bakimliyiz
Konu etiketleri: fonksiyonlarla ilgili sorular, fonksiyonlar çözümlü sorular, fonksiyon soruları, fonksiyonlarla ilgili çözümlü sorular, fonksiyonlarla ilgili sorular ve çözümleri, fonksiyonlar ile ilgili çözümlü sorular, fonksiyon soruları ve cevapları, fonksiyonlar hakkında sorular, fonksiyonlar ile ilgili sorular, fonksiyonla ilgili sorular, fonksiyonlar soru çözümü, fonksiyon örnekleri, fonksiyon çözümlü sorular, fonksiyonlarla ilgili sorular ve cevapları, fonksiyonlar sorular ve cevaplar,
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > Bakimliyiz.com Özel > LakLak Bölümü > Soru Cevap

Kadın Portalı Kayıt Ol Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 23-02-2013, 02:00   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri

Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri




ÖRNEK: A={-3 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri-1 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri2 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri3}
F=A R fonksiyonu
F{(-3 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri5) Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri(-1 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri2) Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri(0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri3) Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri(2 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri5) Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri(3 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri-4)} olarak veriliyor.
F(-3)+f(0)+f(3) toplamı nedir?

A)0 B)2 C)3 D)4 E)5

ÇÖZÜM:

f(-3)= 5 f(-3)+f(0)+f(3)=5+3-4=4 olur.
f(0)= 3 olduğundan
f(3)=-4 Cevap: d



1) f A dan B ye bir fonksiyon Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri x x2 fonksiyonunun bire bir midir?

CEVAP:
f(-2) = (-2)2 = 4
f(2) =22 = 4 olduğundan Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri -2 ¹ 2 Þ f(-2) = f(2) olur yani verilen fonksiyon bire bir değildir.


2) A ={ -1 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri 0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri1 } ve b={ 0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri1 }kümeleri için f A dan B ye bir fonksiyon f(x) = x2
fonksiyonunun örten olmadığını araştırınız.

CEVAP:
f(-1) = 1
f(0) = 0 Þ f(A.) = {0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri1} dır.
f(1) =1

f(A.) = B olduğundan f örtendir.


3) A = {-1 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri 0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri1 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri2 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri3} ve B = {0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri1 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri2 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri34 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri5 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri10} kümeleri veriliyor. f(x) = x2 + 1 fonksiyonu içine bir fonksiyon mudur? ( f; A dan B ye bir fonksiyon)

CEVAP:
f(-1) = (-1)2 + 1 = 2
f(0) = 02 +1 = 1
f(1) = 12 + 1 = 2
f(2) = 22 + 1 = 5
f(3) = 32 + 1 = 10
f(A.) = { 1 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri2 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri5 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri10} ¹ B olduğundan Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri f içine fonksiyondur.


4) f : R [2 + ¥ ] f(x) = x2 + 2 bire bir ve örten midir? x ³ 0

CEVAP:
f(0) = 02 +2 = 2 Örtendir -1 ¹ 1
x1 ¹ x2 için f(x1) ¹ f(x2) f(-1) = f(1)
f(-1) = (-1)2 + 2 = 3
f(1) = 12 +2 = 3 Birebir değil

5) f : R R f(x) = ( a-2 ) . x2 + ( b+3 )x + 7 sabit fonksiyon ise a – b +f(x)=?


CEVAP:
f(x) = c olduğundan
f(x) = ( a - 2 ) . x2 + ( b + 3 ) . x +7
0 0
a–2 = 0 b+3 = 0
a = 2 b = -3
f(x) = 7 a + b + f(x) = 2+3+7 = 12

6) f :R R Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri f(x) = x3 – 4x +2 olduğuna göre f-1(2) nedir?

CEVAP:
f-1(2) = x Þ f(x) = 2


Þ x3 – 4x +2 = 2
Þ x3 – 4x = 0
Þ x( x2 – 4 ) = 0
Þ x = 0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri x = 2 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri x = -2
f-1(2) = { -2 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri 0 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri2 } bulunur.

7) f : R-{-1} R Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri f(x) = x2 – 3x + 2 olduğuna göre Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri f-1(6.) nedir?

CEVAP:
f-1(6.) = x Þ f(x) = 6
Þ x2 –3x + 2 = 6
Þ x2 –3x –4 = 0
Þ ( x-4 ) (x + 1 ) = 0
Þ x = 4 Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri x = -1
x = -1 sayısı tanım kümesinin elemanı olmadığı için f-1(6.) = 4

elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 26-02-2014, 05:38   #2 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

Allah için söyle THORN ne :D

 
Alt 02-04-2014, 09:29   #3 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

beğendim

 




Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri

Fonksiyonlar İle İlgili Soru Ve Cevap Örnekleri konusu, LakLak Bölümü / Soru Cevap forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
7 soru 7 cevap nimlahza Komik Yazılar 1 31-12-2010 12:17
Soru cevap ´ λŋтiьioтiף ´ Bakımlıyız.com Hakkında 12 17-12-2010 11:44
kareköklü sayılarla soru cevap kayıtsız üye Soru Cevap 1 30-11-2010 07:50
Soru-Cevap bölümü ´ λŋтiьioтiף ´ Bakımlıyız.com Hakkında 10 08-11-2010 01:21
3 soru 3 cevap Bakimliyiz Hürriyet / E - Kolay / Sabah Sağlık 0 30-03-2008 07:45

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:49 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats