bakimliyiz
Konu etiketleri: fikret hakan kimdir, fikret hakan biyografi, hakan fidan aslen nereli, hakan fidan nereli, fikret hakan aslen nereli, hakan fidan kimdir, fikret hakan nereli, fikret hakan boyu, hakan fidan aslen nerelidir, hakan peker aslen nereli, hakan fidan biyografi, hakan fidan nerelidir, fikret hakan boy, hakan fidan biyografisi, fikrethakanfilimleri,
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol Reklam Verin İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 09-07-2008, 02:19   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Fikret Hakan Biyografi-Fikret Hakan Kimdir?

Fikret Hakan

Fikret Hakan (gerçek adı Bumin Gaffar Çıtanak) (d. 23 Nisan 1934 Balıkesir). Türk sinema sanatçısı.
1950 yılında 'Üç Güvercin' adlı oyunla 'Ses Tiyatrosu'nda tiyatro sahnelerine ilk adımını attı. 1952 yılında 'Köprüaltı Çocukları' adlı filmle sinemaya geçti. 163 film ve dizide oynadı 1970'li yıllarda senarist yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 'Üç Arkadaş' ve 'Keşanlı Ali Destanı'yla büyük bir üne kavuştu. 'Paralı Askerler' filmi çekilirken Hollywood'dan aldığı teklifi reddederek Türkiye'ye döndü.
1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

Filmografi


Yönetmen olarak
  • Sürgünden Geliyorum - 1971
  • Cennetin Kapısı - 1973
  • En Büyük Patron - 1975
  • Hammal - 1976
  • Sürgün - 1976
Yapımcı olarak [değiştir]
  • Sürgün - 1976
Senarist olarak
  • Sürgünden Geliyorum - 1971
  • Cennetin Kapısı - 1973
  • En Büyük Patron - 1975
  • Sürgün - 1976
Oyuncu olarak

(163 film ve dizi)
  • Hoşgör Boşver Aldırma (Memo Festivalde)1953
  • Köprüaltı Çocukları1953
  • Cingöz Recai1954
  • Yollarımız Ayrılıyor1954
  • Karacaoğlan1955
  • Gülmeyen Yüzler1955
  • Beyaz Mendil1955
  • Battal Gazi Geliyor ....Cafer1955
  • Ölüm Deresi1956
  • Papatya1956
  • Kör Kuyu1957
  • Lejyon Dönüşü1957
  • Ak Altın1957
  • Gelinin Muradı ....Doktor1957
  • ***** Kurşun1957
  • Kamelyalı Kadın1957
  • Üç Arkadaş ....Doktor1958
  • Son Saadet1958
  • Allah Korkusu1958
  • Bir İnsanlık Meselesi (Allah Korusun)1958
  • Dertli Irmak1958
  • Dokuz Dağın Efesi1958
  • Zümrüt ....Selim1959
  • Camp Der Verdammten1961
  • Hatırla Sevgilim1961
  • Şeytanın Kılıcı1961
  • Silahlar Konuşuyor1961
  • İstanbul'da Aşk Başkadır1961
  • Aşk Yarışı1962
  • Kısmetin En Güzeli1962
  • Sokak Kızı1962
  • Yılanların Öcü ....Kara Bayram1962
  • Aşk Orada Başladı1962
  • Battı Balık1962
  • Ölüme Yalnız Gidilir1962
  • Badem Şekeri1963
  • Bana Annemi Anlat1963
  • Cehennemde Buluşalım (Comp Der Verdammten)1963
  • Katır Tırnağı1963
  • Öldür Beni1963
  • Zehir Hafiye1963
  • Aşka Vakit Yok1963
  • Karanlıkta Uyananlar1964
  • Affetmeyen Kadın1964
  • Bücür1964
  • Keşanlı Ali Destanı ....Keşanlı Ali1964
  • Atçalı Kel Mehmet1964
  • Avanta Kemal1964
  • Cumartesi Senin Pazar Benim1965
  • Başlık1965
  • Korkusuzlar1965
  • Köroğlu-Dağlar Kralı1965
  • Siyah Gözler1965
  • Uzakta Kal Sevgilim1965
  • Bitmeyen Yol1965
  • Buzlar Çözülmeden1965
  • Dünkü Çocuk1965
  • Murat'ın Türküsü1965
  • Onyedinci Yolcu1965
  • Toprağın Kanı1966
  • Babam Katil Değildi1966
  • Dövüşmek Şart Oldu1966
  • Erkek Ve Dişi1966
  • Her Şafakta Ölürüm1966
  • Hızır Efe1966
  • Korkusuz Adam1966
  • Nuh'un Gemisi1966
  • Ölüm Tarlası1966
  • Silahları Ellerinde Öldüler1967
  • Bozkurtlar Geliyor1967
  • Devlerin İntikamı1967
  • Eceline Susayanlar1967
  • Kan Davası1967
  • Çıldırtan Arzu1967
  • Şeyh Ahmed1968
  • Şeytan Kafesi1968
  • Kafkas Kartalı1968
  • Kara Battal'ın Acısı1968
  • Mısır'dan Gelen Gelin1969
  • Target: Harry1969
  • Devlerin Aşkı1969
  • Günahını Kanlarıyla Ödediler1969
  • You Can't Win 'Em All ....Colonel Elçi1970
  • Battal Gazi Destanı ....Hammer1971
  • Şehzade Sinbad Kaf Dağında1971
  • Vurguncular ....Kont1971
  • Trittico1971
  • Gülüm Balım Çiçeğim1971
  • Hasret1971
  • Öldüren Şehir1971
  • Ölümsüzler1971
  • New Yorklu Kız1971
  • Fedailer Mangası1971
  • Cemo ....Memo1972
  • Elif İle Seydo1972
  • Büyük Soygun1973
  • Pir Sultan Abdal ....Pir Sultan Abdal1973
  • Dayı1974
  • Kısmet1974
  • Köprü1975
  • En Büyük Patron1975
  • Pembe İncili Kaftan (TV) ....Muhsin Çelebi1975
  • Delicesine1976
  • Gülşah Küçük Anne ....Fikret1976
  • İki Arkadaş1976
  • Sürgün1976
  • Kaplan Pençesi1976
  • Hora Geliyor Hora1976
  • Kurban Olayım1976
  • Yuvanın Bekçileri1977
  • Yangın1977
  • Demiryol ....Hasan1979
  • Bir Günün Hikayesi ....Mustafa1980
  • Beni Böyle Sev1980
  • Takip1981
  • Bir Damla Ateş1981
  • Kimbilir (Kibariye)1981
  • Öğretmen Kemal1981
  • Unutulmayanlar ....Figo1981
  • Toprağın Teri ....Hasan1981
  • Arkadaşım1982
  • Düşkünüm Sana1982
  • Haram1983
  • Küçük Ağa (TV)1983
  • Fidan1984
  • Acı Ekmek1984
  • Alkol1985
  • Savunma1986
  • Aşkın Kanunu Yoktur1986
  • Gün Doğmadan1986
  • Duvardaki Kan (TV)1986
  • Severek Öldüler1987
  • O Bir Melekti1987
  • Yazgı1987
  • Acıların Günlüğü ....Fikret Usta1988
  • Hüküm1988
  • Kara Sevda1989
  • Dehşet Gecesi1989
  • Sessiz Fırtına1989
  • Gülbeyaz1989
  • İstiyorum1989
  • Eskici Ve Oğulları1990
  • Hanımın Çiftliği (TV)1990
  • Sevgi Demeti (Müdür Baba) (TV)1992
  • Yalancı (TV)1993
  • Gerilla ....Cevat Fehmi1994
  • İnsanlar Yaşadıkça (TV)1994
  • Sen De Gitme ....Antoine1995
  • Ekmek1996
  • Anılardaki Sevgili (TV)1996
  • Yaşama Hakkı1998
  • Herşey Oğlum İçin (TV)1998
  • Baba (TV)199
  • Aşkın Dağlarda Gezer (TV)1999
  • Zümrüt Gözlerim Aklına Gelirse2000
  • Aslan Oğlum2000
  • Yeni Hayat (TV)2001
  • Benimle Evlenir Misin (TV) ....Eşref Bey2001
  • Zor Hedef (TV)2002
  • Para=Dolar2000
  • Şıh Senem (2003)
  • Kurşun yarası (TV)2003
  • Eğreti Gelin2005
  • Kaybolan Yıllar (2004) Süleyman Çesen
Ödüller
  • 2. Antalya Film Şenliği 1965 Keşanlı Ali Destanı En İyi Erkek Oyuncu
  • İzmir Enternasyonal Fuarı 1. Film Şenliği 1965 Keşanlı Ali Destanı En İyi Erkek Oyuncu
  • 5. Antalya Film Şenliği 1968 Ölüm Tarlası En İyi Erkek Oyuncu
  • 8. Antalya Film Şenliği 1971 Hasret En İyi Erkek Oyuncu
  • 30. Antalya Film Şenliği 1993 Yalancı (TV) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
  • 34. Antalya Film Şenliği 1997 Yalancı (TV) Yaşam Boyu Onur Ödülü

elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
fikret hakan biyografi, fikret hakan, fikret hakan kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Fikret Hakan Biyografi-Fikret Hakan Kimdir?

Fikret Hakan Biyografi-Fikret Hakan Kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakan Peker Biyografi-Hakan Peker Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 03:52
Hakan Altun Biyografi-Hakan Altun Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 07:08
Fikret Kızılok Biyografi-Fikret Kızılok Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 02-07-2008 09:26
Tevfik Fikret Biyografi-Tevfik Fikret Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 01-07-2008 08:51
Hakan Günday Biyografi-Hakan Günday Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 29-06-2008 11:45

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:16 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats