > b) olan dikdörtgen biçiminde bir kağıt bir köşegeninden bükülerek ikiye katlanıyor ve tek kat kalan kısımlar kesilerek kağıt tekrar açılıyor. Ortaya çıkan şeklin alanı aşağıdakilerden hangisidir?

A)
B)
C)
D)
E)


Cevap C

SORU : Dar açılı bir ABC üçgeninde [AD] ve [BE] iki yükseklik olmak üzere [AB] ve [DE]’nin orta noktaları F ve G ile gösterildiğinde |DE| = 30 ve |AB| = 34 ise |FG| nedir?

A) 16
B) 10
C) 8
D) 10
E) 6

Cevap B

SORU : Bir ABCD karesinde köşegenlerin kesişim noktası E BAC açısına ait açıortayın [DB] ve [BC] ile kesişim noktaları sırayla F ve G ile gösterildiğinde |EF| = ise |GC| nedir?
A) 2
B) 3
C)
D)
E)
CEVAP D

SORU : Çap uzunluğu 6 olan [AB] çaplı yarım çemberin [AD] ve [DC] kirişlerinin her birinin uzunluğu 2 ise [BC] kirişinin uzunluğu nedir?
A)
B) 4
C)
D) 3
E)
CEVAP A

SORU : Bir kenarının uzunluğu 10 birim olan eşkenar üçgenin kenarlarına eşit aralıklarla paraleller çizilerek her kenar 10 parçaya bölünüp küçük eşkenar üçgenler oluşturuluyor. Kenar uzunluğu 1 birim olan üçgenlerden toplam olarak en az kaç kenar silinmelidir ki kalan şekilde hiç üçgen bulunmasın?
A) 55
B) 50
C) 45
D) 60
E) 65
CEVAP D

SORU : BirABCD karesinin A köşesinin ve [AB] kenarının orta noktasının kareyi sadece D noktasında kesen bir d doğrusuna uzaklıkları sırasıyla 10 ve 22 ise C noktasının d doğrusuna uzaklığı nedir?
A) 16
B)
C)15
D) 24
E) 20
CEVAP B

SORU : BirABCD yamuğunda AB // CD |AB| < |CD| ve Alan (ABC) = 30 dur. B den geçen ve AD ye paralel olan doğru [AC] yi E noktasında kesiyor. |AE| : |EC| = 3 : 2 ise ABCD yamuğunun alanı nedir?
A) 45
B) 60
C) 72
D) 80
E) 90

SORU : En büyük kenar uzunluğu 13 ve çevre uzunluğu 28 olan bir ikizkenar yamuğun alanı en çok kaç olabilir.
A) 13
B) 24
C) 27
D) 28
E) 30

SORU : P noktasının yarıçapı 15 olan bir çemberin merkezinden uzaklığı 9 ise bu çemberin P den geçen ve uzunluğu tam sayı olan kaç kirişi vardır?
A) 11
B) 12
C 13
D) 14
E) 29

SORU : Bir ABC üçgeninde |BC| = 7 ve |AB| = 9 dur. m(AC) = 2m(BA) ise üçgenin alanı nedir?

A) 14
B) 30
C)
D) 20
E) 12

SORU : Yüksekliklerinin orta noktaları doğrudaş olan bir üçgenin en büyük kenar uzunluğu 10 ise alanı en çok kaç olabilir?

A) 20
B) 25
C) 30
D) 40
E) 50

SORU : Kenar uzunluğu a olan düzgün dışbükey dokuzgenin en kısa ve en uzun köşegenlerinin uzunlukları sırasıyla b ve c ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A)
B)
C)
D) c = a + b
E)

SORU : Dar açılı bir ABC üçgenin çevrel çemberinin yarıçapı merkezinin AB’ye olan uzaklığının iki katıdır. |AC| = 2 |BC| = 3 ise C’den geçen yükseklik ne olur?
A)
B)
C)
D)
E)

SORU : AB || CD olan ikizkenar bir ABCD yamuğunun tm kenarları bir çembere teğettir. [AD] nin bu çembere değme noktası N; NC ve NB doğrularının çemberi N dışında kesiştiği noktalar sırasıyla K ve L ise nedir?

A) 4
B) 6
C) 8
D) 9
E) 10

SORU : Bir ABC üçgeninde |AC| = 1 |AB| = dir. AB doğrultusuna göre C ile farklı tarafta |MA| = |AB| ve m(MÂB) = 90°° olacak şekilde bir N noktası alınıyor. MAN üçgeninin çevrel çember merkezi ile A’dan geçen doğru [BC]’yi F noktasında kesiyorsa nedir? olacak şekilde M noktası ile AC doğrusuna göre B farklı tarafta |NA| = |AC| ve m(NÂC) = 90

A) 2
B) 2
C) 2
D) 3
E) 3

SORU : Bir ABC üçgeninde [BD] kenarortay m(AD) = 90° |AB| = 2 ve |AC = 6 ise |BC| nedir?

A)
B) 4
C) 5
D) 3
E) 3

SORU : Alanı a olan bir diküçgenin iç teğet çemberi ile alanı b olan bir diküçgenin çevrel çemberi aynı çember ise en az nedir?

A) 2
B) 2+
C) 2
D) 1+
E) 3+2







SORU : Birbirine dıştan teğet k1 ve k2 çemberlerinin ortak dış teğet doğrularından biri d olsun. d’nin k1 çemberine değdiği nokta A k1 çemberinin A dan geçen çapı [AB] B noktasından k2 çemberine çizilen teğetin değme noktası C ile gösterilmek üzere |AB| = 8 ve k2 çemberinin çapı 7 ise |BC| nedir?

A) 5
B) 8
C) 10
D) 6
E) 7

Cevap B

SORU : ABCDE dışbükey m() = m() m() = 120° |AB| =2 |BC| = |CD| = ve |ED| = 1 olduğuna göre |AE| nedir?

A)
B) –1
C)
D)
E)

Cevap A

SORU : Bir ABCD dışbükey kirişler dörtgeninde m(AB) = 90° m(AD) = 45° |AB| = 26 ve |BC| = 10 ise DAC üçgeninin alanı nedir?

A) 80
B) 84
C) 90
D) 108
E) 120

Cevap B

SORU : Kenar uzunlukları 1 4 7 8 olan bir dikdörtgenin alanı en ok kaç olabilir?

A) 9
B) 12
C) 18
D) 10
E) 7

Cevap C

SORU : Kenar uzunlukları 3 7 ve 8 olan bir üçgenin içinde gelişigüzel alınan bir noktadan köşelerden en az birine olan uzaklığın 1’den küçük olması olasılığı nedir?

A)
B)
C)
D)
E)

Cevap D





SORU : O1 ve O2 merkezli birbirine dıştan teğet iki çemberin ortak dış teğet doğrularından biri çemberlere sırasıyla B ve C noktalarında değiyor. Çemberlerin ortak noktası A olmak üzere BA doğrusu O2 merkezli çemberi A v D noktalarında kesiyor. |BA| = 5 ve |AD| = 4 ise |CD| nedir?
A) 4
B)
C) 6
D)
E)
Cevap C

SORU : Alanı 18 olan bir ABCD dışbükey dörtgeninde |AB| + |BD| + |DC| = 12 ise |AC| nedir?

A) 6
B) 6
C) 8
D) 6
E) 9

Cevap A


SORU : Bir ABCD karesinin [AB] kenarı üstünde bir K noktası [BC] kenarı üstünde de bir L noktası alınıyor. |AK| = 3 |KB| = 2 ve DL doğrusuna uzaklığı 3 ise |BL| : |LC| nedir?

A)
B)
C)
D)
E)

Cevap E

elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


9. Sınıf Geometri Soruları Ve Cevapları

9. Sınıf Geometri Soruları Ve Cevapları konusu, Eğitim ve Öğretim / Matematik forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9.Sınıf Kimya Soruları ve Cevapları elif Eğitim ve Öğretim 0 15-06-2011 12:35
lys 1 geometri soruları elif LYS - YGS 0 09-06-2011 10:30
lys 1 geometri soru ve cevapları elif LYS - YGS 0 09-06-2011 10:22
7. sınıf SBS soruları ve cevapları 2011 elif SBS 0 09-06-2011 03:56
7.sınıf sbs soruları 2011 7.sınıf sbs cevapları elif SBS 0 09-06-2011 03:49

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:44 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats