bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 10-07-2008, 06:34   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Nilgün Belgün biyografi-Nilgün Belgün kimdir?

Nilgün Belgün ( .... - .... )

Nilgün Belgün biyografi-Nilgün Belgün kimdir?

Özel Şişli Lisesi ve İstanbul Belediye konservatuarı Şan ve Tiyatro Bölümü mezunu olan Belgün 1973'te sanat hayatına atıldı.
İlk olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda deneyim edinen sanatçı daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu Levent Kırca Tiyatrosu Dormen Tiyatrosu Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.
Sanat hayatının dışında iki kitap yazan ve sosyal etkinliklerde de bulunan Belgün Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği`nde Türkiye genelinde “Kadını Bilinçlendirme” kampanyasında çalışmalar yaptı Parkinson hastalığıyla ilgili 2 yıl süren sağlık çalışmalarında yer aldı.
Önce Star TV sonra TV 8'de program yaptı. Evli ve iki çocuk annesidir.

Ödülleri

1993 - Milliyet Gazetesi Yılın En İyi Tv Komedi Kadın Oyuncusu ödülü.
2006 - Tiyatro İstanbul Tepetaklak Yılın En İyi Komedi Kadın Oyuncusu ödülü.
2006 - Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi Altın Lale Güzel Sanatlar Ödülü En İyi Tiyatro oyuncusu


Kitapları

İçimdeki Kadın Filika yayınları
Bir Kadın Bir Erkek Filika Yayınları (Cengiz Özakıncı ile birlikte)


Filmografisi

Çinliler Geliyor - 2006
Yalancı Yarim - 2006
Mavi Kolye - 2004
3. Tür - 2004
Tatil Aşkları - 2004
Yabancı Damat - 2004
Beybaba / Koltuk - 2003
Büyümüş de Küçülmüş - 2003
Şeytan Bunun Neresinde - 2002
Şen Kahkahalar - 2001
Güz Gülleri - 2001
Bana Şans Dile - 2001
Bir Demet Kahkaha - 2000
Adada Bir Sonbahar - 2000
Baykuşların Saltanatı - 2000
Kadınlar Kulübü - 1999
Hayvanlara Dokunduk - 1997
Köşe Kapmaca - 1996
Çiçek Taksi - 1995
Cümbüş Sokak - 1993
Bizim Mahalle - 1993
Bıçkın - 1988


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
nilgun belgun biyografi, nilgun belgun, nilgun belgun kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Nilgün Belgün biyografi-Nilgün Belgün kimdir?

Nilgün Belgün biyografi-Nilgün Belgün kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: nilgün belgün biyografi, nilgün belgün kimdir, nilgün belgün nereli, nilgün belgün doğum tarihi, nilgün belgün yaşı, nilgün belgün forum,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Nez Biyografi-Nez Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 05:41
Doa Biyografi-Doa Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 05:15
Sir MC Biyografi-Sir MC Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:42
Zet Biyografi-Zet Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 07-07-2008 01:53
U.L.A.Ş Biyografi-U.L.A.Ş Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 12:03

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 06:15 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats