bakimliyiz
Konu etiketleri: birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler çözümlü sorular, 1 bilinmeyenli denklem soruları ve cevapları, 1 dereceden 1 bilinmeyenli denklemler çözümlü sorular, bir bilinmeyenli denklemler soru ve çözümleri, birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler soru ve çözümleri, 1 dereceden 1 bilinmeyenli denklem soruları ve cevapları, bir bilinmeyenli denklemler soruları ve cevapları, 1dereceden bir bilinmeyenli denklemler soruları ve cevapları, bir bilinmeyenli denklem soruları ve çözümleri, 1dereceden 1 bilinmeyenli denklemler çözümlü sorular, birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler sorular, 1dereceden 1 bilinmeyenli denklemler soruları ve cevapları, bir bilinmeyenli denklem problemleri ve çözümleri, birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler örnekler, birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler soru cevap,
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Eğitim ve Öğretim > Matematik

Kadın Portalı Kayıt Ol Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 04-05-2012, 02:50   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere örnekler

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere örnekler


Örnekler:
1) 6x +12 =0 denkemini çözüm kümesini bulunuz.
Çözüm:
6x= -12Þ6x+12=0
x= x=-2 Ç= olur.

2)-5x + 6 + x = 1 –x + 8 denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
Çözüm:
-5x+ 6+ x =1 –x +8
-4x + 6 = -x + 9
-4x +x = 9-6
-3x=3
x= -1 Ç=

3) denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
Çöm: denklemde paydası eşitlenir:

4) x-{2x-[x+1-(3x-5)]} = 3 ise x kaçtır?
Çözüm:
[x+1-3x+5]
[-2x+6]
{2x+2x-6}
x-4x+6 = 3
-3x x= 1 Sonuç: 1à=

5) 9(1-2x) – 5(2-5x) = 20 denkleminin çözüm kümesi nedir?
Çözüm:
9(1-2x) – 5(2-5x) = 20
9-18x-10+25x = 20
7x-1= 20
7x = 21
x = 3
Sonuç: 3

6) x 2 x 1
----- + ----- = ----- + 1----- denkleminin çözüm kümesi nedir?
3 5 5 3
Çözüm:
x 2 x 4
----- + ----- = ----- + -----
3 5 5 3
(5) (3) (3) (5)

5x+6 3x+20
------- = ------- = 5x + 6 = 3x+20
15 15

x = 7Þ2x = 14 Sonuç: 7

7) 2x+5=1 ise “x” kaçtır?
Çözüm:
2x = -4
Sonuç = {-2}Þx = -2

8) Toplamları 77 olan iki sayıdan birinin 3 katı aynı sayının 4 katıyla toplamına eşittir.Bu Sayıların Küçük Olanı Kaçtır?
Çözüm:
3x+4x = 77
7x = 77
x = 7
3x = 33 Sonuç = {33}

9) Bu denklemdeki x’ in değerini bulunuz.
Çözüm:
x = 5 Sonuç = {5}

10) “x” in değerini bulunuz.
Çözüm: - 45 = 5x-35
5x = -10
x = -2
Sonuç = {-2}

11) “x” in değerini bulunuz.
Çözüm:
3x-5 = -20
3x = -15
x = -5 Sonuç = {-5}

12) denklemini ve koşuluyla x’i bulunuz.
Çözüm:
ÞÞÞ
x=-1 fakat (x 1 ve x koşulundan dolayı
Ç=Ǿdir

13) için x ’in değeri kaçtır?
Çözüm:
x=3 (x 3 koşulundan dolayıÞÞÞ )
Ç=Ǿdir

elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 12-12-2013, 03:32   #2 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

öffffff

 
Alt 25-03-2014, 06:39   #3 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

ya biraz az örnek var çoğaltsak

 
Alt 31-03-2014, 06:22   #4 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

az örnek var

 
Alt 06-04-2014, 09:57   #5 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

bu örneklerden hiç bir şey anlamadım

 
Alt 13-04-2014, 05:16   #6 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

Hiç bişey anlamadım

 
Alt 14-04-2014, 02:52   #7 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

Bana rasyonel katsayılı denklem lazım yaaa :(

 




Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere örnekler

Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemlere örnekler konusu, Eğitim ve Öğretim / Matematik forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Niyazi Birinci Biyografi-Niyazi Birinci Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 3 31-10-2011 08:24
Birinci dereceden iki bilinmeyenli denklemler anlatımı elif Eğitim ve Öğretim 0 14-06-2011 11:34
Kanal D birinci Hürriyet Kelebek Hürriyet Kelebek 0 02-08-2008 12:30
Birinci olduk Hürriyet Kelebek Hürriyet Kelebek 0 01-08-2008 12:33
Son Ağa birinci Hürriyet Kelebek Hürriyet Kelebek 0 26-07-2008 01:58

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:16 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats