bakimliyiz
Sponsor Reklamlar
Geri git   Bakimliyiz.Com > GENEL KÜLTÜR > Biyografiler > Türkiye'den Biyografiler

Kadın Portalı Kayıt Ol İletişim Forumları Okundu Kabul Et
Alt 11-07-2008, 02:16   #1 (permalink)
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Standart Füsun Demirel Biyografi-Füsun Demirel Kimdir?

Füsun Demirel

Füsun Demirel Biyografi-Füsun Demirel Kimdir?

(d. 1958 Ankara) Türk oyuncu çevirmen. Özellikle Züğürt Ağa Uçurtmayı Vurmasınlar ve Büyük Adam Küçük Aşk gibi filmler ile Sıdıka ve Şaşıfelek Çıkmazı gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.
Perugia Dil Üniversitesi (1976) ve Roma Dramatik Sanatlar Akademisi tiyatro bölümünden mezun olan (1980) sanatçı 1980'de Almanya Berlin Kollektiv Theater'da Vasıf Öngören'in yazıp yönettiği Zengin Mutfağı oyunuyla sanat hayatına başladı.
Çevre Tiyatrosu Dormen Tiyatrosu Devekuşu Kabare Dostlar Tiyatrosunda çalıştı. 1984 yılında Atıf Yılmaz'ın Bir Yudum Sevgi filmi ile tiyatrodan sinemaya geçiş yaptı. Oyunculuğunun yanısıra iyi derecede İtalyanca İngilizce Almanca bilgisine dayanarak çevirmenlik yaptı ve Dario Fo ile Franca Rame'nin toplam 27 oyununu Türkçeleştirdi.
Füsun Demirel 1996 yılında ÇASOD başkanlığı yapmıştır.

Ödülleri
  • Antalya Altın Portakal Film Festivali - 1986
  • SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) -1990
  • Adana Altın Koza - 1992
  • Adana Altın Koza Film Festivali - 1994
  • Ankara Film Festivali -1994
  • SİYAD - 1996
  • ÇASOD Oyunculuk Ödülleri - 2001
  • Ankara Sanat Kurumu Çevirmen Ödülü - 2001
  • Antalya Altın Portakal Film Festivali - 2001
  • Ankara Film Festivali - 2001
  • Siyad - 2001
Filmografisi
  • Geniş Zamanlar - 2007
  • Saklı Yüzler - 2006
  • Kızlar Yurdu - 2006
  • Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç - 2005
  • Canım Benim - 2004
  • Eğreti Gelin - 2004
  • Aşk Meydan Savaşı - 2002
  • Roos en Rana - 2001
  • Büyük Adam Küçük Aşk - 2001
  • Dönüşü Olmayan Yolculuk (Reise Ohne Rückkehr) - 2001
  • Avrupa Geceleri - 2000
  • Şaşıfelek Çıkmazı - 2000
  • Figüran - 1999
  • Yara - 1998
  • Babamı Hırsızlar Çaldı - 1998
  • Sıdıka - 1997
  • Hollywood Kaçakları - 1996
  • Şehnaz Tango - 1996
  • Kurtuluş -1996
  • Oğlum Adam Olacak - 1995
  • Böcek - 1995
  • Gerilla - 1994
  • Beyhan'ın Düğünü - 1994
  • Artist Palas - 1994
  • Babam Askerde - 1994
  • Cadı Ağacı - 1994
  • Şans Blokları - 1993
  • Rumuz Sev Beni - 1993
  • Ay Vakti - 1993
  • Belkıs Hanımın Konağı - 1992
  • Hadi Gel Bar - 1992
  • Mem û Zîn - 1991
  • Menekşe Koyu - 1991
  • Gizli Merkez - 1991
  • Berdel - 1990
  • Camdan Kalp - 1990
  • Bekle Dedim Gölgeye - 1990
  • Bir Küçük Bulut - 1990
  • Boynu Bükük Küheylan - 1990
  • Vatan Yolu (Dei Heimreise) -1989
  • Uçurtmayı Vurmasınlar -1989
  • Gömlek - 1988
  • Sevgili Bayan - 1988
  • Biri Ve Diğerleri - 1987
  • Kiracı - 1987
  • Menekşeler Mavidir - 1987
  • Ferhunde Kalfa - 1987
  • Aaahhh Belinda - 1986
  • Asiye Nasıl Kurtulur? - 1986
  • Kupa Kızı - 1986
  • Züğürt Ağa - 1985
  • Bir Yudum Sevgi - 1984
  • Gizli Duygular - 1984
  • Gazap Rüzgarı - 1982


elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır  




Etiketler
fusun demirel biyografi, fusun demirel, fusun demirel kimdir

Hızlı Cevap

Doğrulama Sorusu
Mesajınız:
Yazı şeklini sil
Kalın
Eğik yazı
Altı çizik

Grafik ekle
Alıntı yap [QUOTE]
 
Alanı Küçült
Alanı Büyült

Seçenekler
Stil


Füsun Demirel Biyografi-Füsun Demirel Kimdir?

Füsun Demirel Biyografi-Füsun Demirel Kimdir? konusu, Biyografiler / Türkiye'den Biyografiler forumunda tartışılıyor.


Konu etiketleri: füsun demirel kimdir, füsun demirel biyografi, füsun hanımın mutfağı, fusun hanımın mutfağı, fusun hanimin mutfagi,

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Füsun Önal biyografi-Füsun Önal Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:52
Sir MC Biyografi-Sir MC Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 08-07-2008 04:42
Füsun Önal - Ruhsar Hanım (Özet) Bkmlyz Kütüphanemiz 0 04-07-2008 05:06
Kadir Demirel Biyografi-Kadir Demirel Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 03-07-2008 12:39
Süleyman Demirel Biyografi-Süleyman Demirel Kimdir? elif Türkiye'den Biyografiler 0 28-06-2008 01:08

Üye olmadan soru sorabilirsiniz!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Saat şuan 10:06 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Web Stats