bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > Bakimliyiz.com Özel > LakLak Bölümü > Soru Cevap

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 01-03-2015, 07:48   #1 (permalink)
Kayıtsız Üye
Avatar Yok
 
Face25 Tamlamalarla ilgili test örneği

1 )Aşağıdaki tamlamalardan hangisi diğerlerinden farklıdır?

A) Beyaz elbise B) Üç elma

C) Duvar askısı D) Yeşil araba

2 )Aşağıdakilerden hangisi isim tamlaması değildir ?

A) Demir kapı B) Çöp kutusu

C) Kedinin ağzı D) Beyaz kapı

3 )Aşağıdakilerden hangisi takısız isim tamlamasıdır?

A) Bahçenin duvarı B) Bahçe duvarı

C) Ağaç dalı D) Tahta kaşık

4 )Aşağıdakilerden hangisi belirtili isim tamlamasıdır?

A) Elbise askısı B) Kapının kolu

C) Gömlek yakası D) Demir kapının kolu

5 )"Dağ başından duman eksik olmaz." atasözünde hangisi ad tamlamasıdır?

A) Eksik olmaz B) Başından duman

C) duman olmaz D) dağ başından

6 )Aşağıdaki birleşik isimlerden hangisi sıfat tamlaması biçimindedir?

A) Göktaşı B) Hanımeli

C) Alabalık D) Cankurtaran

7 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hem sıfat hem de ad tamlaması vardır?

A) Küçük çocuk çok ağladı.

B) Eskiyen çantamı tamir ettirdim.

C) Kırmızı elmalar ağacın dalındaydı.

D) Okulun bahçesinde toplandık.

8 )Aşağıdaki cümlelerdeki isim tamlamalarından hangisi diğerlerinden farklıdır?

A) Kalemin ucu kırılmış.

B) Adamın biri bağırıyordu.

C) Yolun sonuna geldik.

D) Bahçede akasya ağacı vardı.

9 )Aşağıdakilerden hangisi belirtili isim tamlamasıdır?

A) Çantanın kolu B) Uçurtmanın ipi

C) Kalem ucu D) Kurşun kalem

10 )Aşağıdakilerden hangisi sıfat tamlamasıdır?

A) Kalem ucu B) Şişe suyu

C) Kırık masa D) Dikiş iğnesi

11 )Aşağıdaki birleşik sözcüklerden hangisi isim tamlaması şeklinde yapılmıştır?

A) Bilgisayar B) Gökyüzü

C) Varyemez D) Mirasyedi

12 )Aşağıdakilerden hangisi ad tamlaması değildir ?

A) İnsan sesi B) Araba sesi

C) Tren sesi D) Gür sesi

13 )Aşağıdakilerden hangisi bir ad tamlamasıdır?

A) Bir teleskop B) Milyonlarca yıl

C) Uzay boşluğu D) Güçlü teleskop

14 )Aşağıdakilerden hangisi takısız ad tamlamasıdır?

A) Mavi deniz B) Beşinci cadde

C) Kum saati D) Çok güzel

15 )"Yorulunca ceviz ağacının gölgesinde oturduk." tümcesindeki ad tamlamasının türü nedir?

A) Belirtili ad tamlaması

B) Belirtisiz ad tamlaması

C) Takısız ad tamlaması

D) Zincirleme ad tamlaması

16 )Aşağıdaki tümcelerin hangisinde sıfat tamlaması vardır?

A) Her sabah erken kalkarım.

B) Sabahları yürüyüşe çıkıyorum.

C) Arkadaşlarla geziye gideceğiz.

D) Kitap okumayı çok seviyorum.

17 )Aşağıdaki ad tamlamalardan diğerlerinden farklıdır?

A) Yolun sonu B) Orun kömürü

C) Evin önü D) Çocuğun oyunu

18 )Aşağıdakilerden hangisi sıfat tamlamasıdır?

A) Çelik yelek B) Beyaz ev

C) Okul çantası D) Ağacın meyvesi

19 )Aşağıdakilerden hangisi takısız isim tamlamasıdır?

A) Kurşun kalem B) Çocuk bezi

C) Dolabın kapağı D) Süt şişesi

20 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması vardır?

A) Bugün buraya gelmedi.

B) Buradan geçmediler.

C) Yarın erken gideceğiz.

D) Okulun kapısı yeni boyandı.

21 )Aşağıdakilerden hangisi belirtili isim tamlamasıdır?

A) Ayva ağacı B) Ağaç gölgesi

C) Kitabın sayfası D) Yolcu treni

22 )" Cevizin kabuğu " ne tür isim tamlamasıdır?

A) Belirtili isim tamlaması

B) Takısız isim tamlaması

C) Zincirleme isim tamlaması

D) Belirtisiz isim tamlaması

23 )Aşağıdakilerden hangisi isim tamlamasıdır?

A) Büyük elma B) Tembel öğrenci

C) Televizyonun kablosu D) Yarım ekmek

24 )"Sonbaharda ağaçların yaprakları dökülür" cümlesinde altı çizili tamlamanın türü aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) Belirtili ad tamlaması

B) Belirtisiz ad tamlaması

C) Takısız ad tamlaması

D) Zincirleme ad tamlaması

25 )Aşağıdakilerden hangisi sıfat tamlaması değildir ?

A) Soba borusu B) Sıcak yemek

C) Kırık cam D) İki tabak

26 )Aşağıdakilerden hangisi sıfat tamlamasıdır?

A) Çorba kepçesi

B) Balık tavası

C) Kuru soğan

D) Elma kurabiyesi

27 )Aşağıdakilerden hangisi belirtili isim tamlamasıdır?

A) Yengecin izi B) Gül ağacı

C) Toprak kap D) Gün ışığı

28 )Aşağıdakilerden hangisi belirtili ad tamlamasıdır?

A) Araba sesi B) Yaz tatili

C) Gömleğin geniş yakası D) Sebze üretimi

29 )" Davulun sesi uzaktan hoş gelir" atasözünde yer alan ad tamlamasının

türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Belirtili ad tamlaması

B) Belirtisiz ad tamlaması

C) Takısız ad tamlaması

D) Zincirleme ad tamlaması

30 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması yoktur ?

A) Onu bugün pazarda gördüm.

B) Kalemin kapağını yere düşürdü.

C) Bekleme salonunda uyuyakalmışım.

D) Kiraz ağacının dalına çıkmıştı.

31 )Aşağıdakilerden hangisinde isim tamlaması değildir ?

A) Vişne fidanı B) Sağlam kumaş

C) Evin yolu D) Pencere camı

32 )"Şu gördüğünüz pencerenin camını daha yeni takmıştık." Cümlesindeki isim tamlamasında tamlanan isim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Gördüğünüz B) Daha

C) Camını D) Pencerenin

33 )"Birkaç gün önce Kadıköy vapurlarından birinde Anadolu' dan yeni geldikleri hallerden belli olan iki aile gördüm." tümcesinde kaç tane isim tamlaması vardır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

34 )"Yaşlı kadının solgun gözleri kapanmaya başlamıştı." cümlesinde kaç tane sıfat tamlaması vardır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

35 )Aşağıdaki isim tamlamalarından hangisi diğerlerinden farklıdır?

A) Dersin sonu B) Lahana sarması

C) İnek sütü D) Deniz suyu

36 )Aşağıdakilerden hangisi belirtili isim tamlamasıdır?

A) Tahta merdiven B) Kapı kolu

C) Evin kapısı D) Mavi göl

37 )Aşağıdakilerden hangisi sıfat tamlamasıdır?

A) Bazı Öğrenciler B) Bazısının başarısı

C) Öğrencilerden bazısı D) Öğrencilerin başarısı

38 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belirtili isim tamlaması vardır?

A) Bir yandan da babamdan korkmaya başladın.

B) Bir daha onu her nedense hiç aramadım.

C) Hoca üç yılda beni iki kez falakaya çekti.

D) Kapının parmaklığını açarken yüreğim titredi.

39 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması vardır?

A) Araba yol ağzında arıza yaptı.

B) Onu üç gün önce yolda gördüm.

C) Bu kitabı senden almamıştım.

D) Çalışkan çocuklara bayılırım.

40 )Aşağıdaki birleşik kelimelerden hangisi isim tamlaması şeklinde yapılmıştır?

A) Bilgisayar B) Gökyüzü

C) Varyemez D) Mirasyedi

41 )Aşağıdaki tamlamalardan hangisinin türü diğerlerinden farklıdır ?

A) Açık kapı B) Büyük evler

C) Takım kaptanı D) Verimli topraklar

42 )Aşağıdakilerden hangisi isim tamlaması değildir ?

A) Yumurta sarısı B) Yeşil elma

C) Cam bardak D) Evin yolu

43 )Aşağıdakilerden hangisi takısız isim tamlamasıdır?

A) Sert metal B) Asvalt yol

C) Erkek çocuk D) Masal dünyası

44 )Aşağıdakilerden hangisi zincirleme isim tamlamasıdır?

A) At arabasının tekerleği B) Sobanın paslı borusu

C) Yeni gaz sobası D) Derin mavi gözleri

45 )Aşağıdaki mısraların hangisinde sıfat tamlaması yoktur ?

A) Sevgi dolu çocuklar B) Çiçeklere bayılır

C) Yeni doğmuş çocuk da D) Taze çiçek sayılır

46 )Aşağıdaki birleşik sözcüklerden hangisi isim tamlaması şeklinde değildir?

A) Yeşilhisar B) Pamukkale

C) Altınhisar D) Gümüşhane

47 )Aşağıdaki tamlamalardan hangisi tür yönünden diğerlerinden farklıdır?

A) Bingöl çobanları B) Göklerin gülleri

C) Çoban çocuğu D) Tarhana Çorbası

48 )Aşağıdakilerden hangisi takısız isim tamlaması değildir ?

A) Yün kazak B) Karton ev

C) Plastik şişe D) Gül fidanları

49 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı isim tamlaması vardır?

A) Çerçevenin camı kırılmış.

B) Okulun bahçesine geldik.

C) Bahçede kavak ağacı var.

D) Çocuğun biri çok ağlıyordu.

50 )Aşağıdakilerden hangisi sıfat tamlamasıdır?

A) At arabası B) Acemi çırak

C) Sınıf listesi D) Futbol sahası

51 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ad ve sıfat tamlamaları bir arada kullanılmıştır?

A) Ozan okul servisine bindi.

B) Yolun sonuna kadar yürüdü.

C) Cesur genci herkes alkışladı.

D) Tuğçe'nin elbisesi pembe çiçekliydi.

52 )"Bu vatan toprağın kara bağrında

Sıra dağlar gibi duranlarıdır.

Bir tarih boyunca onun uğrunda

Kendini tarihe verenleridir."

Yukarıdaki dörtlükteki çıkarılan tamlamalardan hangisi belirtili isim tamlamasıdır?

A) Bu vatan

B) Kara bağır

C) Bir tarih

D) Toprağın kara bağrı

53 )Aşağıdakilerden hangisi isim tamlaması değildir?

A) Vişne fidanı

B) Evin yolu

C) Sağlam kumaş

D) Pencere camı

54 )Aşağıdaki kelime gruplarından hangisi sıfat tamlamasıdır?

A) Kış günü

B) Doğru söz

C) Kapı anahtarı

D) Çocuk çorabı

55 )Aşağıdaki tamlamalardan hangisi ad tamlaması değildir?

A) Saygılı çocuk

B) Oyun arkadaşı

C) Futbol bilgisi

D) Efenin kulübesi

56 )" Odamın kapısını kapattım" cümlesindeki altı çizili olan isim tamlaması hangi tür isim tamlamasıdır?

A) Takısız

B) Zincirleme

C) Belirtili

D) Belirtisiz

57 )Aşağıdaki birleşik adlardan hangisi ad tamlaması şeklinde oluşmamıştır?

A) Hanımeli

B) Samanyolu

C) Kuzukulağı

D) Kırkayak

58 )Aşağıdakilerden hangisi isim tamlamasıdır?

A) İri ceviz

B) Kuş üzümü

C) Taze incir

D) Kavrulmuş fındık

59 )Aşağıdaki altı çizili tamlamaların hangisi belirtisiz isim tamlamasıdır ?

A) Arabanın sahibi yanımıza geldi.

B) Çarşıdan ayakkabı boyası aldım.

C) Evimiz yolun kenarına yapılacak.

D) Çantamın anahtarını kaybettim.

60 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belirtili isim tamlaması vardır?

A) Bir yandan da babamdan korkmaya başladım.

B) Bir gün her nedense okula gitmedim.

C) Hoca üç yılda beni iki kez falakaya çekti.

D) Kapının parmaklığını açarken yüreğim titredi.



cevapları ne?


 

Alt 23-01-2016, 03:00   #2 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart

Alıntı:
Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

1 )Aşağıdaki tamlamalardan hangisi diğerlerinden farklıdır?

A) Beyaz elbise B) Üç elma

C) Duvar askısı D) Yeşil araba

Cevap:C

2 )Aşağıdakilerden hangisi isim tamlaması değildir ?

A) Demir kapı B) Çöp kutusu

C) Kedinin ağzı D) Beyaz kapı

Cevap:D

3 )Aşağıdakilerden hangisi takısız isim tamlamasıdır?

A) Bahçenin duvarı B) Bahçe duvarı

C) Ağaç dalı D) Tahta kaşık

Cevap:D

4 )Aşağıdakilerden hangisi belirtili isim tamlamasıdır?

A) Elbise askısı B) Kapının kolu

C) Gömlek yakası D) Demir kapının kolu

Cevap:B

5 )"Dağ başından duman eksik olmaz." atasözünde hangisi ad tamlamasıdır?

A) Eksik olmaz B) Başından duman

C) duman olmaz D) dağ başından

Cevap:D

6 )Aşağıdaki birleşik isimlerden hangisi sıfat tamlaması biçimindedir?

A) Göktaşı B) Hanımeli

C) Alabalık D) Cankurtaran

Cevap:C

7 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hem sıfat hem de ad tamlaması vardır?

A) Küçük çocuk çok ağladı.

B) Eskiyen çantamı tamir ettirdim.

C) Kırmızı elmalar ağacın dalındaydı.

D) Okulun bahçesinde toplandık.

Cevap:C

8 )Aşağıdaki cümlelerdeki isim tamlamalarından hangisi diğerlerinden farklıdır?

A) Kalemin ucu kırılmış.

B) Adamın biri bağırıyordu.

C) Yolun sonuna geldik.

D) Bahçede akasya ağacı vardı.

Cevap:D

9 )Aşağıdakilerden hangisi belirtili isim tamlamasıdır?

A) Çantanın kolu B) Uçurtmanın ipi

C) Kalem ucu D) Kurşun kalem

Cevap: A ve B

10 )Aşağıdakilerden hangisi sıfat tamlamasıdır?

A) Kalem ucu B) Şişe suyu

C) Kırık masa D) Dikiş iğnesi

Cevap:C

11 )Aşağıdaki birleşik sözcüklerden hangisi isim tamlaması şeklinde yapılmıştır?

A) Bilgisayar B) Gökyüzü

C) Varyemez D) Mirasyedi

Cevap:B

12 )Aşağıdakilerden hangisi ad tamlaması değildir ?

A) İnsan sesi B) Araba sesi

C) Tren sesi D) Gür sesi

Cevap:D

13 )Aşağıdakilerden hangisi bir ad tamlamasıdır?

A) Bir teleskop B) Milyonlarca yıl

C) Uzay boşluğu D) Güçlü teleskop

Cevap:C

14 )Aşağıdakilerden hangisi takısız ad tamlamasıdır?

A) Mavi deniz B) Beşinci cadde

C) Kum saati D) Çok güzel

Cevap:Şıklardan biri değil. A şıkkı niteleme sıfatı B şıkkı sıralama sayı sıfatı C şıkkı Belirtisiz isim tamlaması D derecelendirme sıfatı

15 )"Yorulunca ceviz ağacının gölgesinde oturduk." tümcesindeki ad tamlamasının türü nedir?

A) Belirtili ad tamlaması

B) Belirtisiz ad tamlaması

C) Takısız ad tamlaması

D) Zincirleme ad tamlaması

Cevap:D

16 )Aşağıdaki tümcelerin hangisinde sıfat tamlaması vardır?

A) Her sabah erken kalkarım.

B) Sabahları yürüyüşe çıkıyorum.

C) Arkadaşlarla geziye gideceğiz.

D) Kitap okumayı çok seviyorum.

Cevap:A

17 )Aşağıdaki ad tamlamalardan diğerlerinden farklıdır?

A) Yolun sonu B) Orun kömürü

C) Evin önü D) Çocuğun oyunu

Cevap:B

18 )Aşağıdakilerden hangisi sıfat tamlamasıdır?

A) Çelik yelek B) Beyaz ev

C) Okul çantası D) Ağacın meyvesi

Cevap:B

19 )Aşağıdakilerden hangisi takısız isim tamlamasıdır?

A) Kurşun kalem B) Çocuk bezi

C) Dolabın kapağı D) Süt şişesi

Cevap:A

20 )Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması vardır?

A) Bugün buraya gelmedi.

B) Buradan geçmediler.

C) Yarın erken gideceğiz.

D) Okulun kapısı yeni boyandı.

Cevap:D

Cevapları ne?
Cevaplar soruların altında verilmiştir.


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Tamlamalarla ilgili test örneği

Tamlamalarla ilgili test örneği konusu, LakLak Bölümü / Soru Cevap forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: kapinin kolu sert demir ile kirildi hangisinde isim tamlasi, kapi kolu kalemin ucu hangisi sidat, kalem kutusu isim tamlamasdr, dag basından duman eksık olmazatasozunde hangısı sıfat tamlamasıdır, asagidakilerden hangisi belirtili isim tamlamasidiraelbise askisi bkapinin kolu cgomlek yakasi ddemir kapinin kolu,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Test Sorusu Örneği Üye Soru Cevap 1 08-01-2016 04:23
Tamlama Test Sorusu Örneği Kayıtsız Üye Soru Cevap 1 04-01-2016 09:19
Periyodik Sistemle İlgili Test Sorusu Örneği Kayıtsız Üye Soru Cevap 1 04-01-2016 08:16
Atatürk İlkeleri Test Sorusu Örneği Kayıtsız Üye Soru Cevap 1 03-01-2016 04:32
Halk Edebiyatı ile ilgili Test elif İlköğretim 0 10-06-2011 05:00

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 04:43 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats