bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 08-07-2008, 04:53   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Mazlum Çimen Biyografi-Mazlum Çimen Kimdir?


Mazlum Çimen Biyografi-Mazlum Çimen Kimdir?
Mazlum Çimen (d. 1959) bale ve keman sanatçısı oyuncu. Aynı zamanda bir çok film ve televizyon dizinin müziklerini yapmıştır. Halk müziği sanatçısı Nesimi Çimen'in oğludur.
İstanbul Devlet Konservatuarı'nda dört yıl keman eğitimi aldıktan sonra aynı okulun bale bölümüne geti. Bu bölümden 1980/1981'de mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde bale sanatçısı olarak görev aldı ve halen bale sanatçılığına devam etmektedir.

Eserleri


Film müzikleri
  • Oyun (2005)
  • Martılar Açken (2002)
  • Gönlümdeki Köşk Olmasa (2002)
  • Büyük Adam Küçük Aşk (2001)
  • Işıklar Sönmesin (1996)
  • Hollywood Kaçakları (1996)
  • Soğuk Geceler (1994)
  • Gelincik Tarlası (1993)
  • Mem û Zin (1991)
  • Aysarı'nın Zilleri
  • Nazım Hikmet Belgeseli
  • 68'den 6 Mayıs'a
Dizi müzikleri
  • Kara Duvak (2007)
  • Hacı (2006)
  • Gelin (2003)
  • Şıh Senem (2003)
  • Berivan (2002)
Albümleri
  • Çimen Türküleri Ada Müzik (1995)
  • Mem ü Zin Kalan Müzik (1996)
  • Çimen Sesleri Ada Müzik (2001)
  • Feryadı İsyanım Ada Müzik (2002)
  • Buluşmalar Kalan Müzik (2006)
Filmografisi
  • Gönlümdeki Köşk Olmasa (2002) - Ali
  • Hoşçakal Yarın (1998) - Yusuf Arslan
Ödülleri
  • 2002 Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Müzik Ödülü Gönlümdeki Köşk Olmasa
  • 9. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Özgün Müzik Ödülü Işıklar Sönmesin
  • 1995 Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Müzik Ödülü Soğuk Geceler
  • 1995 Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Müzik Ödülü Soğuk Geceler
  • Almanya Genç Akademisyenler Ödülü Mem û Zin
  • İsviçre Halk Jürisi Özendirme Ödülü


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
mazlum cimen biyografi, mazlum cimen, mazlum cimen kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Mazlum Çimen Biyografi-Mazlum Çimen Kimdir?

Mazlum Çimen Biyografi-Mazlum Çimen Kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: mazlum çimen kimdir, mazlum çimen biyografi, mazlum çimen kim, mazlum çimen nereli, nesimi çimen, mazlum çimen nerelidir, mazlum cimen biyografi, mazlum cimen kimdir, mazlum çimen biyografisi, mazlum nereli, mazlum cimen nereli, mazlum çimen, mazlum çimen nerede doğdu, mehmet çimen kimdir,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sir MC Biyografi-Sir MC Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:42
Nesimi Çimen biyografi-Nesimi Çimen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 02:09
Zen Biyografi-Zen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:50
Mehmet Çimen Biyografi-Mehmet Çimen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 01-07-2008 10:17
çimen Lekesi Я Faydalı Bilgiler, Püf Noktalar 0 23-04-2008 02:02

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 02:02 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats