bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > Bakimliyiz.com Özel > LakLak Bölümü > Soru Cevap

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 30-11-2011, 08:20   #1 (permalink)
Kayıtsız Üye
Avatar Yok
 
Standart bölünebilme kuralları ile problemler ?

lütfen söyleyin


 

Alt 30-11-2011, 10:33   #2 (permalink)
Я
 
Я - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart

Bölünebilme Kuralları İle İlgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı

1. (ab) iki basamaklı doğal sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre (92a3b) beş basamaklı doğal sayısı 3 e bölündüğünde kalan kaçtır?
a) 5 b) 4 c) 3 d) 2 e) 1

2. (5a3b4) beş basamaklı sayısı 12 ile tam bölünebildiğine göre a nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
a) 20 b) 42 c) 45 d) 52 e) 18

3.(61a) üç basamaklı sayısı 6 ile tam bölünebildiğine göre a kaç farklı değer alabilir?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

4.İki basamaklı (ab) sayısının 9 ile bölümünden kalan 4 tür. Onlar basamağındaki rakam 2 arttırılır birler basamağındaki rakam 3 azaltılırsa elde edilen sayının 9 ile bölümünden kalan kaçtır ?*
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 e) 7

5.P sayısı 5 ile bölündüğünde 4 kalanını veren iki basamaklı en büyük doğal sayı olduğuna göre P doğal sayısı aşağıdakilerden hangisine tam olarak bölünemez?
a) 3 b) 11 c) 33 d) 44 e) 49

6.Dört basamaklı (3a6b) sayısı 5 ile bölündüğünde 2 kalanını vermektedir. Bu sayı 3 ile tam bölünebildiğine göre a kaç farklı değer alabilir?
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 e) 7

7.Beş basamaklı (1a4ab) sayısının 10 ile bölümünden kalan 4 tür. (1a4ab) sayısı 9 ile tam bölünebildiğine göre (ab) iki basamaklı sayısı kaçtır?
a) 14 b) 44 c) 74 d) 84 e) 94 Kaynakwh webhatti.com: bölünebilme kuralları (test/matematik)

8.Rakamları sıfırdan ve birbirinden farklı dört basamaklı (5a4b) sayısı 36 ile tam bölünebildiğine göre a kaçtır?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

9.Beş basamaklı (3mm4n) sayısı 30 ile tam bölünebildiğine göre m nin en büyük değeri kaçtır?*
a) 1 b) 4 c) 7 d) 8 e) 9

10.(a251b) sayısı 55 ile tam bölünebilen 5 basamaklı bir tek sayıdır. Buna göre a kaçtır? Kaynakwh webhatti.com: bölünebilme kuralları (test/matematik)
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 e) 7


YANITLAR : 1-D 2-C 3-B 4-A 5-D 6-D 7-E 8-A 9-C 10-B


Bölünebilme kuralları ile ilgili çözümlü soruları aşağıdaki başlıkta bulabilirsin.

Bölünebilme Konusu İle İlgili Çözümlü Örnekler


Я isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 09-01-2012, 01:30   #3 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Standart

iki basamaklı doğal sayılardan 9 ve 2ye bölünebilen sayıların toplamı kaçtır?


 
Alt 11-01-2012, 01:01   #4 (permalink)
Я
 
Я - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart

Alıntı:
Misafir´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
iki basamaklı doğal sayılardan 9 ve 2ye bölünebilen sayıların toplamı kaçtır?
iki basamaklı sayıların 9 ve 2 ye bölünmesi için öncelikle birler basamağının 0 2 4 6 8 olması gerekir.



0 olduğunda onlar basamağı 9
2 olduğunda onlar basamağı 7
4 olduğunda onlar basamağı 5
6 olduğunda onlar basamağı 3
8 olduğunda onlar basamağı 1 değerlerini alır.

1 + 3 + 5 + 7 + 9 = 25 dir.


Я isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-03-2012, 10:10   #5 (permalink)
Misafir
Avatar Yok
 
Thumbs up

çok güzel sorular beğendim


 




Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


bölünebilme kuralları ile problemler ?

bölünebilme kuralları ile problemler ? konusu, LakLak Bölümü / Soru Cevap forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: bölünebilme kuralları ile ilgili sorular ve çözümleri, bölünebilme kuralları ile ilgili sorular, bölünebilme problemleri, bölünebilme kuralları ve problemleri, 30 ile bölünebilme kuralı, bölünebilme kuralları, bölünebilme kuralları ile ilgili çözümlü sorular, bölünebilme kuralları ile ilgili sorular ve cevapları, 55 ile bölünebilme kuralı, bölünebilme kuralları soruları ve cevapları, bölünebilme kuralları problemleri, bölünebilme kuralları çözümlü sorular, bölünebilme kuralları ile ilgili örnekler, 55 ile bölünebilme, bölünebilme kuralları problemler,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Bölünebilme Kuralları elif Matematik 14 31-01-2017 12:50
Yazım Kuralları-Büyük Harf Kuralları elif Türkçe ve Edebiyat 14 09-02-2016 10:10
Bölünebilme Kuralları Nedir? elif Eğitim ve Öğretim 0 15-06-2011 05:19
LOHUSALIK DÖNEMİ ve PROBLEMLER daywest Gebelik 0 03-05-2010 12:28
Türklerde Çağlara Göre Kullanılan Yazım Kuralları Nelerdir?-Yazım Kuralları Hakkında elif Türkçe ve Edebiyat 0 24-06-2009 03:10

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 04:46 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats