bakimliyiz
Konu etiketleri: simya ile ilgili sorular, simyadan kimyaya soru cevap şeklinde, simya soruları, simyadan kimyaya geçiş, simya ile ilgili sorular ve cevapları, simyadan kimyaya test, kimya bilimi ile ilgili çözümlü soruları, simyadan kimyaya çıkmış sorular, simya ile ilgili sorular ve çözümleri, kimya ve simya ile ilgili sorular, simyacılar ile ilgili sorular, simya ile ilgili, simya ile ilgili test soruları, kimya ile ilgili sorular, kimya bilimi sorulari,
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > Bakimliyiz.com Özel > LakLak Bölümü > Soru Cevap

Kadın Portalı Kayıt Ol Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 12-02-2013, 09:28   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları

Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları


SORU 1:I. Hava II. Su III.Toprak Yukarıdaki maddelerden hangileri Aristonun element olarak tanımladığı günümüzde bileşik olduğu bilinen elementtir?
A)Yalnız I
B)Yalnız II
C)Yalnız III
D)I ve III
E)II ve III
ÇÖZÜM:Hava ve toprak karışım su ise bir bileşiktir.

SORU 2 :Arap İslam simyacıları bitkilerin bazı kısımlarını kullanarak aşağıdaki maddelerden hangilerini elde etmek için uğraşmışlardır ?
A)ilaç
B)tuz ruhu
C)glikoz
D)sabun
E)mumya
ÇÖZÜM:İlaç

SORU 3:Eski simyacılar aşağıda verilen yöntemlerden hangilerini kullanmamışlardır ?
A)damıtma
B)süzme
C)elektrliz
D)kristallenndirme
E)Kavurma
ÇÖZÜM:elektroliz simya çağında kullanılmamıştır.

SORU 4:Aşağıdakilerden hangisi simyagerlerin kimya endistrisine yaptıkları katkılardan biri değildir
A)Barutun keşfi
B)Esans üretimi
C)Boya üretimi
D)Seramik ve cm üretimi
E)Yapay ipek üretimi
ÇÖZÜM:yapay ipek üretimi

SORU 5:Simyacıların hedefinde bazı metalleri ………… metaline dönüştürme vardı. Yukarıdaki cümlede bulunan boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) Bakır
B) Altın
C) Demir
D) Gümüş
E) Bronz
ÇÖZÜM:altın

SORU 6: I. Damıtma II. Kavurma III. Mayalama Yukarıda verilen laboratuvarda kullanılan yöntemlerden hangileri simyanın kimyaya mirasıdır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) YalnızIII
D)IveIII
E)I Simyadan Kimyaya Geçiş SorularıIIveIII
ÇÖZÜM:HEPSİ

SORU 7:Aşağıdakilerden hangisi hem simyacıların hem de modern kimyacıların ortak amaçlarından biri olabilir?
A) Hayatın iksirini bulmak
B) Değersiz metalleri altına çevirmek
C) Hayatı kolaylaştırıcı yeni maddeler bulmak
D) Toprak elementinin özelliklerini keşfetmek
E) Doğayı tahrip etmek
ÇÖZÜM:Hayatı kolaylaştırıcı yeni maddeler bulmak

SORU 8: İslamiyetin ilk asırlarında simyacılar bitkilerin kullanılması ve karıştırılması ile Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları
I. ilaç II. Deterjan III. Plastik maddelerinden hangilerini elde etmişlerdir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D)IveIIIE)I Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları IIve III
ÇÖZÜM:SADECE İLAÇ

SORU 9:Eski çağlardaki element tanımı ile günümüz element tanımı farklıdır. Buna göre Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları aşağıdakilerden hangisi Aristo’nun element olarak kabul ettiği maddelerden biri değildir?
A) Toprak B) Su C) Ateş D) Hava E) Altın
ÇÖZÜM:ALTIN

SORU 10:Modern kimyanın gelişiminde Müslüman - Türk simyacılarının da büyük katkısı olumuştur. Buna göre Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları aşağıdakilerden hangisi kimyanın babası sayılan Müslüman - Türk alimidir?
A) Cabir bin Hayyan
B) İbn-i Sina
C) Dalton
D) Lavosier
E) Ebubekir el Razi
ÇÖZÜM:Cabir bin Hayyan

SORU 11: “Ben Aristoyum bana göre hava Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları su Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları ateş ve Toprak birer elementtir.” Yukarıda Aristo’nun bir konuşması verilmiştir. Buna göre Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları
I. Aristo’nun element düşüncesi deneysel sonuçlara dayanmıyor.
II. Aristo doğru bir yaklaşım sergilemiştir.
III. Aristo’nun o zaman element dediği maddelerin hepsi bugün birer bileşiktir. yorumlarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D)I ve III
E)I Simyadan Kimyaya Geçiş SorularıII ve III
ÇÖZÜM:A) Yalnız I

SORU 12:Robert Boyle ve Antoine Lavoisier çalışmaları sonucu elementler için halen kullanılan tanımı geliştirmişlerdir. Buna göre Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları aşağıdakilerden hangisi bu bilim insanlarının element tanımına uyar?
A) Toprak Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları su Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları hava ve ateş elementtir.
B) Farklı tür elementlerin aynı tür atomları olabilir.
C) Element atomları parçalanabilir.
D) Element tek tür atomlardan oluşan saf maddelerdir.
E) Bir element aynı tür moleküllerden oluşur.
ÇÖZÜM:D

SORU 13:Simyacılar için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Yaptıkları çalışmalar kimya biliminin temelini oluşturmuştur.
B) Tüm simyacılar hayalperesttir.
C) Halen kullanılan birçok madde elde etmişlerdir.
D) Değişik araçlar geliştirmişlerdir.
E) Hastalıkların tedavisinde kullanılan değişik ilaçlar geliştirmişlerdir.
ÇÖZÜM:B

SORU 14:İlk çağ simyacıları bakırdan kap-kacak ve süsleme eşyaları yapmışlar fakat bakırın yumuşak bir maden olması nedeniyle bakırı saf olarak kullanmamışlardır.
I. kalay ile eriterek alaşımını yapmak Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları
II. bakır madenini kavurmak Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları
III. bakın Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları altına çevirmek Bakırı sertletirmek için Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları işlemlerinden hangilerini uygulamak onları amaçlarına ulaştırmıştır?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) IIve III E)I Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları IIve III ÇÖZÜM:A

SORU 15:Simyacıların arayışları ile ilgili Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları
I. Bilimsel değil ruhsaldır Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları
II. Ölümsüzlük iksiri Ab-ı Hayat’ı bulmaktır.
III. Tüm madenleri mükemmel addettikleri altına dönüştürmektir. verilenlerden hangileri doğrudur?
A) YalnızI B) Yalnız II C)I ve II D) IIve III E) I Simyadan Kimyaya Geçiş SorularıII veIII
ÇÖZÜM:HEPSİ

SORU 16:Aşağıdaki olaylardan hangisi kimyanın gerçek bilimsel niteliğe kavuşmasında etkili olmamıştır?
A) Terazinin 17. yüzyılda kullanılmaya başlanması
B) Suyun element olmadığının bulunması
C) Robert Boyle’nin bileşik ve karışımları ve özelliklerini bulması
D) Doğadaki kimyasal maddelerin yararlarının deneme-sınama ile keşfedilmesi
E) Lavoisierin kimyasal tepkimelerin prensipleri üzerinde çalışmaları
ÇÖZÜM:D

SORU 17:Rönesans Dönemi simyacılarının element kavramı ile ilgili yargıları Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları
I. Kimyasal element maddelerin parçalanmayan yapıtaşlarıdır.
II. Element bir özellik değil Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları kendisinden daha basit elementlere ayrışmayan bir maddedir.
III. Doğada yalnız hava Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları su Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları toprak Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları ateş elementleri vardır. yukarıdakilerden hangileridir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D)I ve II E)II ve III
ÇÖZÜM:D

SORU 18: 18. yüzyılda Helmont havanın tek türden bir cisim olduğuna karşı çıkmış fakat bileşenlerine de ayıramamıştır.Bunun nedeni Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları I. gazları karışımlarından ayırarak toplamak için elverişli deneysel düzeneklerin bulunmaması Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları II. gazların o güne kadar bilinmeyen bir ruh olarak nitelendirilmesi Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları III. gaz karışımlarının patlayıcı olabileceği düşüncesi açıklamalarından hangileri olabilir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D)I ve III E)II ve III ÇÖZÜM:A

SORU 19: Priestley 1774 yılında kırmızı çökelek adıyla bilinen maddeyi (HgO) ısıtarak ayrıştırmıştır. Bu maddeden çıkan gazın içine konan bir mumun daha şiddetle yanmasına neden olduğunu gözlemlemiştir. Priestley’in bulduğu bu gaz aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) Hidrojen B) Oksijen C)Azot D) Karbon dioksit E) Kükürt dioksit
ÇÖZÜM: B

SORU 20:Aşağıdakilerden hangisi eski çağ insanlarının sınama-yanılma yoluyla yaptığı bir keşif değildir?
a)sabun b)mum c)şap d)bakır e) elektrik
ÇÖZÜM:Elektrik insanların yeni dönem keşfidir.

SORU 21:Aşagıdakilerden hangisi ilk simyacıların bildikleri elementlerden biri değildir?
a)altın b)kükürt c)civa d)uranyum e)bakır
ÇÖZÜM:Uranyum daha sonra

elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 13-12-2013, 09:01   #2 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

teşekkürler

 
Alt 26-04-2014, 08:31   #3 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

çok tesekkür ederim proje ödevime yardımcı oldun :)

 




Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları

Simyadan Kimyaya Geçiş Soruları konusu, LakLak Bölümü / Soru Cevap forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geçiş iklimi nedir? Я Soru Cevap 1 13-12-2013 04:33
Çıkmış Gardiyanlık Mülakat Soruları- Çıkmış Koruma İmfaz Memuru Mülakat Soruları elif Soru Cevap 0 10-02-2013 02:44
Farabinin Kimyaya Katkıları Nelerdir elif Eğitim ve Öğretim 0 07-02-2013 01:52
Aöf dikey geçiş bölümleri elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 03:01
Aöf Dikey Geçiş elif Açık Öğretim Fakültesi - AÖF 0 09-06-2011 02:49

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:02 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats