bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 10-07-2008, 04:25   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Yusuf Çetin Biyografi-Yusuf Çetin Kimdir?

Yusuf Çetin
(d. 1946 - Ağrı) Sinema sanatçısı.
1971 yılında Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda sanat hayatına atıldı; kısa bir süre sonra da sinemaya geçti. Yardımcı oyuncu olarak karakter rollerinde 400 civarında filmde oynamış olan sanatçı 1977 yılında DİSK’e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası (SİNE–SEN)'in kurucuları arasında yer aldı. Halen sendikanın genel başkanıdır. Ayrıca Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) denetim kurulu başkanlığını uzun süredir yürütmektedir. Sosyal etkinliklerine ek olarak; Mezopotamya Basın ve Yayın A.Ş. (MKM) yöneticiliği İnsan Hakları Derneği (İ.H.D.) yöneticiliği de yapmıştır. Son dönemde ARARAT Film Production adlı bir şirket kurarak yapımcılığa girişmiştir.

Filmografisi
  • Tütün Zamanı - 2000
  • Kumru - 2000
  • Canısı (2) - 1997
  • Mirasyediler - 1995
  • Semer - 1993
  • İftira - 1993
  • Zor Görev - 1992
  • Acı - 1988
  • Yarın Artık Bugündür - 1987
  • Çocuklar Ölmesin - 1987
  • Kızımın Kanı - 1987
  • Akrep - 1986
  • Vazife Uğruna - 1986
  • Duvardaki Kan - 1986
  • Yaşamadım ki Ben - 1985
  • Sevmek - 1985
  • Küskün Çiçek - 1979
  • Süpermen Dönüyor - 1979
  • Helal Sana Recep Abi - 1979
  • Son Söz - 1979
  • Takma Kafanı - 1979
  • Yataktan Yatağa - 1979
  • Kanal - 1978
  • Köşeyi Dönen Adam - 1978
  • Yüz Numaralı Adam - 1978
  • Tilki Payı - 1976
  • Yumurtanın Sarısı - 1976
  • Sahte Kabadayı - 1976
  • Şafakta Buluşalım - 1975
  • Salako- 1974


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
yusuf cetin biyografi, yusuf cetin, yusuf cetin kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Yusuf Çetin Biyografi-Yusuf Çetin Kimdir?

Yusuf Çetin Biyografi-Yusuf Çetin Kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: yusuf çetin kimdir, yusuf çetin biyografi, yusuf cetin kimdir,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Çetin Tekindor biyografi-Çetin Tekindor kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 10-07-2008 03:59
Deniz Çetin biyografi-Deniz Çetin Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 02:51
Çetin Işıközlü Biyografi-Çetin Işıközlü Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 04-07-2008 12:09
Yavuz Çetin Biyografi-Yavuz Çetin Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 08:55
Hikmet Çetin Biyografi-Hikmet Çetin Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 26-06-2008 02:22

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 04:23 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats