bakimliyiz
Konu etiketleri: ondalık kesirler ile ilgili problemler, kesirlerle ilgili problemler, ondalık kesirlerle ilgili problemler, ondalık kesirlerle ilgili sorular, kesirler ile ilgili problemler, ondalık kesirler ile ilgili problemler ve çözümleri, ondalık kesirlerle ilgili sorular ve cevapları, ondalık kesirlerle ilgili problemler ve çözümleri, ondalık sayılarla ilgili sorular, ondalık sayılarla ilgili problemler ve çözümleri, ondalık kesirler ile ilgili sorular, kesirlerle ilgili sorular, ondalık kesirlerle ilgili problem, ondalıklı kesirlerle ilgili sorular, ondalık sayılar ile ilgili problemler ve çözümleri,
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > Bakimliyiz.com Özel > LakLak Bölümü > Soru Cevap

Kadın Portalı Kayıt Ol Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 25-03-2013, 05:28   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Ondalık Kesirler ile İlgili Sorular

Ondalık Kesirler ile İlgili Sorular



1) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) 08g= 80cg B) 008dg= 008cg
C) 008kental=8 kg D) 0008 ton= 80 kg

2) Metresi 30 000 000 TL olan bir kumaşın 80 cm si kaç liradır?
A) 24 000 000 B) 23 000 000
C) 22 000 000 D) 21 000 000

3) 075 in kesir sayısı olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 3/400 B) 3/80
C) 3/40 D) 3/4

4) Aşağıdaki sıralamardan hangisi doğrudur?
A) 0025<05<205<225
B) 0025<225<205<05
C) 05<025<205<225
D) 205<225<0025<05

5) 91 sayısının 8/7 sinin 10 fazlası kaçtır?
A) 114 B) 104
C) 84 D) 64

6) Bir satıcı 300 metrelik kumaşın önce 7/10 unu sonra geriye kalanın 4/9 unu satmıştırgeriye kaç mtre kumaş kalmıştır?
A) 30 B) 40
C) 50 D) 90

7) 8/13 sayısı hangi sayıya bölünürse 16/5 sayısı elde edilir?
A) 5/26 B) 2/13
C) 1/3 D) 1/26

8) 3 katı 270 alan sayının 8/10'i kaç olur?
A) 65 B) 72
C) 75 D) 82

9) 0023 +00023 işleminin sonucu kaçtır?
A) 00026 B) 00046
C) 00256 D) 0256

10) Aşağıdakilerden hangisi en büyüktür?
A) 0003 B) 0200
C) 0095 D) 0099

11) 4 8 2 6 rakamlarını birer kez kullanarak 4 ten büyük en küçük 4 basamaklı ondalık sayı hangisidir?
A) 4826 B) 4286
C) 4268 D) 4628

12) 0234 rakamları kullanılarak yazılabilecek 2'den büyük en küçük ondalık kesir kaçtır?
A) 2304 B) 2034
C) 2403 D) 2043

13) Aşağıdaki sayılardan hangisinin yüzde birler basamağında 4 vardır?
A) 214 B) 142
C) 421 D) 5004

14) Aşağıda verilen ondalık kesir sayılarından hangisinin yüzde birler basamağındaki rakamın sayı değeri en büyüktür ?
A) 58 Ondalık Kesirler ile İlgili Sorular569 B) 199253
C) 1419 D) 91128

15) 007 ondalık kesrinin % sembolü ile gösterilişi hangisidir?
A) %7 B) %07
C) %007 D) %70

16) 242425 ondalık kesirlerindeki 4 rakamlarının basamak değerleri çarpımı kaçtır?
A) 016 B) 160
C) 16 D) 60

17) Aklımdaki sayıyı 1/3'i ve 1/6'i kadar sayı ekledim Ondalık Kesirler ile İlgili Sorular Bulduğum sayı 27 oldu Ondalık Kesirler ile İlgili Sorular Aklımdaki sayı kaçtır?
A) 20 B) 18
C) 16 D) 15

18) 012 x 12 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1144 B) 0144
C) 044 D) 144

19) 0111 sayısını aşağıdakilerden hangisi 1' e tamamlar?
A) 0999 B) 0899
C) 0889 D) 0988

20) İki yüz tam binde iki ondalık kesri aşağıdakilerden hangisidir?
A) 20002 B) 200002
C) 2002 D) 2000002

21) Aşağıdaki sayıların hangisi diğerlerinden daha küçüktür?
A) 0022 B) 002
C) 02 D) 022

22) 756079 ondalık kesrinin ondabirler basamağındaki rakam hangisidir?
A) 7 B) 0
C) 9 D) 79

23) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır?
A) 44292 > 4497 B) 33026 > 330038
C) 2004 > 20025 D) 4024 > 4002

24) 250:5=?
A) 5 B) 50
C) 05 D) 005

25) 2978+019 işleminin sonucu kaçtır?
A) 2058 B) 2158
C) 3168 D) 3268

26) 0329 sayısını 1'e tamamlamak için hangi sayı ile toplamalıyız?
A) 0671 B) 0670
C) 0660 D) 0600

27) 48 ondalık kesrinden küçük en büyük doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 5 B) 4
C) 3 D) 1

28) 7 6 5 ve 4 rakamlarını birer kez kullanarak oluşturulabilecek virgülden sonra üç basamağı bulunan en büyük ondalık kesir kaçtır?
A) 5476 B) 5764
C) 6754 D) 7654

29) Evimize 18 metre perdelik kumaş aldık Ondalık Kesirler ile İlgili Sorular Bu kumaşın 14035 metresini kullandık geriye kaç metre kumaş kaldı?
A) 495 B) 3965
C) 3065 D) 3165

30) Bir adımı 045 metre olan bir kişi kare biçimindeki bir tarlanın kenarını 100 adımda yürüyebilmiştir tarlanın çevresi kaç metredir?
A) 120 B) 5350
C) 180 D) 220

31) 025 + 025 + 025 + 025=? işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 25 B) 255
C) 1 D) 12

32) Günde 3 bardak süt içen ( bir bardak süt 200 ml ) Alibir haftada kaç litre süt içer?
A) 4200 litre B) 42 litre
C) 4 litre D) 20 litre

33) Bir kenarı 75 cm olan bir eşkenar üçgenin çevresi kaç cm dir?
A) 225 B) 25 cm
C) 17 cm D) 195 cm

34) 4752 sayısında aşağıdaki basamaklardan hangisi yoktur?
A) yüzler B) onda birler
C) birler D) yüzde birler

35) 7/14 kesrine denk olan kesir hangisidir?
A) 14/28 B) 21/30
C) 24/42 D) 7/28

36) 9009-099 işleminin sonucu kaçtır?
A) 009 B) 198
C) 819 D) 8019

37) Aşağıdaki ondalık kesir sayılarından en büyüğü hangisidir?
A) 0801 B) 0811
C) 082 D) 0807

38) 120 bilyenin 11/20 'i kaç bilyedir?
A) 32 B) 6
C) 66 D) 45

39) 2406 sayısı hangisine eşittir?
A) 24+6/100 B) 24+6/10
C) 2+4/10+6/10 D) 24+6/1000

40) Hangisi 4/7 kesrine denk değildir?
A) 16/28 B) 28/49
C) 32/70 D) 52/91

41) Aşağıdakikilerden hangisi en büyüktür?
A) 43032 B) 43056
C) 43098 D) 431

42) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) 4/5 denktir12/20 B) 5/6 denktir 10/18
C) 3/5 denktir 21/35 D) 2/7 denktir 18/56




ONDALIK KESİRLER TESTİNİN CEVAP ANAHTARI

1-B 2-A 3-D 4-A 5-A 6-C 7-A 8-B 9-C 10-B 11-C 12-B 13-A 14-C 15-A 16-C 17-B 18-B 19-C 20-B 21-B 22-B 24-C 25-C 26-A 27-B 28-D 29-B 30-C 31-C 32-B 33-A 34-A 35-A 36-D 37-C 38-C 39-A 40-A 41-D 42-C


Not: Çözemediğiniz soruları alt tarafa yazarsanız çözümlerini paylaşabiliriz.

elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 10-04-2013, 08:49   #2 (permalink)
MisafirAA
Avatar Yok
 
Standart Saol

saol güzeldi

 
Alt 06-06-2013, 02:38   #3 (permalink)
tatlı kız
Avatar Yok
 
Face28

cevapları yokmu bu soruların:) ;)

 
Alt 17-11-2013, 12:10   #4 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

Cevapları yok mu bu soruların

 
Alt 17-12-2013, 06:22   #5 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

çok güzel bir test

 
Alt 01-01-2014, 08:42   #6 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

Neden cevapları yok

 
Alt 01-01-2014, 11:33   #7 (permalink)
Я
 
Я - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart

Arkadaşlar soruları teker teker çözerek cevap anahtarını oluşturdum ve yukarıdaki ilk mesaja da ekledim.

Çözemedikleriniz olursa soru numarasını yazın çözümü paylaşalım.

ONDALIK KESİRLER TESTİNİN CEVAP ANAHTARI

1-B 2-A 3-D 4-A 5-A 6-C 7-A 8-B 9-C 10-B 11-C 12-B 13-A 14-C 15-A 16-C 17-B 18-B 19-C 20-B 21-B 22-B 24-C 25-C 26-A 27-B 28-D 29-B 30-C 31-C 32-B 33-A 34-A 35-A 36-D 37-C 38-C 39-A 40-A 41-D 42-C

Я isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-05-2014, 06:39   #8 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

kötü bence bana işlemli lazım böyle değil ve çok karışık olmuş düzeltmenizi tavsiye ederim

 




Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Ondalık Kesirler ile İlgili Sorular

Ondalık Kesirler ile İlgili Sorular konusu, LakLak Bölümü / Soru Cevap forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ondalık Kesirler Konu Anlatımı elif Matematik 9 12-04-2014 12:07
Boşaltım Sistemi İle İlgili Sorular elif Soru Cevap 1 01-12-2013 07:37
How Much İle İlgili Sorular ve Cevapları elif Soru Cevap 0 08-02-2013 02:45
ondalık kesirlerle ilgili sorular Kayıtsız Üye Soru Cevap 5 21-05-2012 02:39

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:48 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats