bakimliyiz
Konu etiketleri: kat problemleri ve çözümleri, kat problemleri çözümlü, kat problemleri çözümleri, çözümlü kat problemleri, kat problemleri çözümü, kat problemleri ve cevapları, yaş ve kat problemleri, kat problemleri nedir, kat ve yaş problemleri, kat problemleri, kat problemleri çöz, kat ile ilgili problemler ve çözümleri, kat problemleri örnekleri, kat problemleri ve cozumleri, kat problemleri anlatımı,
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > Bakimliyiz.com Özel > LakLak Bölümü > Soru Cevap

Kadın Portalı Kayıt Ol Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 21-02-2012, 08:36   #1 (permalink)
Я
 
Я - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Kat problemleri ve çözümleri

Kat problemleri ve çözümleri - Kat problemleri nasıl çözülür? - Yaş problemleri ve çözümleri - Çözümlü Yaş Problemi Örnekleri

Örnek

Bir babanın yaşı 34oğlunun yaşı 8’dir.Kaç yıl sonra babanın yaşı oğlunun yaşının 3 katı olur?

Baba=34

Oğlu=8

Aradan x yıl geçsin.

34+x ve 8+x olur.Babanın yaşı oğlunun yaşının 3 katı olacağından

34+x=3.(8+x)

34+x=24+3x olur.x sağ tarafa 24 sol tarafa atlıyacak.Geçişlerde işaret değişir.

34-24=3x-x

10=2x buradanda her iki taraf 2’ye bölünür.

5=x yani 5 yıl sonra

Örnek

Bir annenin yaşıkızının yaşının 3 katına eşittir.Kızı annesinin yaşına geldiğinde annesi 55 yaşında olacaktır.Buna göre anne ile kızının bugünkü yaşları toplamı kaçtır?

Bugün anne=3x yaşındayken kızı=x yaşında olur.

Anne=55 olduğunda kızı=3x oluyor.

Yaş farkı daima sabit olduğundan

55-3x=3x-x (-3x diğer tarafa geçer.)

55=3x+3x-x

55=5x çıkar.Her iki tarafı 5’e bölersek x=11 olur.

Kız=11 anne=33

Bugünkü yaşlar toplamı=11+33=44


Örnek

Bir baba 48 oğlu 18 yaşındadır. Kaç yıl sonra yaşları toplamı yaşları farkının 3 katı olur?



A) 4 B) 8 C) 9 D) 12

Çözüm

Baba ile oğlunun yaşları farkı 48 – 18 = 30 dur.

Yaşları farkı hiç bir zaman değişmez.

Yaşları toplamı yaşları farkının 3 katı olacağından

30 x 3 = 90 olmalıdır.

48 + 18 = 66 (şimdiki yaşları toplamı)

90 – 66 = 24 ® Yaşları toplamı artmalı

24 : 2 = 12 yıl sonra olur.

Cevap D



Bu soru tipleri denklem kurularak ta çözülebilir. Şimdi bu tip örnekler yapalım:

Örnek

Salim’in 4 yıl önceki yaşının 6 yıl sonraki yaşına oranı dir. Buna göre Salim’in şimdiki yaşı kaçtır?



A) 11 B) 12 C) 13 D) 14



Çözüm

Salim’in şimdiki yaşı x olsun. Verilenlere göre


Cevap D


Örnek

62 yaşında olan bir annenin yaşı 5 er yıl arayla doğmuş dört çocuğunun yaşlarının toplamına eşittir. Buna göre en küçük çocuk doğduğunda anne kaç yaşındaydı?



A) 40 B) 52 C) 54 D) 56



Çözüm

En küçük çocuğun yaşı x ise diğerlerinin yaşları sırasıyla x + 5 x + 10 ve x + 15 olur.

Verilenlere göre
x + (x + 5) + (x + 10) + (x + 15) = 62

4x + 30 = 62

4x = 32

x = 8 («) olur.


Buna göre en küçük çocuk doğduğunda anne

62 – 8 = 54 yaşında idi.

Cevap C

Я isimli Üye şimdilik offline konumundadır  





Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Kat problemleri ve çözümleri

Kat problemleri ve çözümleri konusu, LakLak Bölümü / Soru Cevap forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aritmetik Ortalama Problemleri ve Çözümleri elif Matematik 0 12-12-2011 08:36
Kardeş Kıskaçlığı ve Çözümleri elif Eğitim ve Öğretim 0 16-06-2011 01:10
Uykusuzluk Çözümleri Nelerdir? elif Psikoloji 0 29-04-2011 03:29
Çocukluk dönemi beslenme problemleri ve çözümleri daywest Bebek Bakımı 0 21-03-2010 02:04
13 Saç Problemi Ve Çözümleri CooLKadin Saç Bakımı 0 05-04-2009 09:46

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:16 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats