bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 10-07-2008, 05:32   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Alev Gürzap biyografi-Alev Gürzap Kimdir?

Alev Gürzap
Alev Gürzap biyografi-Alev Gürzap Kimdir?
Alev Gürzap (d. 1936 - İstanbul) Tiyatro sinema ve dizi oyuncusu seslendirme sanatçısı.

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Gürzap yaş haddi nedeniyle emekli olmasının ardından özel tiyatrolarda çalışmalarına devam etti. Tiyatro İstanbul bünyesinde çalıştı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. 1946 yılında Shakespeare'in çocuk oyunu "Fırtına" ile tiyatroya adım atan Gürzap 17 yıl süreyle Lüküs Hayat'ta "Mısırlı Afet"i oynadı. 1999 yılında Afife Tiyatro Ödülleri'ne İlkay Saran'la birlikte aynı oyundaki aynı rolden aday gösterildiler. Gürzap 1997 yılında değişimli olarak oynadıkları "Oyun Karıştı" oyunundaki baş kadın rolüyle o yılın en başarılı komedi oyuncusu dalında aday oldu.

Rol aldığı bazı oyunlar
  • Krallar da Ölür
  • Lüküs Hayat
  • Altı Derece Uzak
  • Deli Bal
  • Bir Sabah Gülerek Uyan

Filmografisi
  • Dicle - 2007
  • Son Yaprak - 2004
  • Yıldızların Altında - 2002
  • Baykuşların Saltanatı - 2000
  • Affet Bizi Hocam - 1998
  • Geyikler Annem ve Almanya - 1987
  • Nasıl İsyan Etmem - 1982
  • Alişan - 1982
  • Yasak Aşk - 1981
  • Sabıkalı - 1974
  • Ana Kucağı - 1959
  • Zeynebin Aşkı / Güllü Fatma - 1957


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
alev gurzap biyografi, alev gurzap, alev gurzap kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Alev Gürzap biyografi-Alev Gürzap Kimdir?

Alev Gürzap biyografi-Alev Gürzap Kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: alev gürzap, alev baymur kımdır,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Alev Baymur biyografi-Alev Baymur kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 10-07-2008 05:31
Alev Koral Biyografi-Alev Koral Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 10-07-2008 04:01
U.L.A.Ş Biyografi-U.L.A.Ş Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 12:03
Alev Alatlı Biyografi-Alev Alatlı Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 01-07-2008 11:03

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 02:07 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats