bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 10-07-2008, 04:28   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Erdoğan Akduman Biyografi-Erdoğan Akduman Kimdir?

Erdoğan Akduman Biyografi-Erdoğan Akduman Kimdir? Erdoğan Akduman (Erdoğan Akduman Kimdir? - Erdoğan Akduman Hakkında)
Erdoğan Akduman
(d. 1944) Tiyatro sinema ve dizi oyuncusu senarist.
İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Erdoğan Akduman ilk deneyimlerini Kent Oyuncuları ve Dostlar Tiyatrosu'nda edindi. 1970'li yıllarda Vasıf Öngören Halil Ergün ve Mustafa Alabora ile Ankara Birlik Tiyatrosu ve Ankara Sahnesi oluşumlarının kurulmasında birlikte yer aldı. 12 Mart askeri darbesinde aynı ekiple gözaltına alındı. 1962'den itibaren kamera karşısında da yer aldı. Geleneksel seyirlik gösterilerden olan "Meddah"ı çağdaş boyutlarda yeniden değerlendirerek Türk tiyatrosuna kazandırdı. Erdoğan Akduman Çasod üyesidir.
Devlet Tiyatrosundan emekli olan sanatçı senaryo yazarlığı da yaparak tiyatro oyunları dizi ve sinema film senaryoları yazdı.

Filmografisi
  • Çöpten İnsanlar - 1998
  • İlişkiler - 1997
  • Gayret - 1994
  • Üç Kişilik Dünya - 1993
  • Şaban Askerde - 1993
  • Ateş Üstünde Yürümek - 1991
  • Köroğlu - 1991
  • Kumar (2) - 1988
  • Deniz Kızı - 1987
  • Sis - 1987
  • Ziyaret - 1987
  • Bir Günün Hikayesi - 1980
  • Balatlı Arif - 1967
  • Kozanoğlu - 1967
  • Ölüm Tarlası - 1966
  • Ayşecik Yavru Melek - 1962
Bazı senaryoları
  • Şanjan - 2006
  • İlişkiler - 1997
  • Şahin - 1996
  • Üç Kişilik Dünya - 1993
  • Sevginin Böylesi - 1993
  • Oyun Bozuldu - 1993


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
erdogan akduman biyografi, erdogan akduman, erdogan akduman kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Erdoğan Akduman Biyografi-Erdoğan Akduman Kimdir?

Erdoğan Akduman Biyografi-Erdoğan Akduman Kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Nehir Erdoğan Biyografi-Nehir Erdoğan Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 09-07-2008 04:40
Özdemir Erdoğan Biyografi-Özdemir Erdoğan Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 08:01
Deniz Erdoğan Biyografi-Deniz Erdoğan Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 12:32
Erdoğan Alkan Biyografi-Erdoğan Alkan Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 01-07-2008 12:52
Recep Tayyip Erdoğan Biyografi-Recep Tayyip Erdoğan Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 26-06-2008 03:19

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 10:02 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats