09-02-2013, 03:17
|
#1 (permalink)
|
| Siyam ikizleri siyama dönseler hangi ülkeye gitmiş olurlar? Siyam ikizleri siyama dönseler hangi ülkeye gitmiş olurlar?
Tay Cumhuriyeti veya Tayland Çayırlığı Asya kıtasında Tayların ve Beygirlerin otladığı çayırlarda kurulan bir ülkedir batısında burma burma Hurma kuzeyine Laos güneyinde Cambodia doğusunda yine laos bulunan atların kutsal olduğu tayist bir ülkedir. Tayist olmayan % 0.9'luk kesim At eti yemektedir.
Siyam ikizleri tarafından kurulduğu için ilk adı Siyam Kardeşliğidir. Daha sonra devlet büyüyünce Siyam Hanlığı olmuştur. Ülke tayların bulunduğu ovada kurulduğu için daha sonra Tay İmparatorluğu adını almıştır. Daha da sonra Hindiler Hindistan tarafından M.Ö 512'de yıkılınca M.Ö 100'de tekrar Tayistan adıyla pörtlemişlerdir. En Son İsimleri Tay Cumhuriyetidir. |
| |