bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 10-07-2008, 05:09   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Ahmet Levendoğlu Biyografi-Ahmet Levendoğlu Kimdir?

Ahmet Levendoğlu

Ahmet Levendoğlu (d. 1945) Sinema ve tiyatro sanatçısı yönetmen çevirmen yazar.
İngiltere'de "Royal Academy of Dramatic Art" tiyatro bölümü mezunu olan Levendoğlu sanat hayatına da İngiltere'de başladı.
Türkiye'de ilk olarak Gen-Ar Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Yıllarca tiyatroya gönül vermesine karşın tiyatro kökenli diğer bir çok sanatçı gibi kamera karşısında fazla etkin olmadı. Tiyatro Stüdyosu adıya kurduğu özel kurum; bir çok oyun sergilemenin yanısıra tiyatro eğitimi de vermektedir.


Ödülleri
  • Kayıtlarda görünmemesine karşın sanatçının kendi deyimiyle; "yönetmen oyuncu çevirmen sanat yönetmeni "uyarlayan" kimlikleriyle (ödül verilmeyen eğitim alanı dışında) tiyatroda uğraş verdiği tüm alanlarda ödül sahibi."
Filmografisi
  • Sağır Oda - 2006
  • Yaz Yağmuru - 1993
  • Baharın Bittiği Yer - 1989
  • Ateşten Günler - 1987
  • Kırık Hayatlar 1985
  • Young indiana Jones - 1999


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
ahmet levendoglu biyografi, ahmet levendoglu, ahmet levendoglu kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Ahmet Levendoğlu Biyografi-Ahmet Levendoğlu Kimdir?

Ahmet Levendoğlu Biyografi-Ahmet Levendoğlu Kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.



Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ahmet Ada Biyografi-Ahmet Ada Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 30-06-2008 11:55
Ahmet Er Biyografi-Ahmet Er Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 29-06-2008 11:31
Ahmet İnal Biyografi-Ahmet İnal Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 29-06-2008 03:33
Ahmet Ertürk Biyografi-Ahmet Ertürk Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 29-06-2008 03:32
Ahmet Haluk Koç Biyografi-Ahmet Haluk Koç Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 28-06-2008 02:17

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 05:00 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats