bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 10-07-2008, 03:53   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Nisa Serezli biyografi-Nisa Serezli Kimdir?

Nisa Serezli
Gerçek adıyla Nurinisa Aşkıner (d. 1928 İstanbul ö. 25 Ağustos 1992 İstanbul) Sinema tiyatro ve seslendirme sanatçısı.
Lozan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Filolojisi ve İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun olan sanatçı sanat yaşamına amatör olarak Gençlik Tiyatrosu’nda On Küçük Yaramaz oyunuyla başladı (1954). Dormen Tiyatrosu Oda Tiyatrosu vb. topluluklarda çalıştı. Dormen Tiyatrosundan ayrıldıktan sonra Ayfer Feray'la birlikte Ayfer Feray - Nisa Serezli Topluluğu ve Çevre Tiyatrosunu kurdu. 1957'de evlendiği Metin Serezli'den ayrıldıktan sonra Tolga Aşkıner'le evlendi. Birlikte Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu'nu kurdular. Ölümünden sonra topluluk dağıldı.
Sinema filmleri çevirmesinin yanında seslendirmeler de yapan sanatçının adı bugün de yaşatılmakta; Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında Yaşamı Boyunca Tiyatro Dalında Başarılı Çizgisini Sürdürmüş Tiyatro Sanatçılarına Nisa Serezli Aşkıner Ödülü verilmektedir.

Ödülleri
  • 1964 - Şahane Züğürtler Yılın en başarılı kadın oyuncusu İlhan İskender Tiyatro Armağanı.
  • 1966 - Tatlı Kaçık Yılın en başarılı kadın oyuncusu İlhan İskender Tiyatro Armağanı.
Filmografisi
  • Eda Hanım - 1992
  • Kupa Kızı - 1986
  • Yorgun Savaşçı - 1979
  • Tatlı Kaçık - 1977
  • Caniko - 1976
  • Nereden Çıktı Bu Velet - 1975
  • Köçek - 1975
  • Yaban Gülü - 1970
  • Küçük Hanımın Şoförü - 1970
  • Utanç Kapıları - 1967
  • Demir Kapı - 1967
  • Bozuk Düzen - 1965
  • Dünkü Çocuk - 1965
Nisa Serezli biyografi-Nisa Serezli Kimdir?



Konu elif tarafından (10-07-2008 Saat 03:56 ) değiştirilmiştir..
elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
nisa serezli kimdir, nisa serezli biyografi, nisa serezli

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Nisa Serezli biyografi-Nisa Serezli Kimdir?

Nisa Serezli biyografi-Nisa Serezli Kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: nisa serezli biyografi, nisa serezli kimdir, nisa serezli, nisa biyografi, nisa serezli biyografisi, unutulmazdaki nisa, metin serezli kimdir, metin serezli biyografi, sanatçı nisa nereli, şarkıcı nisa kimdir, nisa serezli hayatı, tolga aşkıner hayatı, tolga aşkıner biyografi, nisa biografi, tolga aşkıner kimdir,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Nez Biyografi-Nez Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 05:41
Sir MC Biyografi-Sir MC Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:42
Zen Biyografi-Zen Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:50
MT Biyografi-MT Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 04-07-2008 01:30
U.L.A.Ş Biyografi-U.L.A.Ş Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 12:03

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 04:21 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats