bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > Bakimliyiz.com Özel > LakLak Bölümü > Soru Cevap

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 14-02-2013, 08:22   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem

Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem


1.İsmin halleri nedir?Ekleriyle söleyiniz.
CEVAP:Yalın hali Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemBelirtme hali Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemYönelme hali Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemBulunma hali Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemAyrılma hali Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemİlgi hali Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemEşitlik hali .-ı Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-i Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-u Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemKelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem -a Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-e Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem -da Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-de Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-ta Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-te Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-dan Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-den Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-tan Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-ten -ın Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-in Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-un Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-ün Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-ca Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-ce Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem-ça- Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemçe.
2.Kelimede yapı kaça ayrılır?İsimlerini yazınız.
CEVAP:Basit kelime Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemTüremiş kelime Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemBirleşik kelime.
3.Birleşik kelimenin anlamını yazarak 3 tane örnek veriniz.
CEVAP:Birden fazla kelimenin birleşmesinden oluşup kendisini oluşturan kelimelerden farklı bir anlama gelen kelimelere denir.
ÖRNEK:Ayakkabı Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembeşiktaş Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemsivrisinek.....
4.Yapım ekleri nelerdir?
CEVAP:İsim yapan ekler = isimden isim yapan ekler Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemFiilden isim yapan ekler = fiil yapan ekler = fiilden fiil yapan ekler = isimden fiil yapan ekler.
5.Kökler kaça ayrılır?
CEVAP:İsim kökleri Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemfiil kökleri Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemorta kök.
6.Kurallı birleşik fiilerin kullanıldığı örnek cümleler yazınız.Kullandığımız birleşik fiilerin Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemcümlelerin anlam yönünden nasıl tamamladıklarını söyleyiniz.
CEVAP:Kurallı birleşik fiiller 4'e ayrılır.
-Yeterlilik fiili:Fiil kök veya gövdelerine -e+bil- eklenerek yapılır.Bu fiiler yetmek başarmakanlamını verir.
ÖRNEK:Ben bu havuzda yüzebilirim.
-Tezlik fiili:Ödeni yapıver de dışarı çıkalım.
-Yaklaşma fiili:Yaptığı kazada öyle yazmış.
-Süreklilik fiili:Sen gidedur Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem ben geliyorum.
-Bu deuerm asırlardır süregeliyor.
7.Çekim eklerine 2 tane örnek veriniz.
CEVAP:Anne-m-siz Yüz-de-lik
kök-ç.eki-y.eki kök-ç.eki-y.eki
8.Köklerin kelimeler için taşıdığı önemi belirtiniz.?
CEVAP:Kökler kelimelerin daha küçük parçaya bölünemeyen en küçük anlamlı öğeleridir.Kelimeler kök halinde bulunur.köklere bazı eklerin gelmesiyle oluşurlar.
=KELİMEDE ANLAM=
9.Soyut ve somut anlamlı kelimeler nedir?
CEVAP:SOYUT-5duyu organımızla algıladığımız kavramlara soyut denir.
SOMUT:5 duyu organımızla algılayamadığımız kavramlara somut denir.
10.Soyut ve somut anlamlı kelimelere 5'er örnek veriniz.
CEVAP:SOYUT-Bilgi Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemaşk Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemölüm Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemsevgi Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemvb..
SOMUT:İnsan Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemtaş Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemağaç Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemtaş Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemdefter Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemtelefon Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemvb..
Anlamları bakımından kelimelerin gruplandırılması
1. Anlam çeşitleri
11.Gerçek anlam nedir?
CEVAP:Bir sözcüğün akla gelen ilk anlamıdır.Günlük yaşamımızda en çok kullndığımız anlatım unsurudur.
12.Yan anlam nedir?
CEVAP:Bir kelimenin gerçek anlamından tamamen uzaklaşmadan gerçek anlamından bağlı olarak kazandığı yeni anlamlara yan anlam denir.
13.Mecaz anlam ve terim anlama 2'şer örnek veriniz.
CEVAP:MECAZ-O sözler kalbimi kırdı
Yanlızlığın acısı içine çöktü
TERİM ANLAM:Zamir Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemzarf Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemsıfat Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemdil bilgisi terimi Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemtepkileme Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemçözünme birleşik kimya terimleridir.
14.Eş anlamlı ve eş sesli kelimelerin anlamlarını söyleyiniz.
CEVAP:EŞ ANLAMLI-Yazılışları farklı olduğu halde aynı anlamı karşılayan kelimelerdir.
EŞ SESLİ:Yazılışları ve okunuşlar aynı olduğu halde karşıladıkladıkları anlamları farklı olan kelimelere denir.
15.Yaz kelimesinin eş sesli ilişkisini gösterecek şekilde cümlede kullanınız.
CEVAP:Yazın denize gitmeyi düşünüyorum.
-Yaz yaz nereye kadar hocam.
16.Zıt anlamlı kelimeler nedir?
CEVAP:Anlamca birbirinin karşıtı olan kelimelerdir.
17.Yakın anlamlı kelime nedir?örnek veriniz.
CEVAP:Kelimelerin birbirine yakın anlamda olmasına denir.
ÖRNEK:Bayramda eşimizi Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemdostumuzu Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemziyaret ettik.
18.Zıt anlamlı Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemkelimelere örnek veriniz.
CEVAP:İyi-kötü Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemçalışkan-tembel Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemuzun-kısa Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemal-kırmızı gibi....
19.Okul Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembeyaz Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemuzun Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemal kelimelerinin eş anlamlılarını bulunuz.
CEVAP:Okul-mektep Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembeyaz-al Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemuzun-büyük Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemal-kırmızı....
20.Yan-ayak-yak-baş kelimelerini farklı anlamlara gelecek şekilde cümlelerde kullanınız.
CEVAP:YAN-Orman yangınında bir çok ağaç yanmış.
-Akşam olunca sokak lambaları yandı.
-çocuklar ateş içinde yanıyor.
AYAK:Basketbol oynamaktan ayaklarım ağrıyor.
-Bu masanın ayağı yamulmuş.
-YAK:Ocağı yakamamış.
Biber azımı yaktı.
Ayrılması kalbini yaktı.
-BAŞ:Başındaki şapkayı çıkarıp attı.
-Hep birlikte dağın başına çıktık.
-Kimseye baş kaldırmaz her denileni yapardı.
Kelimelerde anlam değişmeleri
21.satın al Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemiçine sığ Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemiletil Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemçal Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemal fiilini verilen anlamlara gelecek şekilde birer cümlede kullanınız.
SATIN AL:Evi çok ucuza aldık.
İÇİNE SIĞ:Bu salon iki bin kişi alır.
İLETİL:Ondan bir haber aldın mı?
ÇAL:Cüzdanımı cebimden almışlar.
22.Kelimelerdeki anlam genişlemesi ile çok anlamlılık arasındakim farkı belirtiniz.
CEVAP:Sözcüklerdeki anlam genişlemesi ile çok anlamlılığı karıştırmamak gerekir.anlam genişlemesi ile çok anlamlılık arasındaki farkı anlamak içim sözcüğün ikl anlamından hareket edilir.
23.Hayat kelimesini değişik anlamda gelecek şekilde cümlelerle kullanınız.
CEVAP:Hayat suda başlamıştır.
-Bazı hayvanların hayatı daha uzundur.
-Hayat çok pahalaştı.
-Bu yerde hiç hayat yok.
-Ayda hayat çok.
-Köy hayatı çok farklıdır.
= KELİME GRUBU =
24.Kelime grupu nedir?
CEVAP: Sözcükler bazen varlık olay ve durum ları bütün özellikleriyle anlatmaya yetmez. bu yüzden diğer varlıklarla alaylarla sözcüklerle ilgi kurulması gerekir buna kelime grubu diyoruz.
25.Bir kelime grubundan kelime çıkarılmasının ya da değiştirilmesinin kelime grubunun anlamını etkileyip etkileyemeyeceğini açıklayınız.
CEVAP:Varlık veya olayları daha geniş kapsamlı olarak anlatma ihtiyacından dolayı kelime grupları oluşmuştur.
26.Deyimleri oluşturan kelimelerin gerçek anlamlarıyla kullanıp kullanılmadığını belirtiniz.
CEVAP:Deyimleri oluşturan sözcükler çoğu kez gerçek anlamda sıyrılmış mecaz anlamlı sözcüklerdir.Gerçek anlamlı deyimler çok azdır.
27.Ara Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemdenk Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemyol Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemel Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemavuç Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemdil kelimelerini geçtiği deyimler bulunuz cümlede kullanınız.
CEVAP:ARA-Arası açık ol.
-Ali ile mehmetin arası açılmış.
-DENK:Dengi dengine.
-Davul bile dengi dengine.
-YOL:Yola gel.
-Babanım sözleri onu yola getirdi.
-EL:El çek.
-Bu işten elini çekeceğini söyledi.
-AVUÇ:Avuç aç.
-Ele avuç açacağım derdi.
-DİL:Dil dök.
-Okadarda dil döktüm yine gelmedi.
28.Dilinde tüy bitmek Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemel üstünde tutmak Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemaklı yatma deyimleri ne anlama geliyor açıklayınız.
CEVAP:-Bir şeyi tekrar tekrar söylemekten usanma.
-Bir kimseye çok saygı ve sevgi gösterme.
-Bir işin olabileceğine inanma.
29.Tekrar grubu nedir?
CEVAP:Eş anlamlı Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemyakın anlamlı Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemkarşıt anlamlı Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembir anlamlı Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem bir anlamsız Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem iki anlamsız kelimenin ve yansıma kelimelerin bir araya gelmesiyle oluşan kelme grubuna denir.
30.İçin Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemgibi Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemgöre Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemrağmen Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemdolayı kelimeleriyle edat grubu oluşturarak cümle içerisinde kullanınız.
CEVAP:-Seni görmediğim için aradım.
-Börek mis gibi kokuyor.
-Tüm engellere ragmen bu işi başarabilirsin.
-Beni gördüğünden dolayı sevinçliyim.
31.Zarf-fiil gruplarının cümlelerde yüklemi hangi yönlerde tamamladığını açıklayınız
CEVAP:Zarf fiil grupları cümlelerde yüklemin anlamını durum ve zaman bakımından tamamlarlar.
32.Belirtili Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembelirtisiz Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemzincirleme isim tamlamaları arasındaki farkını söyleyiniz.
CEVAP:Belirtisizisim tamlamalarında iki kelime belirtili ve zincirleme de 3 tanedir.Belirtili isim tamlamasının kelimenin sonunda (ın Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemin Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemun Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemün Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemnın Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemnin Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemnun Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemnün)kelimeleri vardı.
33.İsim.yardımcı fiil Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembirleşik fiille 1'er örnek veriniz.
CEVAP:Yatak-al=yatak al
34.İsim-fiil grubu nedir?
CEVAP:Fiiller getirilen bir takım ekleri oluşturan fiillere isim Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemsıfat Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemzarf şeklini yapan fiilimsi denir.Fiillere getirilem ma-me-mak-mek Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemış Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemKelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemKelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemüş ekleriyle yapılır.
35.İsim fiill grubu nedir?
CEVAP:Fiiller getirilen an-en-ası-esi-maz-mez-ar-er-ır-ir-dık-dik-duk-dük-tık... ancak ecek-mış-miş-muş-müş-ekleriyle oluşturan sözcüklerdir.
36.Öğe kelimesi nedir? =cümlenin öğeleri
CEVAP:Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri unsur elemandır.
37.Cümlenin oluşması için vazgeçilmez öğelerşn nele olduğunu belirtiniz.
CEVAP:Cümlenin oluşması için bir yargı ve bu yargıyı dile getiren kişiye ihtiyaç vardı. Yani cümlelerde yüklem ve özne temel öğedir.
38.Yüklem nedir?
CEVAP:Cümlede yargı bildiren çekimli unsur yüklemdir.cümledeki iş Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemhasret Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemoluş ya da durumu bildiren kelimelerdir.
39.özneler kaça ayrılır isimleri nedir?
CEVAP:Gerçek özne Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem açık özne Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem gizli özne Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem sözde özne...
40.Nesne nedir?
CEVAP:Cümlede öznenin yaptığı işten etkilenen öğedir.
41.Özne nedir?
CEVAP:Yüklemin bildirdiği eylemi veya cümledeki olanı karşılayan öğedir
42.Nesneler kaça ayrılır isimleri nelerdir?
CEVAP:Belirtisiz nesne Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembelirtili nesne.
43.Yüklemin cümle için önemini yazınız?
CEVAP:Bir cümlenin temel öğeleri yüklem ve öznedir.Cümle yüklemin üzerinde kurulur.
44.Bunlar bu altı Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemdüğün koşusunda koşmak için hazırlıor.
CEVAP: Bunlar bu atı düğün koşusuda koşmak için hazırlıyor
özne nesne zarf tümleci yüklem
45.Dolaylı tümleç nedir?
CEVAP:Yüklemin bildirdiği işin nerde meydana geldiğini neye Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem nereye Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem yöneldiğini bildiren tümleçtir.
46.Zarf tümlecine örnek veriniz.
CEVAP:Toprak derin derin ürperdi.
47.Özneye örnek veriniz.
CEVAP:Bu saatte sokağa çıkmak tehlikelidir.
48.Açık özneyi örnek veriniz.
CEVAP:Okul tadını bu yıl şampiyon oldu.
açık özne
49.Ne desem yalan gibiydi cümlesinin öğelerini bulunuz.?
CEVAP:Ne desem yalan gibiydi.
özne yüklem
50.Kırmızı araba tamlamasının özne Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemnesne Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemtümleç Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemyüklem görevlerinde olduğu farklı cümleler kurunuz .
CEVAP:Kırmızı araba yoldan hızlıca geçti. Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem Kırmızı arabayı beyendim. Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemEn sevdiğim araba kırmızı arabadır.
özne nesne yüklem
51.'İnsansız hiç bir şeyin güzelliği yok'cümlesinin ögelerini bulunuz?
CEVAP : İnsansız hiçbir şeyingüzelliği yok
z.tümleci özne yüklem
52.Savaş fiilerini çeşitli yönlerden (kişi Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemnesne Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemyer Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemzaman) tamamlayarak cümleler oluşturunuz.
CEVAP:Dedem yıllarca düşmanlarla savaşmış .
özne z.tümleçi yüklem
53.Nesne olan fiilere ne ad verilir?
CEVAP:Geçişli fiil
54.Zarf tümleci nedir?
CEVAP:Yüklemi hâl (durum ) Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemzaman Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemmiktar Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemyer ve yön bakımından tamamlayan cümle ögesine denir.
=Cümlenin Yapısı=
55.Cümlenide bir yapısı varmıdır?
CEVAP:Nasılki cümleleri oluşturan sözcüklerin bir yapısı warsa sözcüklerin Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemsözcük gruplarının oluşturduğu cümlelerinde bir yapısı wardır.
56.Yargı sayısı ile yapı arasında bir ilişki olup olmadığını açıklaayınız?
CEVAP:Cümle duygu yada düşüncenin yapısal bir bütünlük içinde aktarılmasıdır.
57.'İnsanlık çok uzaklarda Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemçok yükseklerde görür gibi olduğu idealler ülkesine doğru yavaş ilerler.' cümlesinin yapısını oluşturan kelime ve kelime grupları arasındaki ilişkiyi belirtiniz?
CEVAP:'İnsanlık çok uzaklarda Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemçok yükseklerde görür gibi olduğu idealler ülkesine doğru yavaş ilerler.'
özne zarf yüklem
58.İçerisinde tek yargı bulunan cümlelere ne ad verilir?
CEVAP: Basit cümle denir.
59.Bağlı cümle nedir?
CEVAP:Cümleler birbirine bağlaçlarla bağlanmışsa bu tip cümlelere denir.
60.'Bağımlı sıralı cümlelerde özneler Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemtümleçler yada her ikisi ortak olabilir' bu açıklamaya uygun bir cümşe bulunuz?
CEVAP:El el üstünden olur Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem ev ev üstünden olmaz.
61.isim cümleleri bir paragraf oluştururken yüklemi 'fiil' olan cümle kullanmaya ihtiyaç duyup duymadığını belirtiniz?
CEVAP:İsim cümleleri ile pragraf oluştururken yüklemi fiil olan cümlelere de ihtiyaç duyulur.Çünkü duygu ve düşünceler ifade edilirken fiilerede ihtiyaç duyulur.
62.Yapılarını göre cümleler kaça ayrılır?
CEVAP:2'e ayrılır.Basit cümle Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembirleşik cümle.
63.Birleşik cümle nedir?
CEVAP:İçinde birden fazla yargısı bulunan cümlelerdir.
64.Birleşik cümleler kaça ayrılır?
CEVAP:Girişik birleşik cümle Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem Koşullu cümle Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemSıralı birleşik cümle Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemBağlı birleşik cümle Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı ÖnemAtasözlü cümle.
65.-Ki'li birleşik cümleye örnek veriniz?
CEVAP:İnsanları sev ki sende sevilesin.
66.'kuşlar cıvıl cıvıl ötüşürken güneşi bekliyordu.'cümlesinde yan cümleciğin temel cümleye görev ve anlam katkısını belirtiniz Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem
CEVAP:Bu cümlede yan cümlecik temel cümlenin anlamını 'zarf'göreviyle ve durum anlamıyla tamamlanmaktadır .
67.'Çok yaşayandan Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemçok gezenden sor' cümlesinasıl bir cümledir?
CEVAP:Sıralı cümledir.
68.Basit cümleye örnek veriniz.
CEVAP:Gün bitiyor.
69.Birleşik cümleye örnek veriniz.
CEVAP:Sosyal Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemekonomi ve kültürel yaşantısı yansıtmalıdır.
70.İki gözü iki çeşme cümlesine yüklemi getiriniz.
CEVAP: İki gözü iki çeşme ağlıyordu.
yüklem
3.Cümlede Anlam
a)Cümlede anlamın oluşması
71.Cümlede anlamın oluşmasında iletişim ögelerini açıklayınız.
CEVAP:İletişimde Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemgönderci durumunda olan kişiler alıcı durumundaki kişi ve kişiler arasındaki ilişkiler cümlede anlamın oluşmasında rol oynar.
72.Cümle nasıl oluşur?
CEVAP:Bir anlam ifade etmek üzere Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemanlamlı kelime ve kelime gruplarının bir kurala uygun biçimde düzenlenmesiyle oluşur.
73.Elif+in dayısı+nı isim tamlaması olarak yazınız?
CEVAP: isim ihe isim isim +iyelik eki
74.Her akşam sürüler çıngırak çalarak köye döner.
1 2 3 4
Bu kelimelerin kelime gruplarının yüklelmle nasıl bir anlam ilişkisi vardır?
CEVAP:1.Durum.
2. Yüklemin bildirdiği işi yapan warlık.
3.Durum.
4.Yer.
75.'Eskiden bu sokakta bir şekerci dükkanı wardı' burda hangisi cümledir?
CEVAP:'Vardı' cümlesidir.
76.Ben taksiyle okula kış mevsiminde _ _ _ sonuna yüklem koyunuz.
CEVAP:Ben taksiyle okula kış mevsiminde giderim.
=Haber cümleleri=
77.Geçmiş zamana örnek veriniz?
CEVAP:'Ben o kitabı dün bitirdim.'
78.Şimdiki zamana örnek veriniz?
CEVAP:'Ben onu istiyorum.'
79.Gelecek zamana örnek veriniz?'
CEVAP:'8'nisanda dayımın düğünü var.'
80.Bilgi ve haber aktarmak amacıyla hangi tür cümleler kurarsınız?
CEVAP:Haber cümleleri bilgi ve haber aktarmak amacıyla kurulur.
81.'Olur' fiilini haber kipine göresöyleyiniz?
CEVAP:(-r)Geniş zaman 3.tekil kişi (eksiz).
82.'Dün'kelimesini haber kipine göre cümlede kullanınız.
CEVAP:Dün bol bol dolaştım.
83.Haber cümlesi nedir?
CEVAP:Yüklemi haber kipiyle çekimlenen cümlelere denir.
84.'Bu soruyu niçin yapmadınız?'cümlesinde soru anlamında ne tür kelime ve eklerle sağlandığını söleyiniz?
CEVAP:Soru sıfatı
85.Haber cümleleriyle dilek cümlelerinin nereler kullandığını belirtiniz.
CEVAP:Haber cümleleri metinde bir eylemin gerçekleştiğini gerçekleşmekte olduğunu gerçekleşceğini bildirmek Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemhaber vermek amacıyla Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önembir zamana baplı olarak nesnel bir şekilde kullanılmasına denir.
86.stek Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemgereklilik Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önememir cümlelerinin cümlede kullanınız.
CEVAP:*Baba dondurma olsada yesek.
*Çok ders çalışmalıyım.
*Telonafa cevap ver.
87.Dilek cümlesi nedir?
CEVAP:Yüklemi dilek kipleri ile çekimleşmiş cümlelere denir.
olumlu-olumsuz cümleler
88.Haber cümlesi nedir?
CEVAP:Haber (zaman) kipleriyle çekimlenen cümlelere denir.
89.Dilek (tasarlama)kipleriyle çekimlenen cümlelere ne ad verilir?
CEVAP:Dilek-istek cümlesi
90.'Vatan al bayrapın dalgalandığı yer değilmi?'cümlesinin anlamca olumsuz cümle olup olmadığı söleyiniz?
CEVAP:Değildir.
91.Cümlelerin anlamlarını olumlu veya olumsuz hâle getirilmenin yolları nelerdir?
CEVAP:Anlam bakınından yüklemi yapma Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemolma yapılma ifade eden cümlelere olumlu cümleler denir.
Anlamına göre cümleler
92.Küçümseme cümlesiyle ilgili cümle kullanınız.
CEVAP:Senin ne kadar kısa boyun varmış.
93.Güven cümlesiyle ilgili cümle kullanınız.
CEVAP:Babam doğum günümü hiçbir zaman unutmaz.
94.Tanım cümlesi nedir?
CEVAP:Bir verlığın ne olduğunu bildiren cümlelere nedir.
95.'Yazınsal türler arasında en çok romanı severim.'cümlesi nasıl bir cümledir?
CEVAP:Özel anlatımlıdır.
96.Naıl sonuçlanacağı belli olmayan bir durumu belli bir şekilde sonuçlanmış olduğunu kalbul etmeye ne denir?
CEVAP:Varsayım.
97.Bir durum ya da bir olayın sonucunu ne olacağını bilinmeden onunla ilgili olumsuz bir yargı bulunmaya ne ad verilir.
CEVAP:Önyargı.
98.'Sanat Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemhayatı yüceltme ve hayatı zenginleştirme sanatıdır'Anlamlarına göre nasıldır.
CEVAP:Tanımlamadır.
99.'Akdenizin üstünde Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemdaima Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önemtop yop ak bulutlar sallanır.'nasıl bir cümledir.
CEVAP:Belirtme cümlesidir.
100.'Konuşma insanın aklını kullanma sanatıdır'Nasıl bir cümledir.
CEVAP:Karşılaştırma


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem

Kelime Köklerinin Kelimeler İçin Taşıdığı Önem konusu, LakLak Bölümü / Soru Cevap forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: önem kelimesinin kökü, önem sözcüğünün kökü, yazınsal türler arasında en çok romanı severim cümlesi ne cümlesidir, al fiilini aşağıda verilen anlamlara gelecek şekilde birer cümlede kullanınız, hayat kelimesini değişik anlamlara gelecek şekilde cümleler, severim kelimesinin köklere ayrılması, onem sozcugunun koku, onem kelimesinin koku, çöken kelime kökü, anlamına göre cümle türleri 2 şer örnek vererek açıklayınız, ad olan sözcükler ile ilgili kelime ve cevabı bakimliyizcom com, unvan grubu örnekleri bakımlıyız, fiil es anlami, tarihte soru koklerinin onemi, al fiilini verilen anlamlara gelecek şekilde cümlede kullanınız,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Zıt Anlamlı Kelimeler Nelerdir? - Zıt Anlamlı Kelime Örnekleri gizem Soru Cevap 0 01-05-2012 01:39
Kelime Nedir?-Kelime Hakkında elif Türkçe ve Edebiyat 2 13-11-2011 07:17
Kelimeler .. daywest Şiir 1 02-05-2010 10:47
Kadınları Çıldırtan Kelimeler sahranil Eğitim ve Kadın 1 11-03-2010 03:22
Osmanlıca bazı kelimeler Bkmlyz Tarih 0 11-01-2009 03:17

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 05:53 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats